Inmiddels aanbeland bij de vragen 587 tot en met 600, kan ik wel stellen dat ik inmiddels toch echt over de helft van het roze boekje van Flow ben. Toen ik de eerste post publiceerde, ergens lang geleden in november 2015, had ik serieus niet gedacht dat ik eind mei 2017 nog altijd blogposts kon vullen met dit kleine boekje. :-)

587. Welke kledingtrend van vroeger vind je nu lachwekkend?

Neonkleurtjes! Een trend die overigens een paar jaar geleden ook weer opnieuw opleefde. Toen ik een jaar of dertien was, liep ik dus rond in T-shirts met neon prints. Ik herinner me zelfs dat ik een neonroze broek had en die nog droeg ook.

588. Is je basishouding positief?

Zeker wel. Niet altijd zo geweest, maar ik kan mezelf tegenwoordig wel iemand noemen met een positieve houding. De enige keerzijde van positief in het leven staan, is dat ik regelmatig te horen krijgt dat ik ‘makkelijk praten heb’ en dat ‘mijn leven zo makkelijk is’.

Dat doet best pijn, want ik ben zo geworden, juist door de lessen die ik uit het leven heb gehaald. Mijn leven is allesbehalve makkelijk geweest en ik heb niet ‘makkelijk praten’. Mensen doen iets te makkelijk aan snel oordelen. Maar ook daar zet ik me dan weer snel overheen. Zonde van m’n energie. :-)

589. Hoe rijk zou je willen zijn?

Ik weet wat het is om veel geld te hebben (vroeger hadden we het thuis behoorlijk goed), maar ik weet ook wat het is om rond te moeten komen van een uitkering, wat al aan de orde is sinds ik 18 ben. Ik heb niet zozeer de wens om rijk te zijn als het gaat om geld of middelen.

Natuurlijk ben ik blij als mijn vakantiegeld is gestort en ik wat meer ruimte heb, maar in de basis geloof ik niet dat materie gelukkig maakt. Ik ben liever rijk in de zin van positief in het leven staan, een prettig leven hebben op een non-materialistische manier. Dat is voor mij rijkdom.

590. Mag je liegen om iemand te beschermen?

Liegen is nog altijd niet bij de wet verboden, dus wel of niet mogen vind ik wel een dingetje. Zelf ben ik iemand die een enorme allergie heeft als het gaat om liegen, dus ik zou nee zeggen.

591. Wat heb je onlangs tweedehands aangeschaft?

Niets voor zover ik weet. Jaren geleden kocht ik regelmatig tweedehands kleding, maar op een gegeven moment ben ik daarmee gestopt omdat die kledingstukken uiteindelijk het vaakst in het hokje ‘miskoop’ leken te belanden. Elektronica koop ik sowieso niet graag tweedehands.

592. Wat is nep beter dan origineel?

Ik heb geen idee. Pas…

593. Luister je goed naar je lichaam?

Tegenwoordig over ‘t algemeen wel, al ga ik soms nog weleens de mist in. Zo ben ik momenteel al sinds het weekend behoorlijk moe, maar dwing ik mezelf toch om bepaalde dingen zoals lange wandelingen en fietstochten te blijven doen. De keuze tussen wat ik vind dat moet en luisteren naar die vermoeidheid, vind ik lastig. Want vermoeidheid gaat soms ook juist weg van iets doen.

594. Van welk beroep begrijp je niet precies wat het inhoudt?

Kan zo snel even niets bedenken.

595. Wat klopt er niet als je nu om je heen kijkt?

Op het moment niets, maar toen ik gister mijn hangmatje buiten aan het installeren was en wat kussentjes op de tuinbank legde, was het opeens raar dat Micky er niet meer bij is. Bij de eerste zonnestraal wilde die kat naar buiten en hij kon uren op een kussentje op de bank liggen. Vorige lente en zomer was hij er nog, in oktober overleed hij aan ouderdom en suikerziekte.

596. Wat is je wens voor de mensheid?

Meer liefde, respect, geduld en waardering voor elkaar. Het is allemaal zo kort door de bocht. Als je een reactie plaatst onder een nieuwsbericht op Facebook, is het tegenwoordig vrij bijzonder als daar niet één of andere azijnpisser iets negatiefs van moet vinden en iedereen oordeelt en veroordeelt maar klakkeloos.

We vinden met zijn allen wel dat terroristen de wereld verpesten, maar we kijken niet in onze eigen spiegel. Misschien doden we dan geen mensen, maar harde woorden kunnen ook veel kapotmaken. Haat eindigt, waar liefde begint.

597. Zoek je gezelschap op als je je alleen voelt?

Meestal niet. Over het algemeen ben ik juist iemand die graag alleen is, al heb ik het afgelopen halfjaar wel vaker eenzaamheid gevoeld dan ik zou willen. Dat gebeurt als ik erg slecht in m’n vel zit en ook toen ik begin dit jaar twee maanden ziek was.

Maar zelfs dan zoek ik nog niet zo snel gezelschap op. Ook vaak een kwestie van ‘geen mogelijkheid toe’, maar ik ben sowieso iemand die zich het liefst terugtrekt als ik niet lekker in m’n vel zit. Zo ben ik anderen niet tot last.

598. Van welke ‘viezige’ geur kun je heel blij worden?

Ik vind benzine lekker ruiken. Als kind vond ik dat al, en nog steeds.

599. Wanneer had je voor het laatst kriebels in je buik?

Nog maar een paar dagen geleden. Die ene persoon krijgt dat nog altijd voor elkaar…

600. Hoe vaak zet je je telefoon uit?

Nooit. Overigens betekent dat niet dat ik de hele dag aan m’n iPhone vastgeplakt zit. Ik kan prima zonder en als ik in gezelschap ben, raak ik ‘m niet of nauwelijks aan. Ik kan er zelf ook vrij slecht tegen als ik met iemand ben die om de haverklap aan dat schermpje vastgekluisterd zit. Even dit of dat opzoeken kun je ook thuis doen, vind ik dan. Als gesprekspartner geeft mij dat het gevoel dat ik niet interessant genoeg ben.