Week achtenveertig, het jaar is bijna voorbij. Bizar hoe snel dat gaat. Ik kan me nog herinneren dat ik de eerste van 2016 schreef. Gaandeweg heb ik er ook heel wat overgeslagen in de periode dat ik niet echt zin had om te bloggen, maar ik zit de laatste tijd weer aardig op de rit en grappig genoeg lijkt dat vooral te zijn gekomen sinds ik m’n blog van een nieuwe look heb voorzien.

Vandaag de traditionele terugblik op de afgelopen week. Ik heb van een paar dagen geen foto’s, dus van sommige andere dagen dan maar twee foto’s gekozen. Soms is het behoorlijk lastig om één foto te kiezen, dus heb ik me voorgenomen vanaf nu één of twee foto’s per dag te kiezen. Dat is altijd nog beter dan acht of tien, toch?

maandag 28 november

Met Bas naar de dierenarts voor een check-up en zijn jaarlijkse cocktail-injectie. Dinsdag moeten we er weer heen, omdat hij hoognodig een gebitsreiniging moet hebben. Verder weinig bijzonders gedaan behalve boodschappen doen, een kop thee drinken bij Istanbul en meerdere keren wandelen met Bas.

Eind van de middag maakte ik de foto links en ‘s avonds had ik opeens zin om wat foto’s te maken van de verlichting. Verbazingwekkend dat je met zo’n telefoontje zelfs in het donker best goede foto’s kunt maken!

dinsdag 29 november

‘s Morgens naar de huisarts en vervolgens naar huis in de wetenschap dat ik naar het ziekenhuis moet om een echo van mijn buik te laten maken, omdat ik daar inmiddels al ruim een maand last van heb. Niet echt een fijn vooruitzicht, zeker niet in de decembermaand waar ik sowieso al wat moeite mee heb. Maar ja, doorbijten maar weer. Twee dagen voor kerst is het zover.

‘s Middags mezelf laten vertroetelen bij de kapper. Mijn haarkleur was bovenop twee tot drie tinten donkerder dan de rest en ik wil het allemaal in dezelfde tint. Ondanks dat ik het altijd heerlijk vind, dat gefrunnik aan m’n haar, was ik nu te rusteloos om ervan te kunnen genieten. Na afloop van mijn kappersbezoekje besloot ik ondanks de kou mijn fietskleding aan te trekken en voor een rondje polder te gaan.

Fietsen in de winter

vrijdag 2 december

Woensdag en donderdag maakte ik geen foto’s en was er weinig bijzonders, dus door met vrijdag. M’n maatje uit het Westland kwam weer eens langs en verruilde de tuin waar hij werkt (Westlands voor kas) dit keer voor een tuin genaamd Kolbach, waar we er een soort traditie van hebben gemaakt om de kerstshow te bekijken.

Ik maakte minder foto’s dan vorig jaar, maar het was zeker weer de moeite waard om even rond te kijken en we hebben ook best gelachen en gekke foto’s gemaakt. Op de tweede foto zie je zo’n schattig miniatuurdorpje. Ik zou zoiets nooit in huis hoeven, maar vind het ergens anders wel leuk om naar te kijken.

Op de eerste foto een oogschaduwpalette van I ♡ MakeUp, die nu weer bij Kruidvat te koop zijn. Ik ben verslingerd geraakt aan dit toffe cosmeticamerk en heb inmiddels bijna alle paletten. Ze zijn goedkoop, maar de kwaliteit is desondanks erg goed!

zaterdag 3 december

Vrijdag werkte ik tot diep in de nacht aan de lancering van m’n nieuwe project, waar ik ook een artikel over zal schrijven. Het is iets heel leuks en heeft alles te maken met positiviteit. De brievenbus heeft alles met dit project te maken! Vervolgens alwéér een Lingehaven foto, maar deze was té mooi om te laten schieten.

Ondanks dat ik in de planning had om weer eens een ouderwets eind te gaan fietsen omdat het weer zich er uitstekend voor leende, was ik zó druk met mijn nieuwe project dat het er niet van is gekomen. Ik heb desondanks wel héél veel gelopen, dus beweging genoeg gehad!

zondag 4 december

Heel laat uit bed, nadat ik zaterdag tot half 4 ‘s nachts op Whatsapp heb gezeten. Vervolgens een rondje met Bas, de achterplaats vrij van bladeren gemaakt en daarna een stuk fietsen, waar ik al dagen echt zin in had! Het was best koud, maar op de één of andere manier rijd ik graag met dit soort temperaturen. Onderweg ook nog wat mooie foto’s gemaakt, waaronder deze.

Fietsen bij het Lingebos