De eerste Momentopname van 2017! De vorige is van december, dus wat mij betreft tijd om je te updaten met een lijstje muziek waar ik nu graag naar luister. Ik ben nog altijd herstellende (zie eerdere berichten) en kon tijdens de eerste anderhalve week ook nauwelijks licht en geluid verdragen. Maar inmiddels zijn m’n grote vriend Spotify en ik weer herenigd en luister ik weer vrijwel dagelijks naar muziek.

Arctic Monkeys – When the sun goes down

Laat ik beginnen met wat onvervalste Britse indie. Ik heb een erg brede muzieksmaak en dit soort muziek hoort daar onbetwist ook tussen. Arctic Monkeys, Muse, Radiohead, The Verve, Wombats, Kaiser Chiefs. Ik hou ervan!

Van dit nummer krijg ik spontaan lichte ADHD neigingen. Ik zet ‘m de laatste dagen vooral vaak op als ik de mist niet uit m’n kop krijg. Werkt niet altijd, maar proberen kan geen kwaad. Vrolijk word ik er zonder meer van!

Jon McLaughlin – We all need saving

Dit is een song met een verhaal. Op de avond voordat ik ziek werd en midden in de nacht uit bed ging om een wandeling te maken, deed ik m’n oortjes in en zette Spotify aan op de radio-functie. En daar was opeens dit nummer. Ik had het nog nooit eerder gehoord. Die avond voelde ik me al vreemd en één stukje van de lyrics bleef in mijn hoofd hangen als een echo.

This is not the you i know.
This isn’t real.
It’s just all you can feel.

Toen ik vervolgens in een rollercoaster belandde van erg hoge koorts, ziekenhuis, onzekerheid, onderzoeken, onwerkelijkheid, verminderd bewustzijn, bizarre dromen en het gevoel alsof ik nergens meer thuishoorde.

Bang dat dit nooit over zou gaan, was er nog steeds de tekst van dit liedje in mijn hoofd. “But please believe, someone has felt this before”. Het kreeg steeds meer betekenis en was het eerste wat ik hoorde nadat ik weer muziek aandurfde.

My Dark Diary – Strong

Een erg lekkere rock/metal cover van de gelijknamige song van London Grammar. Als je een stevige sound ook wel kunt waarderen, zeker even checken!

Walking on Cars – Speeding Cars

Gewoon een héél erg lekker nummer, valt verder niet veel over te zeggen. Behalve dan dat ik het paard in de videoclip supermooi vind en het nummer zelf al tig keer op repeat heb gehad.

Massive Attack – Protection

Een nummer uit 1994, maar ik luister overal naar en het liefst dwars door elkaar. Dat vind ik het leuke aan muziek. Het is zo tijdloos. Ik hou van deze song. Die heerlijke zware beat, het mysterieuze sfeertje. De vocals in dit nummer zijn ingezongen door de zangeres van Nothing But The Girl, vandaar ook dat je misschien wat invloeden hiervan herkent.

Kris Allen – Lost

Ook een nummer wat aardig bij mijn gemoedstoestand van de laatste weken paste. Als er iets waardeloos is, is het je compleet verloren voelen, geen idee waar je nog aanknopingspunten kunt vinden naar het gewone leven. En wat ben ik blij dat het ergste nu achter me lijkt te liggen. Dit is in elk geval een fijne song om naar te luisteren. “Maybe I’m lost, but at least I’m looking.”

The Weeknd / Ed Sheeran – Dark times

Nog zo’n nummer wat ook erg aansluit op mijn gemoedstoestand van de laatste weken. Donker, grillig, ongrijpbaar en dreigend. Maar daarnaast sowieso een goed nummer. En ik maar denken: Dat klinkt verdorie als Ed Sheeran! Blijkt ‘m dus gewoon te zijn… Overigens is de versie hieronder anders dan die ik in Spotify heb, maar die kan ik dus weer niet als video vinden.

Hot Damns – Wicked games

Dit nummer kwam voorbij in de film Onze Jongens die ik een tijdje geleden in de bioscoop gezien heb en ik was er direct weg van. Goeie stevige sound! Hou ik van!

Corey Kilgannon – Ghost II

Helaas niet op YouTube te vinden. Alleen deze erg zachte akoestische versie. En ik maar denken dat álles te vinden is daar. In elk geval vind ik dit een heel mooi nummer. Ik ken ‘m nog maar kort, maar heb het nu al in mijn hart gesloten.

Mooie melodische muziek, helemaal in mijn straatje! Overigens vind ik deze Corey een beetje als Douwe Bob klinken. Ik vond dit nummer wel op SoundCloud, dat is volgens mij voor iedereen te beluisteren, ook zonder account.

Sigma & Rita Ora – Coming home

Als afsluiter nog een mooie power-ballad van Sigma en Rita Ora. Erg mooi!

Wat is jouw huidige favoriete nummer?