Om te laten zien dat er echt nog wel wat fut in mijn blog zit, besloten de koe bij de horens te vatten en op een moment dat ik me redelijk voelde, een nieuwe post te schrijven. M’n blog kan tenslotte niet alleen bestaan uit weekoverzichten. Ik wil er wat van maken. Stoppen is nog geen optie, er komen vast betere tijden aan.

Ik kwam een leuke tag tegen op PS door Sanne en besloot deze te doen. Het valt me op dat er de laatste tijd niet echt nieuwe tags bij komen, of het komt gewoon omdat ik nog maar weinig blogs volg. Na wat zoekwerk kwam ik dit dus tegen, en ik besloot deze tag met een aantal persoonlijke vragen ook maar eens in te vullen.

Wanneer is de laatste keer dat je echt gebroken was?

Ik ben niet het type wat snel gebroken is. Always cool and collected, maar in mijn huidige situatie die inmiddels al anderhalve maand duurt, kan ik niet omgaan met stress en is het al twee keer gebeurd dat ik er finaal doorheen zat. De laatste keer was twee weken geleden, toen ik te horen kreeg dat ik naar ‘t ziekenhuis moest voor borstonderzoek. Ik ben toen echt door het lint gegaan.

Heb je ergens trek in op dit moment?

Ik ga straks soep en wat harde broodjes met kaas klaarmaken voor het avondeten, daar heb ik best zin in. Nu nog even beslissen welke soep het gaat worden!

Zou je liever tien kinderen hebben of geen kinderen?

Helemaal geen kinderen. Ik vind kinderen verre van leuk.

Wat hoor je op het moment van schrijven?

De verwarming die is aangeslagen, het geknor van de koelkast en trouwens ook het geknor (gespin) van de kat die bij me zit.

Staat je bed tegen meer dan een muur aan?

Alleen met ‘t hoofdeinde tegen de muur. Ik heb mijn bed jaren eerder met de zijkant tegen de muur gehad, dat is niet echt praktisch met stofzuigen en bed opmaken.

Ik slaap momenteel echt als een
baby. Vaak ook overdag.

Waar denk je op dit moment aan?

Dat ik blij ben dat het ergste nare gevoel weer geweken lijkt te zijn. Vandaag voel ik me fysiek iets beter en heb ik ook lekker gelopen en zelfs gefietst, maar m’n hoofd is een rokende puinhoop.

Sta jij altijd klaar voor je vrienden?

Ik heb zelf het idee van wel.

Wie is de laatste persoon die jou heeft zien huilen?

Kan ik me niet herinneren. Ik vind huilen rampzalig en in het bijzijn van anderen janken is voor mij een absolute no-go. Ik voel me dan ontzettend kwetsbaar en lelijk.

Wat doe jij altijd als je nerveus bent?

Bij mijn weten heb ik geen tics of andere dingen die ik doe waaraan je duidelijk kunt merken of ik nerveus ben. Ik ben zo iemand waaraan je niets merkt, maar waar zich intussen een complete oorlog in de bovenkamer af kan spelen. Dat is een soort zelfbeschermingsmechanisme.

Wees eerlijk, vind jij mensen in het algemeen leuk?

Ik ben geen mensenmens. Ik ben vrij wantrouwig (en heb daar ook al voldoende redenen voor gehad) en iemand die graag eerst de kat uit de boom kijkt. Mensen en teleurstelling staan bij mij naast elkaar in ‘t woordenboek. Daarom ben ik over het algemeen ook graag alleen, al heeft dat soms ook weer z’n keerzijde.

Is er iemand die jou volledig begrijpt?

Nee.

Heb je op dit moment een reden om te lachen?

Ondanks dat de enige twee emoties die ik de afgelopen anderhalve maand heb gevoel woede en angst waren, merk ik dat ik af en toe toch weer iets voel wat in de buurt komt van genieten en blij zijn. Toen ik zondag buiten was en van het lenteweer genoot, was daar duidelijk sprake van. Echt lachen heb ik sowieso amper gedaan de laatste tijd, hooguit om filmpjes als deze.

Heeft iemand je ooit verteld dat hij/zij jou voor geen goud kwijt wil?

Niet dat ik me herinner.

Zou je gelukkiger zijn als het leven een rewind-knop zou hebben?

Nee. Ik zie het hele leven als één grote les. Ik heb ontzettend veel narigheid meegemaakt, maar dat heeft me uiteindelijk wel tot de sterke persoon gemaakt die ik uiteindelijk ben geworden. Ook meteen één van de weinige dingen aan mezelf waar ik écht trots op ben. I’m a fighter…

Vertel jij je ouders alles?

Nope…

Zou het jou uitmaken als je vriend zou roken?

Toevallig genoeg waren beide heren met wie ik een relatie heb gehad, rokers. Ik rook zelf niet, maar kan me niet herinneren dat ik er toen echt een probleem mee had. Ik vind ‘t smerig en erg ongezond, maar als ik verliefd ben, zou ik een eventuele relatie niet verhinderen puur gebaseerd op zo’n feit. Je gaat voor iemand en als je om diegene geeft, accepteer je ook zijn imperfecties.

Heb je het gevoel dat je binnenkort gekwetst gaat worden door iemand?

Dat zijn niet echt dingen waar ik over nadenk. Ik word regelmatig gekwetst, dus het zou zomaar weer kunnen gebeuren. Maar ik breek m’n hoofd niet over gedachtes óf dat weer gaat gebeuren.

Kan je je herinneren wie je op deze dag, vorig jaar leuk vond?

Jazeker! Ik heb ook nog altijd een zwak voor de man in kwestie, al is de verliefdheid die ik lange tijd heb gevoeld wel verdwenen. Er is gewoon te veel gebeurd en ik laat me niet vernederen.

Denk je meer aan het verleden, het heden of het hier en nu?

Ik ben zonder meer een hier-en-nu persoon. De laatste tijd komt er helaas een hoop rotzooi uit het verleden boven waar ik niet op zit te wachten, maar dat zal ook wel bij mijn huidige toestand horen, ik accepteer het maar. Aan de toekomst denken doe ik weinig. Dat is in mijn ogen net zo onvoorspelbaar als het weer. Ik hou ervan bij de dag te leven en dat bevalt me uitstekend.

Hoeveel uur slaap krijg je gemiddeld per nacht?

Acht uur heb ik echt nodig. Normaal functioneer ik nog prima als het er een keer wat minder zijn, maar momenteel merk ik dat meteen en ben ik vermoeid. Ik slaap nu echt als een baby. Vaak ook overdag. Maar als ik moe ben, móet ik gewoon slapen. Ik kan het niet tegenhouden.

Ben jij makkelijk om mee om te gaan?

Ik vind mezelf over het algemeen best easy-going en krijg regelmatig te horen dat ik leuk in de omgang ben. Anderzijds kan ik in bepaalde situaties of tegenover bepaalde personen een heel andere kant van mezelf laten zien die heel wat minder aardig en meegaand is. Maar dat gebeurt alleen als ik dat nodig vind. Als ik me beklemd of benadeeld voel. Want stiekem zit er ergens nog altijd dat meisje in me verborgen, wat het liefst iedereen te vriend wil houden.

Haat jij de persoon waarmee je voor het laatst een gesprek hebt gehad?

Zo, heftige vraag! Haat vind ik een vervelende term. Ik voel weleens iets wat verdacht veel op haat lijkt, maar dat is dan meer het gevoel wat een bepaalde actie tot gevolg heeft. Een persoon haten heb ik nooit gedaan. De laatste met wie ik een gesprek heb gehad, was de huisarts. Aangezien zij momenteel een soort rots in de branding voor me vormt, haat ik haar zéker niet.

Appelsientje tomatensap

Wat heb je voor het laatst gedronken?

Tomatensap.

Welk soort bed heb jij?

Een boxspring met verstelbaar hoofd- en voeteneind.

Hou je van de regen of haat je het?

Ik hou van regen als ik in bed lig en het zo heerlijk rustgevend op de ramen tikt. Ik heb een hekel aan regen wanneer ik er doorheen moet. Zoals vorige woensdagochtend bijvoorbeeld, toen ik in mijn niet al te heldere staat in de stromende regen naar het ziekenhuis moest fietsen.

Heb je ooit iets gedaan waarvan je dacht dat je het nooit zou doen?

Ik heb in de tijd dat de smartphone net in opkomst was, hard geroepen dat ik zo’n ding niet hoefde. Sterker: ik heb er over gedacht om mijn mobiel en abonnementje op te doeken. Totdat ik voor het eerst een iPhone zag en verkocht was…

Zien mensen jou als optimist of pessimist?

Voor zover ik weet zien mensen mij wel als optimist. De laatste tijd vind ik mezelf te negatief, maar ik denk dat ieder ander dat ook zou zijn in zo’n periode. Ik ben er de persoon niet naar om mooi weer te spelen als het shit gaat, maar ik voel me vaak ook wel een soort van schuldig als ik negatieve gevoelens uit. Toch probeer ik positief te blijven, omdat dat mijn enige houvast is.

Met wie heb je als laatste in de auto gezeten, op je familie na?

Vorige week donderdag in de knalgele VW Beetle van Martin.

Wat is de laatste film die je in de bioscoop hebt gezien, en met wie?

Ik had graag naar Fifty Shades Darker gewild. Hij schijnt nog wel te draaien, maar ik denk dat het momenteel te vermoeiend voor me is om een paar uur naar een film te kijken. De laatste film die ik zag, was Onze Jongens in de bioscoop.

Ben je eens gekwetst door iemand waarvan je dat nooit verwacht had?

Meer dan eens. Many people are not to be trusted…

Je ouders zijn op vakantie. Zou je een groot feest geven?

Wat denk je zelf. Ik ben geen 16 meer. Sowieso woont m’n vader zo’n beetje in het buitenland, dus zou dat betekenen dat ik elke week een feest zou moeten geven. 🙂

Heb je spijt van je vorige relatie?

Ik heb spijt van de 2 relaties die ik heb gehad. Het heeft een reden dat ik al 13 jaar single ben. Sowieso heb ik ook spijt van verliefd worden, dat loopt nooit goed af…

Spendeer je je weekend liever bij een concert of in de discotheek?

Geen van beide!

Heb je het idee dat je vaak voor hetzelfde soort type man valt?

Nee. De grap is dat ik vroeger wel een beeld had van het soort man wat mijn type zou zijn. Die drie keer dat ik echt verliefd ben geweest, waren dat totaal, maar dan ook echt totáál verschillende types. Ik zou overigens nooit op een man vallen vanwege baan, inkomen of de auto die hij rijdt. Ongelofelijk oppervlakkig vind ik dat.

ooit een grapje over iemand gemaakt wat diegene aan het huilen maakte?

Niet dat ik weet. Ik heb wel eens een meisje van één of andere klantenservice aan het huilen gemaakt. Ik had een klacht die niet serieus werd genomen en werd boos.

Denk je dat je te veel aandacht aan je uiterlijk besteedt?

Nee. Ik loop gerust zonder make-up de deur uit. Ik ben erg onzeker over m’n uiterlijk, maar voel desondanks niet de drang om mezelf bijvoorbeeld elke dag uitgebreid op te maken. Als je al niet knap bent, word je dat van make-up ook echt niet.

Dat is tenminste zoals ik denk. Ik vind het prettig om er verzorgd uit te zien en leuke kleding te dragen, maar ik vind het vrij ongezond om overdreven veel met uiterlijk bezig te zijn. Je kunt er toch weinig aan veranderen helaas…

Nieuw oogschaduw-palette

Ben jij snel jaloers?

Nee. Ik vind jaloezie sowieso een heel vervelende eigenschap. Vooral omdat mensen er vaak echt heel nasty dingen van gaan doen en onvoorspelbaar worden.

Heb je de afgelopen week kleding gekocht?

Deze sweater met camouflage-print van H&M (die ik ook aan heb vandaag). Ben in geen winkel geweest (behalve de supermarkt), maar lang leve de webshop…

Mis je iemand op dit moment? Zo ja, wie?

Mijn oma. Zij begreep me echt, ik zou graag nog eens met haar willen praten.

Laatste persoon die jou aan het huilen heeft gemaakt?

Mijn moeder.

Maakt de gedachte aan je ex je woedend?

Nee, die tijd heb ik wel gehad. Ik vind het zonde om energie te verspillen aan mensen die dat niet waard zijn. Negatieve publiciteit is ook publiciteit zeggen ze niet voor niets in de media en zo is dat met emoties ook. Gewoon laten gaan en vooruit kijken.

Wat doe je morgen?

Dat ligt eraan hoe ik me voel, maar een wandelingetje met Bas zit er hoe dan ook wel in. Sowieso heb ik op deze foto op Instagram gezien dat er een prachtig oud schip in de haven ligt, die ik erg graag wil fotograferen. Vandaag was hij ‘m gesmeerd, maar wie weet dat hij nog terugkomt!

Ben jij zo’n persoon die om de haverklap een nieuw vriendje heeft?

Nee ik ben eerder het tegenovergestelde. Zelfs al zou ik ‘t graag willen, zou ik niet eens weten hoe ik het voor elkaar zou moeten krijgen om van de ene relatie in de andere te vliegen. Ik kan prima alleen zijn en heb nog altijd niet genoeg van het single-bestaan.

Is er iemand die jij graag zou willen zien op dit moment?

Ja, maar ik noem geen naam.

Heeft je ex je ooit bedrogen?

In de zin van andere vrouwen weet ik het niet, wel op andere manieren.

Houd je van suikerspinnen?

Ooit vond ik ze wel lekker, maar tegenwoordig liever niet. Ik kan niet zo goed tegen plakkende handen! Ik heb liever een zak popcorn, of van die noga! Oh ja dat is lekker!

Wie was de laatste persoon waarmee je een serieus gesprek hebt gevoerd?

Mijn vader.

Ben je ooit tegen iemand aan in slaap gevallen?

In de tijd dat ik een relatie had vast wel, daarna nooit meer. Ik ben een week of drie geleden nog wel met m’n gezicht bijna tegen de autoruit geplakt in slaap gevallen omdat ik zo moe was na een bezoekje aan McDonald’s, maar dat telt niet denk ik. 😀

Hoe was je week? Geef een cijfer van 1 tot 10.

Een vijf denk ik. Zoals je zondag hebt kunnen lezen, was de eerste helft van de week psychisch vrij pittig vanwege het naderende onderzoek en de tweede helft ging het lichamelijk weer achteruit. Toch waren er ook wel lichtpuntjes in de vorm van een fijne zondag en natuurlijk de goede uitslag van het ziekenhuis. Daarom heb ik de vier toch maar in een vijf veranderd.

Heb je een mannelijke vriend waarmee je goed kan praten?

Ja, ik heb sowieso op één na, alleen mannelijke vrienden. Dat klikt gewoon beter. Er zijn mensen die roepen dat mannen en vrouwen nooit bevriend kunnen zijn zonder dat vroeg of laat de één of de ander toch meer wil, maar dat vind ik opvattingen uit de middeleeuwen. Ik kan beter met mannen overweg en ben geen vriendinnen-type.

Wat deed je gisteravond om twaalf uur?

Ik lag op bed. Voor een avondmens, lig ik momenteel vaak bijtijds in bed. Maar rust is nu eenmaal heel belangrijk voor me in deze periode. Luisteren naar mijn lichaam…

Wat is je stemming op dit moment?

Niet geweldig, maar wel weer beter dan een paar uur geleden. Alle kleine beetjes…

Wie was de eerste persoon tegen wie je praatte vandaag?

Het gebeurt regelmatig dat ik dagenlang geen mens spreek, dus een vraag waar ik echt even over na moet denken. Vermoedelijk is dat het winkelmeisje bij de kassa van Kruidvat geweest, waar ik vanmiddag rond vijf uur was voor een boodschap.

Is er de afgelopen maand iets gebeurd wat je heel erg blij maakt?

Het klinkt vrij pessimistisch, maar blijdschap is iets wat ik al een tijdlang niet meer heb gevoeld. Misschien een klein sprankje, maar niet dat gevoel dat je bijna uit je dak gaat van vreugde.

Wat er nog het dichtst in de buurt kwam, was de goede uitslag van ‘t ziekenhuis, al was het voornamelijk opluchting wat ik voelde. Maar, blijdschap of niet, ik was er uiteraard wel blij mee.

Met wie was je gisteravond?

Met mezelf. En de hond. En de kat.

Heb je met iemand gepraat tot je in slaap viel gisteren?

Nope.

Wie moet beginnen met een kus? De man of de vrouw?

Zijn daar regels voor? Het ligt aan de situatie.

Heb je plannen voor dit weekend?

Nope.