Je zag ‘m al voorbij komen in de Weekly Snaps van zondag, maar het leek me toch wel leuk om er een aparte blogpost aan te wijden, mijn stoere metalen mok met tekst. Een tijdje geleden liep ik in de HEMA in Gorinchem en zag dat ze iets nieuws in het assortiment hadden: Schaaltjes en mokken met zo’n old-fashioned emaillen look. Dit soort bekers zie ik de laatste tijd vaker en ik had meteen een idee om iets leuks met een marker te doen.

Dus ik kocht zo’n toffe beker, scoorde vervolgens bij Bruna een watervaste lakmarker van Edding die niet alleen watervast, maar ook hittebesteding en lichtvast schijnt te zijn en ging er afgelopen weekend mee aan de slag. Ik moet zeggen dat ik de marker niet ideaal vind werken omdat de punt te dik is voor wat ik wilde maken en na een tijdje kwam de inkt ook niet meer gelijkmatig uit de punt.

Het is in elk geval uiteindelijk goed gelukt om tekst op de beker te zetten…

Beker met eigen tekst

Ik heb ‘m sinds het maken van de opdruk nog niet in gebruik genomen, omdat ik toch een beetje bang ben dat mijn priegelwerk weer ongedaan zal worden gemaakt tijdens de afwas, maar ik denk dat het wel mee zal vallen. Zolang ik tijdens er niet met een staalwol sponsje op los ga, zal de inkt best houden. Het is in elk geval een leuke manier om een persoonlijke mok te maken, ook natuurlijk origineel als cadeautje!

Hou jij ook van DIY-projectjes?