Ik heb slag in m’n haar en als ik het korter zou laten knippen, zijn dat echt krullen. Maar die schaar blijft als het even kan zover mogelijk bij mijn lokken vandaan en ik ben blij met m’n lange haar, al zou het best nog een stuk langer mogen. Maar hoe langer het wordt, hoe steiler het valt. Ik heb veel en dik haar, waardoor de zwaartekracht een steeds grotere rol gaat spelen.

Omdat ik van afwisseling houd, vind ik het leuk om m’n haar regelmatig op een andere manier te dragen. Meestal is het een kwestie van gewoon-zoals-het-valt, maar soms maak ik het helemaal steil, draag ik het in een staart (hoog, laag of juist ergens in het midden), een rommelig knotje, iets met een vlecht, naar één kant of een romantische look met krullen.

Remington Pearl Wand krultang

Voor dat laatste gebruik ik dus een krultang, maar echt blij werd ik nooit van het resultaat. Ik had de Remington Pro Spiral Curls een paar jaar geleden aangeschaft, maar door het klepje waar je je haar tussen klemt, kreeg ik altijd lelijke knikjes in m’n lokken. Sowieso vond ik de krullen er vaak nogal onnatuurlijk uitzien en ze zakten ook nog eens megasnel uit. Binnen een paar uur viel m’n haar weer precies hetzelfde als voordat ik met dat kreng in de weer was geweest!

Tijd voor iets nieuws. Meestal ga ik uitgebreid op zoek op internet voor de aanschaf van een apparaat. Of dat nu om een nieuwe headset gaat, een computeronderdeel of, zoals in dit geval, een krultang.

Ik kwam al snel uit op de Remington Pearl Wand, waar schijnbaar iedereen razend enthousiast over was. Na een aantal reviews gezien en gelezen te hebben, was ik om. Die moest ik hebben! Ook de prijs viel mee gelukkig. Bij Blokker was hij te koop en ook op voorraad. Yay!

Outfit en krullen

Gister naar de winkel gefietst voor de tang en eenmaal thuis, meteen uitgeprobeerd. Het was wel even wennen met het vasthouden, want het is een heel andere manier van krullen dan ik gewend was.

Desondanks had ik de slag al snel te pakken en was erg te spreken over de mooie golven die tevoorschijn kwamen en die ook lang bleven zitten! Zelfs na een nacht waren ze nog goed zichtbaar, terwijl ik ze niet eens op de warmste stand had gezet.

De Pearl Wand heeft een spits toelopende punt, wat inhoudt dat je grovere of fijnere krullen kunt maken, maar dat de onderkant van de krul ook smaller toeloopt, wat een natuurlijk effect geeft. Er zit een display op en knopjes waarmee je de temperatuur kunt instellen (tussen 130º en 210º). Wat ik héél fijn vind en op mijn geliefde, maar dure Chi stijltang mis, is een functie om de temperatuur te vergrendelen.

Remington Pearl Wand

Er zijn natuurlijk al tig reviews van deze krultang op internet, maar als ik ergens heel enthousiast over ben, vind ik het gewoon leuk om erover te schrijven en het is gelijk weer mooie ‘vulling’ voor mijn blog. Aan alle positieve kreten die ik over deze krultang heb gelezen op internet is dus geen woord gelogen en ik weet zeker dat ik er veel plezier van zal hebben.

Ik kocht ‘m bij Blokker voor € 33,29, maar hij is ook te koop bij bijvoorbeeld winkels als CoolBlue (waar hij zelfs nog een euro goedkoper is), Bol.com of MediaMarkt.

Gebruik jij ook weleens een krultang of andere stylingtool voor je haar?