Het is al even stil op mijn blog. Ik heb gewoon geen zin, en trouwens ook geen inspiratie. Niet dat ‘t niet goed met me gaat, maar ik ben gewoon met andere dingen bezig. Weer die gedachte om te stoppen, maar dat steekt ook weer. Gewoon bloggen als ik zin heb, voldoet nog prima.

Bij mij komt heel veel in fases en dat bloggen dus ook. De tijd dat ik echt trouw vrijwel elke dag een post online zette, is al vrij lang geleden. De wereld wordt ook vluchtiger. Als ik alleen al naar mezelf kijk, check ik liever even Facebook of Twitter, dan dat ik blogposts ga zitten lezen. Vandaag in elk geval weer een vragenlijstje, omdat ik toch wel een beetje wil blijven bloggen!

573. Wie of wat gebruik je als excuus om iets niet te hoeven doen?

Het enige wat ik kan bedenken is ‘de volgende dag’: Ik doe het morgen wel. Sowieso heb ik weinig excuses nodig en hoef ik me nooit aan iemand te verantwoorden omdat ik alleen woon. Ik moet er niet aan denken dat ik elke dag gezeur aan m’n kop heb dat ik dit of dat moet doen.

574. Ga je graag naar de bioscoop?

Ja! Ik vind het erg leuk en het voelt ook als een uitje, maar op de één of andere manier komt het er heel weinig van. Geen kwestie van tijdgebrek, het gebeurt gewoon zelden. Er was begin februari een film die ik graag had willen zien, maar waar ik uiteindelijk niet naartoe ben geweest omdat ik veel te ziek was. Inmiddels draait hij niet meer, dus is het wachten tot ie op Netflix komt.

575. Hoe ruimdenkend ben je?

Weet ik niet eigenlijk. Ligt er ook wel een beetje aan wat voor onderwerp. Ik heb als het bijvoorbeeld gaat om seks en relaties een conservatieve opvatting en vind bepaalde verhalen die ik hoor, algauw nogal heftig. Ik ben zelf ook allesbehalve het type wat de bloemetjes buiten zet en ben zo ook nooit geweest, wat me weleens op de term ‘ijskast’ is komen te staan. :-)

Verder weet ik het niet zo goed. Ik ben wel iemand die nadenkt over dingen en een zeer duidelijke eigen mening heeft en die ook durft te verkondigen. Maar ik ben zeker niet zo’n vrijheid-blijheid type die vindt dat je alles lekker moet laten waaien en dat alles moet kunnen.

576. Wat probeer je uit angst te vermijden?

Met informatie of nieuws in aanraking komen wat met kanker te maken heeft. Als er bijvoorbeeld op tv iets over voorbij komt, zet ik acuut het geluid uit. Ik kan het gewoon niet verdragen. Slecht? Misschien, maar waarom zou je jezelf dwingen naar dingen te kijken/luisteren waar je een enorm klotegevoel van krijgt. Dat zie ik meer als een vorm van jezelf martelen.

Om diezelfde reden (maar dan afgezwakt), kijk ik ook zelden of nooit naar het nieuws en lees ik geen kranten (behalve soms de Metro). Zoveel narigheid waar je toch niks aan kunt veranderen. Waarom zou je jezelf dan wel toestaan om je er rot over te voelen? Ik vind dat zinloos.

Nieuwe oogschaduw palettes!

577. Wat is je laatste onschuldige obsessie?

Ik merk dat ik zo zachtjes aan alle I Heart Make-up Chocolate palettes aan het verzamelen ben. Ze zijn lekker betaalbaar en daarnaast ook nog eens heel goed. Ik merk sowieso dat ik met palettes werken inmiddels veel fijner vind dan met mono oogschaduws.

578. Wat zou je dragen op een rode loper?

Een mooie jurk! Geen glitters of zo, maar wel iets met kant. Ik heb nog nooit van m’n leven een avondjurk gedragen, dus dat lijkt me wel wat.

579. Hoe gaat het echt met je?

Best oké. Ik ben fit en qua angst gaat het met ups en downs, maar over het algemeen kan ik het allemaal prima handelen en ook zonder pillen. Ik ben dan ook best wel trots op mezelf. Ik heb heel wat voor m’n kiezen gehad het afgelopen halfjaar en heb meerdere mensen vol overtuiging horen zeggen ‘dat ik het niet zou redden zonder pillen’ en dat doe ik toch mooi wel. Beat that!

580. Waar heb je onlangs met pijn in je hart nee tegen gezegd?

Zo’n grote stroopwafel op de Paasmarkt (waar verder overigens geen drol aan was). Als er iets is waar ik een enorme zwak voor heb, zijn het die dingen wel, maar aangezien ik aan het afvallen ben (wat na vele vruchteloze pogingen nu eindelijk lijkt te lukken), moet ik mezelf wel het één en ander ontzeggen. Soms even pijnlijk, maar wel met een goed doel!

581. Hoe kun je het voor jezelf simpeler maken?

Door me minder aan te trekken van van alles en minder te hangen op wat een ander ergens van vindt. Vooral sinds ik begin dit jaar lange tijd ziek ben geweest, is er veel veranderd. Ik ben niet langer van plan m’n best te doen voor mensen die dat niet voor mij doen, ik heb me gerealiseerd dat ik me niet allerlei bochten hoef te wringen om leuk of aardig gevonden te worden en ik ben veel meer van ‘het ene oor in, het andere oor uit’ geworden. I don’t take any shit.

582. Waar huil je in stilte om?

Niets, ik huil zelden ergens om.

583. Heb je ooit een liefdesbrief geschreven?

Volgens mij wel ja, in een ver, ver verleden. :-)

584. Heb je ooit een liefdesbrief gekregen?

Zou ook zomaar kunnen. Eveneens in een ver, ver verleden. :-)

585. Geef je altijd aan een goed doel?

Nooit. Ik geloof niet in goede doelen, temeer omdat het geld vaak niet op de juiste plek belandt.

586. In hoeveel wereldsteden ben je geweest?

Géén idee. Ik heb als kind aardig wat van de wereld gezien en dus ook diverse wereldsteden, maar in hoeveel ik ben geweest? Ik weet het serieus niet. :-)

Heb jij weleens een liefdesbrief gekregen?