De afgelopen week is er weinig interessants gebeurd, behalve dan dat ik mijn verjaardag heb gevierd en naar de film ben geweest. Maar sowieso heb ik niet echt blog-inspiratie, dus val ik terug op het roze vragenboekje.

De laatste is inmiddels ruim een week geleden, dus dan kan het wel weer. 🙂 Deze keer lees je onder meer of ik een stopwoordje heb, of ik fysiek sterker zou willen zijn, bij wat voor tv-programma ik gelijk zap en wat me onlangs erg heeft aangegrepen.

475. Wat staat er op de laatste foto die je hebt genomen?

Onderstaande foto die ik gisteravond maakte, terwijl ik met een warme deken over me heen met Bas op schoot op de bank hing, een beetje tv te kijken. Bas kijkt wel erg schattig vind ik, alleen wat jammer van die vieze slierten aan z’n bek. 🙂

Met Bas op de bank

476. Vind je het belangrijk om stil te staan bij bijzondere data?

Ik vind het belangrijk om stil te staan bij belangrijke dingen, maar met data heb ik weinig. Voor mij zijn belangrijke dingen en data waar ze bij horen, niet onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met dingen als feestdagen heb ik bijvoorbeeld ook weinig.

Het voelt te geforceerd op de één of andere manier: Je móet nú genieten en blij zijn, maar over hoe je je de rest van het jaar voelt of gedraagt, wordt dan weer niet nagedacht. Dat is de essentie van mijn gevoel hierover.

477. Wat zou je in een kijkdoos plakken?

Ik zou er misschien figuurtjes in plakken van dingen, mensen of ervaringen (voor zover je die in een plaatje kunt vatten) die belangrijk voor me zijn. Een soort Duracell-doos met happy herinneringen en andere dingen waar ik blij van word of werd.

478. Welke crèmes gebruik je?

Zo weinig mogelijk. Ik heb een dagcrème die ik vaker dan eens vergeet te gebruiken en dat is het wel. Ik heb wel een crème highlighter en dingen als Bioforce en Midalgan, maar denk niet dat dat met deze vraag bedoeld werd. Ik hou niet van smeersels op m’n gezicht of lijf.

Bodylotion gebruik ik ook nooit. Ik heb geluk dat ik een makkelijke huid heb die blijkbaar nog altijd vrij elastisch is ondanks dat ik de 40 gepasseerd ben. Rimpels heb ik niet. Maar zelfs al had ik dat niet, zou ik me nog niet suf smeren. Jonger lijken door een smeersel geloof ik écht niet in.

479. Zou je fysiek sterker willen zijn?

Nee, eigenlijk niet. Ik vind dat ik voor de gemiddelde vrouw best veel kracht in mijn armen en met name mijn benen heb, m’n conditie is prima (al ben ik momenteel wel wat minder fit dan in de zomermaanden) en ik heb een hekel aan zichtbare spierballen, vooral bij vrouwen.

480. Vind je dat je elke dag moet tellen?

Ja en nee. Ik vind dat je dankbaar moet zijn voor elke dag die je hebt gekregen, maar als je echt heel bewust daarmee bezig ben, sluipt daar het gevaar in dat het een soort obsessie wordt en je gevoelens eerder naar de negatieve kant overhellen.

Zo van, als er maar niks ergs gebeurt. Als ik maar niet ernstig ziek word. Omdat ik zelf dus een vrij doorontwikkelde ziektevrees heb, probeer ik juist niet stil te staan bij dingen als: Ik heb er weer een dag/maand/jaar bij.” Ik ben er dankbaar voor, maar: die getalletjes heb ik niks mee.

481. Bij welk tv-programma zap je meteen verder?

Praatprogramma’s zoals De Wereld Draait Door, alle sportprogramma’s, The Voice of Holland en dingen als Wie is de Mol, Utopia of Expeditie Robinson. Ik ben sowieso niet zo’n tv-kijker. Het ding blijft soms maanden uit en dan opeens heb ik ‘m weer helemaal ontdekt en kijk ik de ene na de andere Netflix-film of wat huis-tuin-en-keuken programma’s die ik wel aardig vind.

Een soort Duracell-doos met happy herinneringen en andere dingen waar
ik blij van word of werd.

482. Wanneer heb je voor het laatst iemand voorgelezen?

Als ik weer een nieuwe column af heb, lees ik die vaak via de telefoon voor aan m’n moeder, dus dat zal de laatste keer zijn geweest. Nog geen twee weken geleden.

483. Ben je goed in smalltalk?

Niet bepaald en ook geen plannen om die skills te verbeteren. Smalltalk is niet aan mij besteed. Ik ga me al vrij snel vervelen, vind het tijdverspilling en je bereikt er niks mee. Ik heb liever een goed gesprek met iemand van een half uur, dan een uur aan nutteloze smalltalk. Ik ben ook zo iemand die liever zwijgt dan één of ander dom gesprekje over het weer met iemand begint.

Natuurlijk praat ik met vrienden, kennissen en familie ook niet altijd over serieuze onderwerpen, maar smalltalk is voor mij een gesprekje met iemand aanknopen eigenlijk gewoon om maar iets te zeggen. Daar doe ik dus niet zo snel aan.

484. Welk nieuws greep je onlangs enorm aan?

Gisterochtend kreeg ik te horen dat een familielid zelfmoord had gepleegd. Hij had kanker die na talloze chemo’s weer was teruggekomen. Ondanks dat ik de man in kwestie al zeker twintig jaar niet meer gezien heb, grijpt zoiets me toch erg aan.

Zelfmoord is heftig en dingen die met kanker te maken hebben, ben ik nogal overgevoelig voor zoals je weet. Deze gebeurtenis is voor mij een bevestiging dat die ziekte niet alleen je lichaam maar ook je geest finaal kapot kan maken. Anders neem je niet zo’n rigoureus besluit.

Roos bij oma

485. Welke taal zou je graag kunnen spreken?

Ik roep al minstens tien jaar dat ik graag Spaans zou willen spreken, maar heb mezelf er nooit toe kunnen zetten om het dan te gaan leren. Een cursus gaan doen vind ik zonde van mijn geld, want met mijn aversie tegen reizen is de kans klein dat ik ooit nog in Spaanse regionen zal verblijven en sowieso ben ik er misschien ook te lui voor.

Ik heb overigens ook een tijdje een poging gedaan om wat Turks te leren, maar op wat woordjes en korte zinnetjes na, besloten dat ik het een té lastige taal vind om te leren. Smoesjes, smoesjes, smoesjes dus. 🙂 Het grootste punt van iets als talen leren is, dat ik me veel liever bezighoud met dingen waar ik écht iets aan heb en niet gewoon omdat ik het leuk vind.

486. Kun je bellen blazen van kauwgum?

Alleen kleintjes. 🙂

487. Wat was je favoriete verjaardag?

Ik heb eergisteren mijn 41e verjaardag gevierd, dus het is lastig om er dan één uit te kiezen die echt favoriet was. Wel vond ik mijn verjaardag als kind altijd veel leuker dan als volwassene. Elke verjaardag was een waar feestje en ik voelde me dan de hele dag op en top jarig.

488. Wat is je stopwoordje?

Momenteel heb ik er volgens mij geen, maar bij tijd en wijle komt ‘zeg maar’ weer terug. In de context: “Dat is zeg maar een week geleden”. Ben overigens wel blij dat ik daar nu weer vanaf ben. Ik heb ook korte tijd het zinnetje “snap je?” van iemand overgenomen, maar daar ook weer van genezen. Stopwoordjes zijn zó irritant!

Heb jij een stopwoordje/stop-zinnetje?