In de laatste maand van het jaar dan tóch nog maar een Momentopname, omdat ik zoveel toffe muziek ontdekt heb en ook omdat de laatste van april dateert. April ja, dat lees je goed. Ik luister de laatste tijd weer ontzettend veel naar Spotify en heb zelfs al enkele keren met de gedachte gespeeld om mijn uit bijna 17.000 nummers bestaande muziekcollectie die ik inmiddels al sinds 2003 in iTunes beheer, in te ruilen voor dit veel meer flexibele systeem.

Toch begin ik daar maar niet aan denk ik. Met name omdat ik nogal veel speciale uitvoeringen en aparte songs in mijn collectie heb, waar Spotify nog nooit van gehoord heeft. Of artiesten die niet te vinden zijn omdat ze geen contractje bij de populaire muziekdienst hebben ondertekend. Wat het ook gaat worden, vandaag weer een aantal muziekjes die ik erg kan waarderen!

Melody Gardot – Burying my troubles

Ik heb het repertoire van deze dame echt leren waarderen het afgelopen jaar. Ik riep altijd dat ik helemaal niks van jazz moest hebben, maar de muziek van Melody Gardot valt toch écht in dat muziekgenre. Heerlijk om naar te luisteren. Dit nummer is vrij ingetogen en misschien een tikje somber, maar daarom niet minder mooi.

OneRepublic – Choke

Een héél ander nummer maar ook één die ik zeker weet te waarderen. Lekkere beat! Deze gaat ook regelmatig mee uit wandelen als ik naar m’n iPod luister, of naar een Spotify playlist op m’n iPhone, wat eigenlijk nog vaker gebeurt de laatste tijd.

Eddie Vedder – Guaranteed

Een song uit de soundtrack van de film Into The Wild, wat mij betreft één van de beste films ooit. Mede door deze film heb ik Eddie Vedder (bekend als voorman van Pearl Jam) leren waarderen. Dit soort speelt-gitaar-bij-haardvuur liedjes vind ik heerlijk om naar te luisteren. Zo puur!

Mulligan Brothers – Lay here

Country, ook al zo’n genre waar ik écht niks van moest hebben, dacht ik tenminste altijd. Toch zijn er genoeg country-songs die wel degelijk leuk zijn en, zoals in dit geval, lekker vrolijk!

Diggy Dex – Morgen komt het goed

Diggy Dex. Echt géén idee wie het is (ik word oud), maar dit liedje, dát is mooi! Ook weer zo’n fijne akoestische sound waar ik zo van hou. Gitaartje. Melodisch. Perfect!

Gabrielle Aplin – Please don’t say you love me

Gewoon een mooi liedje, al vind ik de coupletten een beetje saai klinken.

Katy Perry – Rise

Heerlijke powerballad! Sowieso een nummer wat me doet denken aan een erg leuke gebeurtenis die afgelopen zomer plaatsvond, kort nadat dit nummer hoorde op m’n iPod. Unforgettable dus!

Fleur East – Sax

Vrolijk nummer en zo te zien trouwens ook een vrolijke (hysterische) videoclip!

Ellie Goulding – Still falling for you

Een leuk nummer en een eh, vrij herkenbare songtekst. :-)

Bruce Hornsby – The way it is

Tot slot een wat ouder nummer, a classic! Soms komt je op de radio of tv een nummer voorbij uit vervlogen tijden, wat dan toch weer in je hoofd blijft hangen. Dat had ik dus ook met deze!

Mij volgen op Spotify? klik hier! Wat is jouw favoriete song op het moment?