Ik kan me herinneren niet zo heel lang geleden tegen iemand gezegd te hebben: “Ik heb geen bucketlist”. En dan hang je op een avond op de bank en dwarrelen er dingen door je hoofd die je eigenlijk al heel lang graag eens zou willen doen.

Dingen die ik nooit opschrijf omdat ik niet zo’n lijstjesmens ben, maar wel dingen die vaak al jaren in een stoffig hoekje van m’n brein bewaard blijven. Niet eens met de bedoeling ze ooit in reële plannen om te zetten, maar zeg nooit nooit…

Vandaag schrijf ik die dingen eens op. Gewoon omdat ik het voor mezelf leuk vind om een soort naslagwerkje te hebben van dingen die ik nu werkelijk nog eens graag zou willen, maar ook in de hoop dat jij als lezer het natuurlijk leuk vindt om te weten wat er nu op mijn bucketlist staat!

Paardrijden op het strand

Vroeger heb ik heel wat jaren paard gereden, eigenlijk tot het moment dat ik moest stoppen vanwege rugklachten, wat osteoporose (botontkalking) bleek te zijn, iets wat normaal gesproken alleen voorkomt bij dames in de overgang. Ik kreeg ‘t toen ik een jaar of achttien was. Inmiddels blijkt dankzij jarenlange medicatie de kalkwaarde in m’n botten oké en zou ik technisch gezien dus weer in het zadel kunnen springen, maar paardrijden is een dure hobby.

Toch heb ik al heel, héél lang de wens om eens door de branding te galopperen, lijkt me machtig mooi! Dat was bijna gebeurd toen ik in 2007 in Brazilië op vakantie was en je daar op het strand een paard kon huren om een poosje op rond te rijden, maar op de dag dat ik besloot er dan maar eens werk van te maken, was het paard nooit meer te zien. Helaas, pindakaas.

Fietsvakantie

Het lijkt wel dat naarmate ik ouder word, mijn drang naar onafhankelijkheid steeds groter wordt. Ik heb al een vrij onafhankelijk leven met weinig verplichtingen en ook geen relatie waardoor ik met verantwoordelijkheden opgezadeld zit.

Desondanks vind ik het zo nu en dan heerlijk om me even helemaal los te maken van het gewone leven en de natuur in te trekken op de fiets. Gewoon maar zien waar ik uitkom, indrukken opdoen.

Daardoor is de stille wens gerezen om eens een paar dagen op fietsvakantie te gaan, samen met Bas. Gewoon op de bonnefooi het land in rijden en zien waar ik kan overnachten. Het enige wat me tegenhoudt, is dat het met een hond vaak lastig is om een slaapplaats te vinden en je dan toch gedwongen bent om vooraf dingen te regelen, wat ik dus niet wil. Maar wie weet ooit…

Eigen kajak

Sinds een paar jaar kun je in de zomer voor een tientje per dag een kajak huren in de Lingehaven en heb ik ontdekt hoe ontspannend en leuk ik ‘t vind om in zo’n bootje rond te peddelen. Zelf zou ik ook best zo’n bootje willen hebben. Dan kun je ook eens een andere route kiezen dan de routes die je kunt kiezen met een gehuurde kajak.

Aan de andere kant neemt het ook wel praktische nadelen met zich mee, want zo’n ding bergen kan ik dus niet en een ligplaats in de haven is duur. De kajak meenemen om ergens anders te gaan varen kan ook niet, want heb geen auto en bij de deeltaxi zien ze ‘t vast niet zitten om een bootje op het dak te binden…

Boksen

Hier in de stad worden cursussen cardio boxing gegeven en ik heb onlangs via een mailtje eens geïnformeerd of dat wat voor mij zou zijn. Ik wilde het dolgraag proberen en via hun website had ik al begrepen dat je een proefles kon proberen.

Helaas kreeg ik mail terug waarin stond dat het ‘waarschijnlijk niks voor mij was’, al stond er niet bij waarom. Desondanks lijkt het me nog steeds erg leuk. Ik had gewoon niet moeten mailen en er gewoon heen moeten gaan misschien…

Barcelona

Sagrada Familia, Gaudi Park. Ik zou het allemaal graag eens willen zien. Jaren geleden had ik met een vriend serieuze plannen om eens een midweek Barcelona te doen. We hadden al informatie opgezocht over hotels en vliegtickets.

Toen bleef het opeens stil en nadat ik een paar weken later eens voorzichtig vroeg hoe het met onze Barcelona-plannen was gesteld, gaf hij aan dat hij ‘niet meer zo’n zin had’. Toch zou ik deze prachtstad nog altijd eens graag willen bezoeken.

Lang haar

Ik en mijn haar. Je zou het een knipperlichtrelatie kunnen noemen. Soms ben ik er blij mee, soms vind ik ‘t vreselijk. Ik heb het grootste deel van m’n leven een korte coupe gehad en omdat ik veel slag in mijn lokken heb, kon het me soms razend maken dat mijn haar een eigen leven leek te leiden en niet wilde zitten zoals ik in gedachten had.

Ik ben inmiddels al een aantal jaar bezig om m’n haar lang te laten groeien, maar het lijkt op een bepaalde lengte gewoon te stoppen. Het enige wat er dan nog ontstaat zijn dode punten en die moeten eraf, met als resultaat dat mijn haar inmiddels al zeker een jaar op zo’n beetje dezelfde lengte is. En dat terwijl ik nog altijd droom van lokken tot halverwege mijn rug!

Ierland

Ik schrijf er al jaren over (dat ik erheen wil) en ik ben er nog altijd niet geweest. Hoe kun je een zwak hebben voor iets wat je niet eens zelf hebt ervaren? Blijkbaar kan dat. Alles wat ik ervan zie op tv, in tijdschriften of op internet vind ik geweldig. De ruige natuur, de mensen. Ik hou zelfs van Ierse muziek en tegenwoordig ook van een Ierse acteur. :-P Ooit ga ik erheen, ooit…

Alaskan malamute

Zoals je weet ben ik gek op dieren en met name honden. Mijn trouwe Bas komt meer dan eens voorbij op mijn blog en ik ben ontzettend gek op dat beestje en trouwens ook op de kat. Toch is er al heel lang een voorliefde voor een andere hondensoort, namelijk de Alaskan Malamute. Ik vind het prachtige dieren met een heel sterk karakter. Of ik er ooit nog één zal hebben weet ik niet (ze zijn ook niet bepaald goedkoop in aanschaf), en anders blijft het bij mooie dromen…

Uitvinden

Wat ik nu ga zeggen klinkt misschien heel nerdy, maar het lijkt me behoorlijk gaaf om iets uit te vinden. Gewoon om iets te ontdekken wat nog niemand weet, wat nog niemand ooit eerder heeft bedacht. Het hoeft niet eens iets heel groots te zijn, maar het idee dat ik iets heb bedacht waar nog nooit iemand anders op gekomen is, dat lijkt me een magisch gevoel!

Wat wil jij nu écht nog eens meemaken?