2017 typen, dát is wennen! Al vind ik het wel een mooier getal dan 2016. Ik heb altijd al iets met het getal zeven gehad, al ben ik niet (bij)gelovig. 🙂 Maar niet alles hoeft verklaarbaar te zijn, toch?

In elk geval kan ik terugkijken op een best goede week. Geen enorm spannende dingen zoals een ritje naar Parijs of een boswandeling in het bijna-donker, maar emotioneel gezien een behoorlijk stabiele week, heerlijke fietstochten en… sneeuw!

maandag 2 januari

Een redelijk rustige start van het nieuwe jaar. Vond ‘t sowieso wel fijn dat we nu gelijk van die rare weken verlost waren, doordat nieuwjaarsdag op zondag viel. ‘s Morgens vroeg naar de wekelijkse afspraak bij de huisarts, een lange wandeling met Bas (onderweg maakte ik onderstaande foto), een nogal vervelend gesprek met iemand, wat boodschapjes en thuis film kijken op de bank.

Dalems kerkje bij opgaande zon

dinsdag 3 januari

Het gesprek van de dag ervoor echode nog steeds na in mijn hoofd en er was ook nog iets anders waarover ik me wat vervelend voelde. Ondanks het minder goede weer (lees: best koud en harde wind), toch de fiets gepakt voor een stevig stukje burning rubber. Geen al te mooie foto helaas, maar het gaat om het idee: Asfalt, dijk, paar leuke bochten. Altijd goed als stressremmer…

Rondje fietsen over de dijk

woensdag 4 januari

Een rustige dag. Wat minder lang gewandeld, ‘s middags even naar het Piazza Center gefietst en daarna een omweg via het stadspark gemaakt, waar ik onderstaande foto maakte. Dat gebouwtje wat je op de achtergrond ziet, hoort overigens bij de kinderboerderij waar ik ook regelmatig even ga kijken met Bas. Dieren blijven leuk!

Gijsbert van Andelpark, Gorinchem

donderdag 5 januari

Zonder meer een heerlijke dag! Koud en met een fijn zonnetje aan de hemel. Ik begon met een flinke struintocht met Bas en niet veel later stapte ik op de fiets voor een rit van iets meer dan 30 km over Boven-Hardinxveld en Hardinxveld-Giessendam.

Onderweg ook nog de uiterwaarden in geweest met de fiets en een stuk off-road gereden, waardoor mijn geliefde fiets eruitziet als de eerste de beste modderschuit. Maar ja, het is zo leuk! En ik heb niet voor niks zo’n fiets…

vrijdag 6 januari

Ook vrijdag werd er weer gewandeld en gefietst, maar ondanks dat de temperatuur maar enkele graden was gedaald, voelde het véél kouder aan! Tijdens de wandeling maakte ik overigens twee foto’s, waar Google Foto’s later deze mooie panorama van maakte. Niet gek toch?

Panorama vanaf de Lingebrug

zaterdag 7 januari

Ondanks de afgegeven code oranje, met Martin naar Wijk en Aalburg geweest voor een bezoekje aan Volkswagenmuseum De Wolfsburcht. Zelf ben ik niet zo’n VW fan, maar ik vind oude auto’s altijd wel erg leuk om te zien en om te fotograferen, dus was wel benieuwd. Op de heenweg maakte ik ook nog foto’s van het sneeuwlandschap in de straat waar oma altijd gewoond heeft. Was overigens wel even wennen, als je nietsvermoedend in de sneeuw staat ‘s morgens!

zondag 8 januari

Een typische zondag. Uitslapen, m’n zondagse haar-ritueel, wandelingetje met Bas en zo meteen waarschijnlijk opgekruld op de bank met een dekentje en Netflix. Ik verwacht eigenlijk dus ook geen foto’s te maken vandaag, dus laat ik het hierbij. 🙂

Hoe was jouw week?