Een rustige zondag (zoals een zondag hoort te zijn), dus alle tijd van de wereld om het wekelijkse overzicht te schrijven. Al ben ik eigenlijk nog wel van plan om straks op de fiets te springen, maar het weer ziet er niet echt aanlokkelijk uit om erop uit te gaan. Erg wisselvallig en niet al te warm.

De afgelopen week weer de nodige kilometers afgelegd qua wandelen, qua fietsen was ik wat minder actief. Ik ging een middag met Bas naar Sliedrecht en liep weer eens van Gorinchem naar Woudrichem, via de Merwedebrug dus, niet via het pontje. ūüôā Verder lunchte¬†ik met m’n vader in Sleeuwijk en dat was het wel zo’n beetje.

maandag 17 april

Ondanks dat ik niets aan Pasen heb gedaan, snoepte ik wel de oortjes van dit paashaasje, die ik van m’n moeder had gekregen. Aangezien ik bezig ben met afvallen en inmiddels dus ook weet (lees: me rot geschrokken ben), hoeveel calorie√ęn een beetje chocolade al bevat, mag ik alleen af en toe een stukje. Dat is best een uitdaging, maar het lukt prima.

‘s Middags kwam Martin, die graag even over de Paasmarkt wilde lopen. Ik had hem al verteld dat het de laatste jaren niks meer is, maar dat heeft hij nu met eigen ogen kunnen zien. Vervolgens wilden we gaan wandelen bij Loevestein, totdat we vast kwamen te staan voor de sluis bij Andel, die na een half uur nog steeds niet open ging. Uiteindelijk zijn we maar omgekeerd en hebben we koffie gedronken bij de ijssalon in Woudrichem. Ook leuk!

Chocolade paashaas

dinsdag 18 april

Niet zo’n bijzondere dag. Ik maakte een lange wandeling door de Haarwijk en maakte onderweg deze foto. Verder deed ik een¬†paar boodschappen bij de Spar en dat was het wel zo’n beetje.

Kanaal van Steenenhoek

woensdag 19 april

Het was best mooi weer, dus ik had wel zin om er weer eens op uit te trekken voor een wandeling buiten de stad. We (Bas en ik) gingen met de trein naar Sliedrecht en hebben daar een middag rondgelopen. Ik at een lekkere én verantwoorde lunch bij een heel leuk eettentje genaamd Kom Aan Tafel en bezocht ook even het straatje waar het geboortehuis van oma staat. Aan de Singel zette ik onderstaand huis op de foto en ook het mooie station van Sliedrecht.

Mooi huis in Sliedrecht

Station Sliedrecht

donderdag 20 april

Ik had ‘s morgens om acht uur een afspraak bij de huisarts en ‘s middags lunchte ik met m’n vader bij lunchroom¬†‘n Tikkie Anders in Sleeuwijk. We kozen allebei voor een goedgevulde salade met geitenkaas, verschillende soorten sla, walnoten en wat brood erbij. Best grappig dat ik nooit geitenkaas lustte, maar het inmiddels al verschillende keren met veel smaak heb gegeten.

‘s Middags zat ik een tijd met Bas op de houten steiger Buiten de Waterpoort en ‘s avonds kwam zoals gewoonlijk op donderdag, Martin langs. Dit keer aten we een hapje bij DeliFrance in het Piazza Center om vervolgens bij HEMA af te sluiten met een lekkere bak koffie.

Geitenkaas-salade

Bij het water

vrijdag 21 april

Ondanks dat ik aanvankelijk nog geen plannen had, had ik opeens wel zin om weer eens naar Woudrichem te lopen. En zo geschiedde. Eerst nog even naar beneden gelopen waar ik de eerste foto maakte onder de Merwedebrug. Vervolgens de talud op geklommen en via de brug naar Sleeuwijk. Daar de uiterwaarden in en zo al struinend en slingerend naar Woudrichem, waar ik bij de ijssalon aanschoof voor een kop koffie en daarna met de veerdienst naar huis.

Onder de Merwedebrug

Wandelen op de Groesplaat

Bas op de veerpont

zaterdag 22 april

Op zich een vrij rustige dag. Een paar keer de stad in geweest en wat nieuwe make-up gekocht bij Kruidvat, die dit weekend een 1+1 gratis actie hadden op alle make-up. Verder kwam Martin nog langs voor koffie en keek ik ‘s avonds een mooie film op Netflix. Foto’s maakte ik niet.

zondag 23 april

Ook deze dag (tot nu toe) nog geen foto’s gemaakt. Het weer is niet echt om over naar huis te schrijven en een lange wandeling heb ik ook niet gemaakt, ook omdat ik wat buikpijn heb. Zoals ik in de intro al schreef, heb ik eigenlijk nog wel plannen om te gaan fietsen, maar dat zie ik nog wel. Binnen ben ik bezig geweest met wat productfoto’s maken en muziek uitzoeken.

Wat is het leukste wat jij de afgelopen week heb meegemaakt?