Inmiddels zijn er zo’n twee weken verstreken sinds het laatste setje vragen uit het Flow-boekje, dus tijd voor wat nieuwe. Omdat ik de laatste tijd verder niet zoveel heb geschreven, wilde ik voorkomen dat m’n blog alleen nog bestond uit vragenlijstjes en weekoverzichten. Ben sowieso erg blij dat het bloggen weer beter lijkt te gaan en ik er ook weer meer plezier in heb. Dat zal er ook zeker mee te maken hebben dat ik weer wat beter in m’n vel zit.

545. Wat kun je het makkelijkst missen?

De tv. Ik vind het leuk om tv te kijken, maar zou het totaal niet missen als ik geen tv meer in huis heb. Soms gaat hij maanden niet aan en dan kijk ik weer een paar weken lang de ene Netflixfilm na de andere, maar dat kan ik ook op m’n telefoon of tablet.

546. Hoe verwen je jezelf?

Iets leuks voor mezelf kopen, of iets wat ik erg lekker vind. Maar met dat laatste probeer ik altijd nogal op te passen, omdat weet dat ik een zogenaamde troost-eter ben en ik wil dat graag zoveel mogelijk beperken. Ik ben niet zo iemand die naar een wellnesscenter of iets dergelijks gaat om zichzelf in de watten te leggen. Sterker nog, je hebt heel wat mankracht nodig om mij überhaupt naar zoiets toe te krijgen.

547. Wat is je favoriete vervoermiddel?

Ik denk toch wel de veerpont. Ik hou van het water, ik hou van varen en ik kan me geen leukere manier wensen om vervoerd te worden dan per boot. Oké, een heli zou vet zijn, maar ik beperk me nu even tot de reguliere opties. 🙂

548. Ben je blij dat je ergens vanaf bent?

Maar ik ben eigenlijk blij dat ik eind 2016 ben gestopt met de werkzaamheden die ik op vrijwillige basis deed voor een restaurant in Gorinchem. Ik heb het ruim een jaar met veel plezier gedaan, maar ik merkte dat er steeds meer tijd in ging zitten en er ook vervelende situaties ontstonden. Ik kom er nog steeds wel en het contact is gelukkig weer normaal, maar ik voel me niet langer een soort van personeel met bepaalde verplichtingen. En dat is prettiger.

549. Wat denk je ‘s ochtends als eerste?

Dat verschilt per ochtend. Wat ik wel als eerste doe, is m’n iPhone checken op nieuwe berichtjes et cetera, maar dat heeft niet zoveel met denken te maken volgens mij…

550. Wat herinner je je nog van de kleuterschool?

Niets. Wel van de lagere school overigens.

551. Welk uitje staat er op de planning?

Geen. Al staat er wel een vliegbeleving op de planning (verjaardagscadeau) al weet ik niet wanneer, en eind april een Koningsdag-party in de feesttent in Nieuwendijk.

552. Aard je beter in een dorp of in een stad?

Eigenlijk is de perfecte situatie voor mij, een beetje ertussenin. Ik ben in een dorp opgegroeid en heb daarna ook jarenlang in dorpen gewoond, maar heb me daar nooit op m’n plek gevoeld. Ik heb een hekel aan sociale controle en het idee dat iedereen alles over elkaar weet. Sowieso heb ik me altijd een vreemde eend in de bijt gevoeld omdat ik anders ben in veel opzichten.

In een grote stad zou ik ook niet graag willen wonen. Het tempo ligt gewoon te hoog. Te druk en chaotisch. Dat neemt in mijn geval vooral praktische nadelen met zich mee die te maken hebben met mijn zicht.

Ik woon ruim 14 jaar in Gorinchem en dat is tussen stad en dorp in. Ik heb geen idee wie m’n buren zijn, maar maak wel een praatje met de eigenaar van de supermarkt of een kassameisje van Xenos. Het is meer een balans, maar niet te veel.

553. Met welke persoon die je niet kent, voel je je verbonden?

Geen enkele. Ik vind het sowieso lastig me verbonden te voelen met iemand die ik bijvoorbeeld alleen van een foto ken. Ik zou ook niet verliefd kunnen worden aan de hand van een foto. Sterke aantrekkingskracht oké, maar echt verliefdheid voelen is toch wat anders.

Ik heb ooit gedacht van wel hoor, maar in de loop der tijd heb ik ontdekt dat juist de energie die iemand uitstraalt en die niet in een foto te vatten is, ervoor zorgt dat ik als een blok voor iemand val of een bepaalde verbondenheid voel op een ander vlak.

554. Waar houd je aan vast in moeilijke tijden?

Aan mijn kracht en doorgaans positieve insteek. Ook tijdens de afgelopen twee maanden heb ik het behoorlijk zwaar gehad, zo nu en dan en juist in lastige tijden ontdek je dat er amper mensen zijn die écht voor je klaarstaan.

Uiteindelijk moet je het toch alleen doen. Maar weten dat je sterk genoeg bent en vooruit willen, dat is voor mij het allerbelangrijkste wat me overeind houdt. Zelfs als ik er eigenlijk niet eens echt meer in geloof.

555. Ben je lief voor jezelf?

Nee. Ik ben keihard voor mezelf. Ik kan best lief voor mezelf zijn in alledaagse dingen, maar over het algemeen gun ik mezelf heel weinig als het gaat om het emotionele vlak. Ik zie mezelf meestal als iemand die minder is dan een ander en daardoor meer haar best moet doen voor dingen die bij een ander vanzelf gaan. Ik ben geen streber, ik heb geen drang om succesvol te zijn waar dan ook in, maar ik heb het idee dat ik altijd moet presteren en leg de lat daarin hoog.

556. Wat houdt vriendschap voor jou in?

Lastig om dat in woorden te vatten. Ik denk dat vriendschap voor mij inhoudt dat ik me op mijn gemak voel bij iemand, me niet bezwaard voel om mijn hart te luchten, om ook te durven laten zien dat de Ester die dingen zo positief mogelijk probeert te zien, ook een andere kant heeft. Iemand waarbij ik me niet schaam en die mijn vertrouwen waard is. Zulke mensen zijn er weinig.

557. Door wie ben je onlangs verrast?

Weet ik zo even niet…

558. Durf je vragen te stellen?

Zeker. Ik ben misschien geen prater en in groepsverband trek ik me vaak wat terug, maar vragen stellen doe ik ook. Ik ben introvert en daar is helemaal niets mis mee, maar ik ben ook zeker geen bang en verlegen vogeltje. Been there, done that.