Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n seriekijker. Als je bijvoorbeeld de meesten met een Netflixaccountje hoort, lijkt het voornamelijk om series te draaien, terwijl ik zelf alleen films op Netflix kijk. Maar op de één of andere manier is het gewoon nooit my cup of tea. Al is er natuurlijk één serie waar ik al vanaf dat één groot liefhebber van ben, en dat is Dokter Tinus.

Toch werd m’n aandacht onlangs getrokken door een spoiler op tv-zender Net5 (waar ik normaal ook al nooit naar kijk, maar toeval bestaat niet toch?), over een nieuwe serie genaamd Poldark. Een achttiende-eeuws drama wat zich afspeelt in het idyllische Cornwall (Engeland).

De serie is een verfilming van de gelijknamige historische boekenreeks van Winston Graham. Het verhaal vertelt over de Britse legerofficier Ross Poldark, die na de Onafhankelijkheidsoorlog in Amerika terugkeert naar zijn woonplaats Cornwall en daar ontdekt dat er een hoop veranderd is. Onder meer dat zijn verloofde inmiddels bijna met zijn neef is getrouwd.

Ross Poldark

In een poging weer wat brood op de plank te krijgen, heropent hij één van de inmiddels verlaten tinmijnen van zijn familie, maar dat gaat allemaal niet zomaar. Ook wordt hij verliefd op zijn bediende Demelza en trouwt uiteindelijk met haar, wat weer tot jaloezie leidt van zijn ex-verloofde Elizabeth. Kortom, genoeg drama om je eigen ellende even te vergeten. :-)

Zoals je weet heb ik een voorliefde voor historische dingen (ik woon niet voor niets in een eeuwenoude vestingstad!), heb ik een zwak voor alles wat Brits of Iers is en vind ik het ook helemaal niet erg om naar een uitzonderlijk knappe man (Aidan Turner) in middeleeuws kostuum te kijken. Poldark heeft het allemaal en dus zit ik elke zondag om 20:00 uur voor de tv.

Onderstaand zie je een trailer van BBC One. Die van Net5 kan ik niet vinden. Er zijn, net als dat er meerdere boeken zijn, dus ook meerdere seizoenen van deze serie en ik heb me voorgenomen om ze allemaal te kijken! Of Net5 ze ook allemaal zal uitzenden is alleen nog even de vraag. :-)

Ken jij deze serie al? Net 5 zendt hem op zondag om 20:00 uur uit.