Ik heb mijn kerstkaart inmiddels al op zoveel plekken op internet achtergelaten en in e-mails en whatsapp-berichten verstuurd, dat ik haast zou vergeten om de bezoekers van mijn blog ook een fijne kerst en alvast een goed 2017 te wensen! Inmiddels is het al kerstavond en zit, als ik mijn socialmediakanalen zo eens bekijk, half Nederland nu aan het kerstdiner. :-)

Zelf doe ik overigens niets aan kerst. Behalve dan dat ik een kerstboom heb staan en moeite heb gedaan om een kaartje te ontwerpen. Meestal ben ik gewoon alleen thuis tijdens de kerstdagen. Geen bewuste keuze, maar je hebt het niet altijd voor het kiezen. Aan de andere kant zijn het niet opeens heel andere dagen omdat het toevallig kerstmis heet en vermaak ik me altijd wel met de dingen die ik op normale dagen ook doe.

Kerstkaart 2016

Ik moet wel bekennen dat ik dit jaar meer tegen de feestdagen op zag dan anders. Omdat ik heel kort voor kerst een ziekenhuisonderzoek had waar zomaar een beroerde uitslag uit had kunnen komen (wat gelukkig niet zo was) en omdat je nu eenmaal gevoeliger bent voor bepaalde dingen (andere mensen die het wel gezellig hebben), wanneer je niet zo goed in je vel zit.

Toch heb ik me voorgenomen me niet klein te laten krijgen door het fenomeen kerst, mijn huis extra gezellig te maken en gewoon positief te blijven denken. Ik had al het plan opgevat om een eind te gaan fietsen tijdens kerst. Maar aangezien er blijkbaar windkracht 7 is opgegeven en het vandaag en gister ook al flink waaide, is dat misschien niet het meest geweldige plan ooit. :-)

Anyway, ik heb voor hetere vuren gestaan dan 2 dagen genaamd kerst overleven, dus ik heb er goede moed in dat het me prima gaat lukken. Op de dag na kerst ga ik sowieso naar m’n moeder en voor oudejaarsavond ben ik uitgenodigd door een vriend, dus toch iets van ‘n feestelijk tintje.

Groot voordeel van het uitblijven van dingen als kerstborrels, feestjes en kerstdiner, is dat ik geen moeite heb hoeven doen om een outfitje te scoren (een spijkerbroek en trui voldoen) en dat ik ook niet te kampen heb met kerststress over cadeautjes, eten of tafel setting. Als ik me echt ga vervelen en de lekkere hapjes die ik heb gekocht op zijn, kan ik natuurlijk altijd nog briefjes gaan rondbrengen voor mijn project!

Wat doe jij met de kerstdagen?