De afgelopen week plaatste ik maar twee blogposts tussen deze en de vorige Weekly Snaps, maar ik vind het wekelijkse foto-overzichtje toch altijd wel leuk om te tikken, dus plaats ik ‘m gewoon. Sowieso is bij mij geen week hetzelfde, dus is er altijd weer wat anders te zien.

maandag 12 december

Met Bas naar Leerdam geweest. Eigenlijk voor een boodschap, maar omdat ik Leerdam altijd zo leuk vind, ook rondgewandeld en een bij de bakker gekocht broodje opgegeten bij het haventje, buiten dus. Was prima te doen. ūüôā ‘s Avonds bakte ik koekjes met mijn nieuwe sterren-vormpjes.

Gezellige drukte in Leerdam

Koekjes bakken!

dinsdag 13 december

Een extra lange wandeling gemaakt met Bas en ‘s middags op de fiets naar het Piazza Center. Mijn nog niet zolang geleden gekochte kookthermometer deed het niet goed en die had ik in een kookwinkel daar¬†gekocht. Ik kreeg zonder problemen een nieuwe, dus kan ik nu m’n melkschuim voor de koffie weer perfect¬†op temperatuur krijgen! Ze hebben in dat winkelcentrum ook altijd heel originele kerstversieringen, waar ik natuurlijk ook foto’s van moest maken.

Kerstboom-pop in het Piazza Center

woensdag 14 december

‘s Avonds met Martin uit eten bij De Beren, vind het altijd erg leuk daar en je kunt er heel goed eten. Ook dit keer was het weer smullen geblazen! Ik had romige tomatensoep met creme fraiche en gehaktballetjes vooraf, vervolgens een champignonburger met geitenkaas en honing en als toetje een caramel-taartje. De foto van de Lingehaven hieronder, maakte ik al eerder op deze dag, tijdens een wandeling met Bas. Deze plek blijft gewoon mooi, hoe vaak ik ‘m ook zie!

Lingehaven met kleur-accent

donderdag 15 december

Wat heb ik donderdag ook alweer gedaan. Geen foto’s maken in elk geval. Ik moest weer naar de huisarts, deed wat boodschappen en wandelde met Bas. Oh ja en ik ben volgens mijn bewegings-tracker Moves de rest van de dag ergens midden in de Atlantische Oceaan verbleven.

vrijdag 16 december

De dag ervoor kocht en schreef ik een aantal kerstkaarten, die ik vrijdag bij het verzorgingstehuis hier in de stad heb gebracht, in het kader van m’n¬†Liefbriefje¬†project. Gewoon een goedbedoeld gebaar om de ouderen daar een hart onder de riem te steken. Ik hoop dat ze er blij mee zijn.

Kerstkaarten posten!

zaterdag 17 december

Ik maakte een hele hoop foto’s, maar voor de verandering eens geen enkele met m’n iPhone. Martin had gevraagd of ik een kerstfoto van hem wilde maken om als kerstkaart te gebruiken en nadat de ‘fotoshoot’ vorige week al in de soep liep vanwege het weer, nu dus een herkansing.

Het weer was nog steeds niet bepaald geweldig, maar ik ben er toch in geslaagd een aantal leuke foto’s te schieten, dus tevreden naar huis. Nadat hij een door mij gemaakte collage met vier van de foto’s op Facebook had geplaatst, kreeg ik tot m’n verbazing binnen het half uur al twee ‘foto-opdrachten’. Die ik heb laten schieten, want ik neem mezelf nou niet echt serieus als fotograaf.

zondag 18 december

Zaterdagavond had ik me al voorgenomen om zondag weer eens te gaan fietsen en zo gezegd, zo gedaan. Omdat ik wat duizelig was en merkte dat ik niet zo heel ‘scherp’ was op de weg, heb ik voor mijn doen redelijk rustig aan gedaan en een klein rondje van zo’n 23 kilometer gedaan over een aantal dijkjes en een stuk door de polder. Prima fietsweer en een prima ritje. Onderstaande foto van het mooie kerkje van Spijk maakte ik op de heenweg.

De kerk in Spijk

Hoe was jouw week?