Vandaag weer een nieuw lijstje vragen en antwoorden uit het Flow boekje. Je leest dit keer onder meer of ik vind dat mijn naam bij me past, wat voor huisdier zou nemen als alles mogelijk was, wie er op mijn favoriete foto staat en wat voor gekke eetgewoonte ik heb.

531. Wie is je rolmodel?

Heb ik niet. Ik vind het al lastig genoeg dat ik mezelf qua uiterlijk aan de lopende band vergelijk met andere vrouwen en daar zelf meestal het meest beroerd uit kom. Want een ander is altijd knapper, slanker, beter en leuker. Dus een rolmodel? Nee, dank je. Dan heb ik helemaal geen leven meer. 🙂

532. Zou je iets stelen, als je er niet voor zou worden gestraft?

Nope, absoluut niet. Misschien ben ik dan een moraalridder, maar ik heb nog nooit de behoefte gevoeld om iets te jatten (zelfs niet een snoepje uit zo’n schepbak) en daar zal dus ook niets aan veranderen als ik zeker weet dat ik er niet voor gestraft word.

533. Past je naam bij je?

Dat is iets waar ik nooit over heb nagedacht. In elk geval beter dan Truus of Betje.

534. Wat is het grootste verschil tussen jou en je partner?

Ik heb geen partner, dus op naar de volgende vraag!

535. Welke gekke eetgewoonte heb je?

Ik eet sperziebonen al van jongs af aan het liefst met appelmoes en mayonaise, die ik er dus echt doorheen prak. Ik eet verder vrijwel nergens mayonaise bij (alleen friet of gebakken aardappels), dus best raar dat die bij de boontjes opeens wel onmisbaar is.

536. Als alles mogelijk was, welk dier zou je als huisdier willen hebben?

Een tijger, of een wolf. Geweldig mooie en indrukwekkende beesten.

537. Op welke vraag wist je onlangs geen antwoord?

Op deze…

538. Wat is de allerbeste uitvinding geweest?

De iPhone!

iPhone 6S

539. Als je moest emigreren, naar welk land zou je dan gaan?

Mijn eerste ingeving is Engeland, ik heb gewoon iets met dat land, plus het voordeel dat ik de taal vloeiend spreek. Dat wordt toch wat lastiger, wanneer ik bijvoorbeeld zou besluiten naar Spanje te verkassen. Maar Engeland is ook duur, dat is dan wel weer een nadeel.

540. Waar zoek je een film op uit?

Op een hoog feelgood gehalte. Ik heb echt een hekel aan actie, misdaad of horror en kijk daar dus ook niet naar. Uit principe, maar ook omdat ik er slecht tegen kan en er soms zelfs niet van kan slapen. Blijkbaar leef ik me te veel in, kan dat niet uitzetten.

541. Houd je een dagboek bij?

Daar ben ik afgelopen november mee begonnen, maar dat project ligt inmiddels dus alweer een tijdje stil. Als kind heb ik heel wat dagboeken volgeschreven, die ik helaas niet meer heb.

542. Wie staan er op je favoriete foto?

Op de foto’s die bij mij als favoriet worden bestempeld, staan eigenlijk nooit mensen. De kans is vele malen groter dat er water op te zien is of iets van gebouwen en wellicht een ondergaande zon. Ik zet sowieso zelden mensen op de foto.

543. Voel je je vaak onnodig schuldig?

Heb ik wel gedaan. Ik heb weleens de neiging om dingen in te vullen voor anderen en me over mijn zelfbedachte theorie van wat die ander zal vinden, al schuldig te voelen. De laatste tijd zijn er wel dingen veranderd in mijn hoofd en heb ik me voorgenomen me niet langer schuldig te voelen over dingen waar ik geen schuld aan heb.

544. Wat vind je het leukst aan de zomer?

Dat ik veel buiten kan zijn! Liefst de hele dag. Lekker wandelen, fietsen, kajakken, in m’n hangmat hangen, zwoele zomeravonden, kan niet wachten tot het weer zover is!

Naar welk land zou jij emigreren?