Nadat ik me hier en daar met de nodige moeite door de laatste maand van 2016 heb geworsteld, ben ik oprecht blij dat het nieuwe jaar is begonnen. De kerstrommel en de oliebollen de deur uit en beginnen met een verse nieuwe pagina van een 365 pagina’s tellend boek!

Aan goede voornemens doe ik nooit, toch heb ik er één voor 2017. Meer loslaten. Op alle fronten. Ik kwam vanmorgen ook mijn nieuwjaarspost van 1 januari 2016 tegen en was eigenlijk best benieuwd wat ik toen hoopte of dacht dat 2016 zou brengen en wat daadwerkelijk is uitgekomen. Ondanks dat 2016 in grote lijnen niet bepaald mijn beste jaar was zoals je gister trouwens al kon lezen, probeer ik het maar te zien als een levensles, een fase.

1 januari 2017 maakt natuurlijk niet direct een wereld van verschil. Het is nog net zo grijs buiten als gisteren en toen ik vanmorgen in de spiegel keek, zag ik niet opeens een totaal verbeterde en vernieuwde versie van mezelf (was ‘t maar waar). Toch is zo’n start van het jaar eigenlijk best een mooi moment om voor je gevoel de teller weer op nul te zetten.

Waar ik voor dit jaar op hoop? Nog meer fietskilometers dan in het afgelopen jaar (ik legde ruim 1500 kilometer af in 2016, terwijl ik in het voorjaar amper heb gereden omdat ik ziek was), meer rust in mijn hoofd en dus ook minder stress.

Vaker voor mezelf kiezen dan voor mijn soms te grote verantwoordelijkheidsgevoel naar anderen toe, Nóg meer genieten van de kleine dingen die het leven net iets mooier maken dan ik al deed en alles eruit halen wat erin zit.

Heb jij voornemens voor het nieuwe jaar?