Ik kan me herinneren dat ik me begin vorig jaar afvroeg of ik ‘t zou halen om ‘t boekje van Flow uit te krijgen voor het eind van het jaar. Het antwoord kun je inmiddels wel raden denk ik. :-) Ik ben nu ongeveer op de helft. Dus dat betekent voor 2017 ook weer de nodige vragen en antwoorden. Gelukkig vind ik het nog steeds erg leuk!

462. Wanneer heb je voor het laatst een zonsopgang gezien?

Ik ben niet zo’n vroege vogel, dus echt vaak maak ik dat niet mee. Tijdens m’n dagje Parijs was ik wel voor het donker wakker en ook al op weg, maar de lucht was zo loodgrijs dat er nog niet een glimp van een zon of oranje vlek te zien was. Maandag zag ik restanten van een zonsondergang, maar het was al ruim een half uur later.

463. Hoe hoog was het hoogste gebouw dat je hebt bezocht?

Ik heb geen idee. Het enige wat ik nu kan bedenken is de Grote Toren hier in Gorinchem. Met een hoogte van 67 en als ik het me goed herinner 265 traptreden, een aardige klim.

464. Kunnen mensen op jou bouwen?

Zolang het geen huizen of andersoortige bouwsels zijn, ja. Ik ben geen roddelaar, doorgaans erg standvastig en je geheim is bij mij veilig. Ik vind het ook fijn om mensen ergens mee te helpen.

465. Wat is het wildste wat je ooit hebt gedaan?

Ik ben niet zo wild aangelegd. Ik hou van spontane acties, maar wilde dingen die misschien zelfs gevaarlijk kunnen zijn, zie ik niet zo zitten. Een angsthaas ben ik overigens ook weer niet. Ik hou er bijvoorbeeld van om de hoogte op te zoeken, maar wel tot een bepaalde grens. Ik heb nooit echt wilde dingen gedaan, ook niet in mijn jeugd. Oké, ik klink nu echt als een saaie doos. :-)

466. Koop je vaak nieuwe kleren?

Valt wel mee. Ik kan me van jaren geleden herinneren dat ik elke twee weken wel iets kocht. Dat hoefde geen compleet nieuwe garderobe te zijn, maar een shirtje hier, een armbandje daar. Tegenwoordig kom ik bijna nooit meer in kledingwinkels, al bestel ik zo nu en dan wel iets bij H&M, maar dat is ook zeker niet wekelijks of maandelijks.

467. Zou je intelligentie willen inleveren voor een mooier uiterlijk?

Ondanks dat ik graag iets anders zou zien als ik in de spiegel kijk, zou ik toch nee zeggen. Ik maak het soms al mee dat mensen er vanuit gaan dat ik niet al te slim ben omdat ik blond ben, terwijl mijn IQ bovengemiddeld is en mijn intelligentie juist iets is waar ik wél trots op ben. Dus mijn intelligentie, ook al is het maar een deel, inruilen voor een fantastisch uiterlijk? Nee, dat dan weer niet.

468. Heb je ooit een stille aanbidder gehad?

Schijnbaar wel. Een kennis heeft me een paar jaar geleden opgebiecht dat hij jarenlang verliefd op me is geweest. Ik was stomverbaasd, want uitgerekend in de tijd dat dat blijkbaar gaande was, zag ik er nog veel beroerder uit dan nu.

469. Wat is je favoriete sieraad?

Ik heb een behoorlijk grote sieradencollectie en heb eigenlijk niet één favoriet. Sowieso wisselt dat vaak. Het laatste half jaar merk ik wel dat ik chokers heel leuk vind en erg vaak draag. Ik heb ze dan ook in alle soorten en maten. Voor de mensen die niet weten wat een choker is: Dat is dus een kettinkje wat eigenlijk als een soort halsbandje wordt gedragen, strakker om je nek dus.

470. Wat zou je je toekomstige zelf willen vragen?

Of ik inmiddels van die slopende angst verlost ben.

471. Zou je ook bij een partner blijven als je omgeving hem afkeurde?

Als mijn gevoel goed zit, dan ja. Ik doe uiteindelijk toch wat ik zelf wil en maak mijn eigen keuzes. Ik ben zo’n dwarse die soms zelfs uit principe het tegenovergestelde kiest van wat iedereen vindt dat ik moet doen, gewoon om een statement te maken. Mijn leven, mijn keuzes.

Koekjes bakken!

472. Wanneer heb je voor het laatst iets gebakken?

Een paar weken geleden bakte ik, voor het eerst in jaren, koekjes. Het begon ermee dat ik hondenkoekjes bakte voor Bas en omdat ik het toch wel weer eens leuk vond om met deeg in de weer te zijn, maakte ik vervolgens ook nog zandkoekjes. Voor mezelf en eventuele visite.

473. Voor welke gelegenheid heb je je voor het laatst chic gekleed?

Eind oktober had ik een Halloweenparty waarvoor ik veel aandacht aan mijn outfit heb besteed. Of het nu echt chic te noemen was of meer feestelijk of themakleding weet ik niet, maar ik heb weinig of geen feestjes of gelegenheden waarvoor ik me chic zou moeten kleden. Mantelpakjes of galajurken ga je ook echt niet in mijn kledingkast vinden. Al had ik 50 chique feestjes per jaar.

474. Wat is je favoriete uitdrukking?

Een tijdlang was dat “Live to win, dare to fail” uit een song van Metallica, overigens één van mijn favoriete bands. Later werd het “All beauty starts with simplicity”, (zelfbedacht) en momenteel is mijn motto en tevens favoriete uitdrukking “Always remember the blue sky”, wat ik overigens ook in mijn leren notebook-cover heb laten laseren zoals je hier kunt zien. Deze hoorde ik overigens een keer voorbij komen in mijn favoriete meditatie-app Headpsace.