Sinds een aantal dagen lijkt er duidelijk beweging in mijn toestand (zie deze en deze post) te zitten en ondanks dat er geen sprake is van een continu stijgende lijn wat betreft herstel, merk ik duidelijke verschillen vergeleken met vorige week.

Sterker nog: Op het moment van schrijven (dinsdagavond), voel ik me voor het eerst in zo’n tweeënhalve week enigszins in de buurt van ‘normaal’ en is de duizeligheid ook acceptabel. Garanties voor de volgende dag heb ik niet, maar als het van lieverlee steeds wat stukjes beter gaat, ben ik allang tevreden.

Vandaag lees je in elk geval weer een serie vragen uit het roze boekje van Flow en daarop mijn altijd eerlijke, meestal weloverwogen, soms filosofische en vaak ook onverwachte antwoorden. Ik zou zeggen, veel leesplezier gewenst!

503. Wat is je favoriete bloem?

Hmm, ik denk een roos. Lekker cliché misschien, maar ik vind het nu eenmaal een prachtige bloem. Zo gedetailleerd, zo geometrisch ook vaak. Als ik een bos rozen zie, krijg ik altijd direct de neiging om die vanuit alle hoeken te fotograferen.

504. Zou je onder hypnose te brengen zijn?

En dat wordt me gevraagd op het moment dat ik al ruim twee weken het gevoel heb dat ik in één of andere trance leef… Iedereen is onder hypnose te brengen. Niet dat ik daar ervaring mee heb, maar ik weet 100% zeker dat het kan. Een kwestie van de juiste technieken.

505. Wat moet je hoognodig weggooien?

Volgens mij niets bijzonders. Ik hou de inhoud van mijn koelkast en zelfs mijn make-up collectie over het algemeen redelijk goed bij wat betreft dingen die mogelijk over de datum zijn. Alleen medicijnen blijven vaak te lang liggen, maar die heb ik onlangs ook nog uitgemest.

506. Welke buitenlandse stad zou je graag eens bezoeken?

Barcelona, Istanbul, Cornwall en Ierland. O, is dat geen stad? :-D

Istanbul, Turkije

507. Draag je vaak lippenstift?

Ik heb héél veel lipsticks, maar eigenlijk vind ik zonder vaak mooier. Met als resultaat dat ik veel lipsticks in de categorie my-lips-but-better heb. Overigens komt ‘t dragen van lipstick bij mij vaak in fases. Vooral met rode lipstick heb ik dat.

Ik hoor altijd dat het me goed staat, maar op de één of andere manier voel ik vaak een drempel om het te dragen. Als ik eenmaal daar overheen ben, draag ik het soms wekenlang, om de red lips vervolgens weer maanden achterwege te laten.

508. Wat is je favoriete taartje?

Appeltaart! Of nee. Kersenvlaai! Als ik jarig ben, haal ik altijd kersenvlaai in huis, maar appeltaart is ook héél erg favoriet. Liefst een beetje warm. En met slagroom.

509. Bezoek je weleens een kerkhof?

Dat is niet bepaald een plek waar ik voor m’n plezier naartoe ga. Ik krijg er echt de rillingen van. Ik kan slecht tegen dingen die met dood te maken hebben, ben er ook erg bang voor. Mijn laatste bezoek aan een kerkhof, was op de eerste verjaardag van oma dat ze niet meer bij ons was. Ze overleed begin maart vorig jaar.

510. Hoeveel wil je maximaal uitgeven aan een goede fles wijn?

Nul euro. Ik heb een hekel aan wijn. Ik krijg er koppijn van en word er ontzettend hangerig van. Geef mij maar een pot bier, dan heb je gegarandeerd een gezellige avond! En ikzelf ook. :-)

511. Hoe zou je je kledingstijl omschrijven?

Urban, stoer, grunge, soms wat alternatief. Ik ben niet van de kleurtjes, maar draag veel zwart en kleuren als rood, grijs, burgundy en soms blauw. Tegenwoordig vind ik legergroen ook tof. Ik trek zo nu en dan wel een supervrouwelijk jurkje uit de kast, maar over het algemeen kun je me uittekenen in een zwarte broek, een shirt of sweater met print en een paar stoere boots, afgemaakt met accessoires als leren armbandjes en een kettinkje of choker. Alles wat in de buurt komt van roze, erg meisjesachtig of felle kleurtjes, komt permanent niet mijn kledingkast in.

Happy selfie

512. Wat is er terechtgekomen van je tienerdromen?

Geen idee of ik die überhaupt had. Ik had het als tiener veel te druk met mezelf staande houden om toekomstdromen te hebben. Sowieso ben ik nooit iemand geweest die graag vooruit kijkt en doelen of dromen heeft voor de toekomst. Leven bij de dag is meer mijn ding. Je weet uiteindelijk toch nooit hoe dingen lopen.

513. In welke zee heb je voor het laatst gezwommen?

Dat moet de Zuidelijke Atlantische Oceaan zijn geweest. Om precies te zijn 10 jaar en een maand geleden. Dat was tijdens een vakantie in Brazilië. Daarna ben ik om te beginnen nooit meer op vakantie geweest, maar zwemmen deed ik ook niet veel meer. Ik hou van zwemmen, maar er zijn andere redenen waardoor ik nooit meer het water in duik, al is de liefde voor water nog altijd heel groot. In de rivier heb ik nog weleens gedobberd, maar een echte zee, dat niet.

514. Kook je vaak uit pakjes en zakjes?

Nee, wel gedaan, maar met het resultaat dat ik het eten nooit echt heel lekker vond. Ik heb me toen voorgenomen alleen nog met verse producten te werken en dat bevalt veel beter. Ik kook overigens niet dagelijks, maar als ik kook, blijven de pakjes en zakjes in de meeste gevallen achterwege. Het is qua smaak toch net wat minder vind ik en daarnaast ook minder gezond.

515. Waar voel je je geborgen?

In mijn huis. Vooral de laatste weken had ik het echt nodig om me ergens ‘veilig’ te voelen en ondanks dat ik, zeker de eerste vier à vijf dagen na m’n ontslag uit het ziekenhuis, zelfs mijn eigen huis niet als thuis vond aanvoelen, trok dat van lieverlee bij en werd het al vrij snel weer de plek waar ik me altijd prettig en geborgen voel. Ik zou geen andere plaats weten te bedenken waar ik me zo voel als hier. Al had ik altijd wel een soortgelijk gevoel in het huis van oma.

516. Wat is je beauty-geheim?

Niet iets wat ik bedacht heb, maar ik zweer bij kokosvet als ideaal hair treatment.

Wat is er van jouw tienerdromen eigenlijk uitgekomen?