Week veertien alweer. De afgelopen week behoorlijk actief geweest met een aantal fietstochten en wandelingen. Ik verbrak mijn persoonlijke fietsrecord met een afstand van iets meer dan 70 km en liep dinsdag 12 km door een soort van natuurgebied bij Hardinxveld. Ik kan zeker wel terugkijken op een prima week.

maandag 3 april

Drie foto’s van maandag. Ik kon niet kiezen. :-) Overdag eigenlijk niet zoveel bijzonders gedaan, maar tegen het eind van de middag had ik wel zin om een stuk te fietsen en dat werd een mooi ritje door de polder (Hoornaar/Schelluinen), waarbij ik de onderste twee foto’s maakte.

dinsdag 4 april

Weer een mooi voorbeeld van mijn spontane acties. Mooi weer dus aan de wandel met Bas. Bij het station bedenken dat het wel weer eens leuk was om met de trein te gaan en uiteindelijk in Hardinxveld beland, met het idee om naar het natuurgebied te lopen waar ik vaker ben geweest. Alleen bleek het best een eind. Uiteindelijk een wandeling van 12 km gemaakt en ‘s avonds ook nog voor een klein rondje van 10 kilometer op de fiets gesprongen. Een zéér actieve dag!

woensdag 5 april

Even rustig aan na zo’n actieve dag. Al fietste ik ‘s middags wel met een kar vol spullen naar de Kringloop, wat ik al lang van plan was, maar wat er steeds niet van kwam. Bij thuiskomst bleek ik wat dingen vergeten te zijn, dus ik voorzie binnenkort weer een ritje. Verder maakte ik een paar korte wandelingetjes en zette ik mijn favoriete brood op de foto: Passiebrood van AH.

Boterhammen

donderdag 6 april

Ook weer een vrij rustige dag. Wel wat gewandeld met Bas, een paar boodschappen gedaan en ‘s avonds ergens een hapje gegeten met Martin. Dit keer gingen we naar DeliFrance en bestelde ik een uitsmijter met carpaccio. Op zich best wel lekker, maar de combinatie met ontbijtspek vind ik uiteindelijk toch wat lekkerder.

vrijdag 7 april

Nogal een saaie dag eigenlijk. Een paar uur doorgebracht met Netflix kijken, een nieuwe column en een artikel voor m’n blog schrijven, een niet al te groot rondje met Bas en wat boodschappen doen. Over de wereldkaart op hout schreef ik een paar dagen geleden deze review.

Wereldkaart

zaterdag 8 april

Het was best lekker weer, dus wandelde ik een paar keer met Bas. ‘s Middags dronk ik met een vriend koffie bij Espressobar Hugo en begin van de avond had ik nog wel zin in een fietstochtje en reed over Werkendam en Nieuwendijk met een stop bij Martin, die gelijk vroeg of ik een hapje mee wilde eten. Dat was weer mooi meegenomen!

zondag 9 april

Met recht een ZONdag. Temperatuur rond de 20 graden en volop zon, dus ging ik weer fietsen. Ik verbrak m’n eigen record en reed 70,5 km (het oude record was 66,4 km) en heb genoten. Nu ik sowieso voor het eerst sinds ik ziek werd een echt lange afstand heb gereden, kan ik denk ik wel stellen dat ik nu weer aardig ‘op de rit’ ben. Letterlijk en figuurlijk dus!

Dit keer reed ik weer eens door de Brabantse Biesbosch en maakte onderweg natuurlijk ook de nodige foto’s. Het was heerlijk om soms urenlang volledig alleen te zijn met de natuur en ik heb ook eindelijk de Konikpaarden die daar rondlopen eens van dichtbij gezien. Prachtbeesten!