Het laatste weekoverzicht van 2016, op de tweede dag van het nieuwe jaar. Ondanks dat de week voor mij erg moeizaam begon met kerstdagen die vooral in het teken stonden van neerslachtige en angstige gedachten, ging ik me in de loop van de week gelukkig weer wat beter voelen en heb ik ook een hoop leuke dingen gedaan. Vandaag een terugblik.

maandag 26 december

Tweede kerstdag. Nadat ik me tijdens de eerste kerstdag al niet zo goed voelde, bleek er nog wel een tandje bij te kunnen. Ondanks harde wind en kou, halverwege de middag maar gaan fietsen omdat dat me vaak helpt om mijn hoofd leeg te krijgen. Het tegenovergestelde gebeurde helaas: Zat op een gegeven moment bijna te huilen. Ellendig met een grote hoofdletter E. Gauw vergeten dus. Foto’s maakte ik niet.

dinsdag 27 december

Naar mijn moeder in Andel, om oma te gedenken op de eerste verjaardag dat ze er niet meer is. Oma zou op deze dag 82 zijn geworden. We zijn naar de begraafplaats in Wijk en Aalburg geweest waar we rozen hebben neergelegd en samen gegeten.

Roos op het graf van oma

woensdag 28 december

Ook woensdag stond er weer wat op de planning. M’n Westlandse maatje kwam langs en omdat we van wandelen en mooie natuur houden, besloten we eens naar de Drunense duinen te gaan.

Een plek waar ik vroeger regelmatig kwam, maar inmiddels jaren niet meer was geweest. Helaas was het een nogal grijze dag en waren we er pas rond half vier, dus heb ik niet echt mooie foto’s kunnen maken. Maar een gezellige dag en lekker struinen maakte dat ruimschoots goed!

Drunense duinen

donderdag 29 december

Ik deed wat boodschappen, reed in de vrieskou naar het Piazza Center en stak ‘s middags met de pont over naar Woudrichem om met Martin naar de film Soof 2 in te gaan kijken. De week ervoor had ik deel één op tv gezien en achteraf gezien vond ik die beter, maar het was hoe dan ook een leuk uitje. Onderweg naar de bioscoop, maakte ik deze foto in Oudendijk.

Mist in Oudendijk

vrijdag 30 december

Bij het opstaan bleek de wereld in een winter wonderland veranderd te zijn. Ik maakte een lange wandeling met Bas en maakte onderweg ook de nodige foto’s van deze witte wereld. Verder was het een vrij rustige dag, deed ik wat boodschappen en liep ik nog een paar keer met Bas.

Winterse schaduwen

zaterdag 31 december

Oudjaarsdag en dan een foto van de Eiffeltoren. Huh? Meer daarover lees je morgen! Ik ben in elk geval niet al te veel thuis geweest en ging ‘s avonds naar Martin om oud en nieuw te vieren. Rond 1 uur ‘s nachts was ik thuis en nadat ik nog een verzameling nieuwjaarswensen heb geliket op Facebook en Instagram, vertrok ik daarna richting dromenland in m’n warme bedje.

Eiffeltoren in de mist

zondag 1 januari

Nieuwjaarsdag. Om half 10 wakker en na gedoucht en aangekleed te hebben, met Bas een rondje doen. Het was kil buiten en heel erg stil. Gorinchem lag zijn roes uit te slapen. Ik maakte in de stad deze foto. De brokstukken van 2016, was wat ik erbij dacht. Blij dat een nieuw jaar is begonnen. 365 lege pagina’s om zo goed en mooi mogelijk in te vullen. Inmiddels 364. We gaan ervoor…

Vuurwerkrommel in de stad