Ik ben niet iemand die kunst ophangt in huis en een grote collectie ingelijste foto’s zul je bij mij ook niet vinden. Maar ik heb wel een voorliefde voor aparte dingen, bij voorkeur als het iets met tekst te maken heeft. En hout, dat doet het ook altijd goed. Stoer, maar toch natuurlijk.

Dus toen ik de vraag kreeg of ik een product van de website Wereldkaarten.nl wilde reviewen en een worldmap met typografie tegenkwam, wist ik het gelijk: Die gaat ‘t worden! Overigens is een wereldkaart met tekst niet het enige wat je daar gaat vinden. Wereldkaarten in aquarel-look, als schets, met een vingerafdruk print (ja echt) of gewoon the old fashioned way: Zo’n ouderwetse kaart die je doet denken aan vroeger tijden. Of je die nu hebt meegemaakt of niet. 🙂

Past in elk interieur

Behalve de keus in verschillend vormgegeven wereldkaarten, kun je ook nog kiezen op wat voor ondergrond de kaart van jouw keuze moet komen. Het is maar net wat er bij je stijl past, Zo kun je gaan voor een wereldkaart op canvas, plexiglas, aluminium, hout of gewoon als poster. En als je liefde voor de wereld zó groot is, kun je ‘m zelfs op een dekbed of als behang laten drukken.

Ik ging voor de kaart op hout en ontving ‘m binnen ongeveer een week, afgeleverd door een bezorger van DHL en goed verpakt in stevig karton. Wat me gelijk opvie,l was het gewicht van het hout. We hebben ‘t hier dus niet over een lullig plaatje MDF, maar over robuuste houten planken. Overigens kun je je print ook op houtplaat laten drukken, dus dat is wellicht lichter.

Wereldkaart op hout

Graaien naar schroeven en pluggen in je gereedschapskist (als je die al hebt) is overigens ook niet nodig. Op de achterkant zit een plastic zakje met ‘t benodigde materiaal, waarmee je je aanwinst direct kunt ophangen. Alleen de boormachine is niet bijgeleverd. 🙂 Zelf moet ik overigens nog even bekijken waar ik mijn wereldkaart ga ophangen,

Al met al een leuk product in de categorie ‘weer eens wat anders’ en daar houd ik van! Zeker ook de ruime keus in prints en materialen is fijn, iedereen heeft tenslotte een eigen smaak. Het enige minpunt, vind ik dat de wereldkaart erg strak tegen de zijkanten is geprint. Persoonlijk zou ik een wat grotere ruimte rondom de print een stuk mooier en rustiger vinden ogen.

Wat vind jij van een wereldkaart als woondecoratie?