Het is niet zo handig om op de avond voor een ziekenhuisonderzoek waar ik al een maand heel nerveus over ben, om half tien doodmoe van de stress in slaap te vallen, om vervolgens om elf uur weer klaarwakker te zijn. Om te voorkomen dat m’n bangige kringetjes-gedachten in volume toenemen terwijl ik midden in de nacht wakker lig, dus maar een blogpost tikken!

Instagram’s greatest. Een item waar ik begin december 2015 mee startte en waarvan de vijfde en tot nu laatste dateert van het voorjaar. Na april brak een tijd aan waarin ik opeens niet zoveel zin meer had in Instagram en zelf wekenlang niks postte.

Ondanks dat ik niet kan zeggen dat m’n hoofd weer een prettige leefomgeving is, heb ik het ‘grammen’ de laatste tijd weer opgepakt en ook het rondneuzen tussen foto’s van anderen. Vandaag post ik weer een aantal favorieten waarvoor ik, uiteraard, ook toestemming heb gevraagd van de fotografen.

De eerste foto is er één van Rosa Stienstra. Ondanks dat ik niet zo’n fan ben van Rotterdam, vind ik het op een bepaalde manier toch ook wel een heel fotogenieke stad. Vooral de skyline en de Erasmusbrug zijn natuurlijk uitermate fotogeniek. Zelf heb ik overigens, behalve tijdens de Spidotocht van afgelopen zomer, volgens mij nooit foto’s gemaakt in deze stad.

Een foto waarbij het water letterlijk van je scherm af lijkt te spatten. Ik vraag me bij zo’n beeld altijd ook af hoe de foto in kwestie gemaakt is. Met een waterdichte camera? Of is het misschien een soort 3D tekening? Wat het ook is, ik vind ‘t mooi!

De meest recente foto in dit lijstje, is deze gemaakt door Kit. Op het moment dat ik ‘m zag, bracht ie een glimlach op mijn gezicht en dus wilde ik hem ook graag in deze blogpost vermelden. De honden zitten zo braaf bij hun baasje, die ze waarschijnlijk op dat moment vertelde dat ze een geweldige kluif zouden krijgen als ze zich tijdens de wandeling zouden gedragen.