Ik heb de afgelopen dagen heel wat uren met een koptelefoon op m’n hoofd gezeten. Ik ben bezig mijn 17.000 nummers tellende iTunes bibliotheek te trimmen en eigenlijk wil ik helemaal overstappen op Spotify, maar om mijn complete muziekcollectie die ik vanaf 2003 met veel zorg heb opgebouwd nu weg te gooien, vind ik ook weer zo wat.

Anyways, doordat ik in een paar dagen tijd enkele honderden nummers heb gehoord, viel ik van de ene herinnering in de andere en werd het idee geboren om een artikel te schrijven waarbij ik wat liedjes laat horen en daarbij vertel over de herinnering die daarmee gepaard gaat. Een beetje als dit artikel, maar dan met muziek…

Irene Cara – Fame

Ik heb vroeger veel gedanst. Eerst ballet en later wat andere dingen in de categorie moderne dans. iets als stijldansen wilde ik nooit aan beginnen, vond ik veel te stijfjes. Dit nummer kan ik me héél goed herinneren, dit was het liedje waarop ik met het dansklasje waarbij ik zat, een uitvoering heb gedaan. Alleen werd ik halverwege ziek, dat was dan weer iets minder.

Train – 50 ways to say goodbye

Dit nummer uit 2012 heeft máánden op mijn iPod gestaan. Het deed me op de één of andere manier altijd denken aan die leuke pakketbezorger (R.) waar ik meer dan een jaar verliefd op ben geweest. Toen hij in de zomer van 2014 uit Gorkum verdween omdat ie een andere baan wilde, werd dit liedje opeens wel erg toepasselijk. :-)

Big Mountain – Baby I love your way

Dit vrolijke liedje doet me denken aan een wat onfortuinlijke vakantie. Ik mocht een weekje met m’n vader mee naar Frankrijk, waar hij op bezoek ging bij een andere plantenkweker. Ik genoot van het mooie weer, maar stootte mijn knie aan een metalen paaltje met als gevolg een wond tot op het bot en kwam compleet onder de dazen-beten te zitten, tijdens een poging tot surfen.

Meat Loaf – Bat out of hell

Bij ons thuis werd vroeger aardig wat muziek geluisterd, het album van Meat Loaf kwam daarbij nogal eens uit de kast, volgens mij was het vooral mijn vader die weg was van deze artiest. Op de één of andere manier heeft ie me aangestoken, want ik vind Meat Loaf legendarisch goed.

Oasis – Don’t look back in anger

Dit nummer doet me denken aan die keer dat ik drie weken in Manchester zat voor een soort van vakantie. Het was volgens mij de eerste keer dat ik alleen op vakantie ging, al ging ik wel samen met een ander meisje die ik eigenlijk nauwelijks kende. Awkward, ik weet ‘t… Het is niet bepaald the place to be daar. Sober en industrieel, maar toch leuk eens gezien te hebben.

Philip Bailey & Phil Collins – Easy lover

Dit liedje doet me denken aan mijn schoolperiode in Zeist. Over ‘t algemeen had ik het daar niet bijster goed naar m’n zin, maar gelukkig waren er ook wel leuke momenten. De schoolavonden waren best gezellig. Dit nummer kwam dan steevast voorbij.

Sara Bareilles – Gravity

Something always brings me back to you. Deze song doet me altijd denken aan weer een andere onmogelijke liefde (serieus, ik heb daar patent op). Toevallig ook iemand wiens naam met een R begint. Dit liedje doet me nog altijd aan hem denken. Het was zó toepasselijk.

Porcupine Tree – Heartattack in a layby

Dit is misschien wel de meest recente herinnering. Dit liedje heb ik echt grijsgedraaid tijdens de maanden dat ik ziek was. Zoals ik in een eerder artikel al eens vertelde, luisterde ik in die periode alleen maar naar dit soort sobere muziek, hier en daar met een grillig randje. Dit nummer zal me altijd aan deze periode, waarin ik totaal mezelf niet was, doen herinneren.

Pointer Sisters – I’m so excited

Als ik uitging en deze werd gedraaid, dan móest ik dansen. Ongeacht waar ik op dat moment mee bezig was. Dat effect heeft dit liedje in mindere mate nog altijd op me. Het begint gewoon gelijk te kriebelen. Binnenkort heb ik een feestje en ik hoop nu al dat ie voorbij gaat komen!

Radiohead – Street spirit (Fade out)

Dit nummer van Radiohead doet me denken aan de tijd dat ik lid was van een motorclub. Ik ben een jaar of 4 lid geweest en maakte tijdens ritten vaak filmpjes, terwijl ik achterop zat. Die ik dan achteraf monteerde tot een leuke video, inclusief achtergrondmuziek. Dit nummer gebruikte ik bij één van de eerste video’s.

Luister je ook veel muziek? Hou dan mijn blog in de gaten, morgen komt er een artikel wat je zeker interessant zult vinden! Welke herinnering heb jij aan welk liedje?