Nadat ik er voor zonsopkomst al een hele dag op had zitten, nu even rustig aan doen en op mijn gemak een artikel waar ik afgelopen week al aan begon, verder uitwerken. Weer een nieuw lijstje vragen en mijn antwoorden daarop. Deze keer lees je onder meer of ik me graag laat verrassen bij een etentje en hoe erg mijn verzamelwoede is.

489. Kun je je gemakkelijk in tekenfilms inleven?

Ik was als kind verslingerd aan tekenfilms, ik keek alles wat los en vast zat. Of ik me inleefde weet ik niet meer zo. Ik heb als volwassene wel dat een film of serie mijn gevoel erg kan beïnvloeden. Blijkbaar leef ik me dus meer in dan ik zelf doorheb. 🙂

490. Zoek je je wasmiddel uit op geur?

Nee, op prijs. 🙂 Ik koop wasmiddel bijna altijd als het in de reclame is.

491. Is het gras altijd groener bij de buren?

Het interesseert me niet wat een ander heeft of doet. Ik vind het belangrijk om genoegdoening te kunnen vinden bij wat ik zelf heb en creëer. Uiteindelijk word je daar ook het meest gelukkig van. Je kunt geen gelukkig leven leiden door het in dienst te stellen van anderen en ook niet door altijd te streven naar meer en beter, naar dat groenere gras van de buren, of de overburen.

492. Wat is je favoriete gezonde snack?

Fruit en komkommer.

Voorraadje fruit

493. Hoe stevig is je handdruk?

Volgens mij best stevig. Geen bankschroef, maar normaal. Slappe handjes vind ik vreselijk, dus als ik iemand de hand schud, hoop ik dat ik een ferme handdruk geef.

494. Schrijf je vaak dingen op om ze beter te kunnen onthouden?

Als het om boodschappen gaat absoluut. Anders kom ik thuis met tassen vol spullen behalve wat ik nodig had. Maar dat is het enige lijstje wat ik maak. Ik geloof niet in schema’s of andere lijstjes en maak ze ook niet. Ik schrijf soms wel dingen op voor later. Bepaalde gebeurtenissen.

495. Waar heb je voor het laatst ja tegen gezegd?

Tegen het kassameisje bij HEMA. Ze vroeg of ik de bon wilde… 🙂

496. Wat is je favoriete maaltijd van de dag?

Het ontbijt! Omdat dat eigenlijk de enige keer is dat ik echt zin heb om te eten.

497. Val je weleens in slaap voor de tv?

Ja, regelmatig. Vooral in de wintermaanden heb ik regelmatig last van vermoeidheid en val ik dus ook meer dan eens op de bank in slaap. Daar hoeft de tv overigens niet voor aan te staan.

498. Hoe erg is je verzamelwoede?

Valt best wel mee, al heb ik wel een behoorlijke collectie armbandjes en kettingen, het laatste jaar vooral ook veel chokers. Op sites als Ebay en AliExpress heb je heel aparte dingen en alles is daar echt supergoedkoop. Daar hou ik van!

499. Houd je je altijd aan je zelf opgelegde schema?

Ik doe niet aan schema’s, dus eraan houden ook niet. Begrijp me niet verkeerd: ik heb doorgaans best wat discipline in huis, maar schema’s zijn gewoon niet m’n ding. Daar word ik heel chagrijnig en op de lange termijn ook heel ongelukkig van.

Ik vind het belangrijk om genoegdoening
te kunnen vinden bij wat ik heb en creëer.

500. Welk kunstwerk heeft grote indruk op je gemaakt?

Ik ben niet zo’n kunstliefhebber. De laatste kunst die ik heb gezien, waren schilderijen van Jheronimus Bosch en dat vond ik drie keer niks. Oké, misschien ben ik wel een cultuurbarbaar. 🙂 Tekeningen kan ik wel heel mooi vinden, misschien omdat ik zelf veel getekend heb vroeger en daar veel plezier aan ontleende.

501. Laat je je graag verrassen als je uit eten gaat?

Niet bepaald! Ik ben nogal een lastige eter, wat inhoudt dat ik qua vlees bijna niks lust. Me laten verrassen levert negen van de tien keer een teleurstelling op en een niet leeggegeten bord, dus kies ik liever zelf wat er op mijn bordje komt te liggen.

502. Wat is je beste besluit in je carrière?

Van een carrière kun je denk ik niet echt spreken aangezien mijn enige verdienste mijn werk bij de krant is. Maar als ik daarnaar kijk, is het sowieso de beste beslissing geweest om ja te zeggen toen ik werd gevraagd om columnist te worden.

Ondanks dat het niet altijd meevalt om inspiratie voor een nieuwe tekst te hebben, lukt het tot nu toe nog altijd en vormt dat ook een uitdaging. Dingen die geen uitdaging bevatten, ga ik snel saai en voorspelbaar vinden.