Terwijl ik naar wat nieuwe muziek in Spotify zit te luisteren (heb je mijn lijstje met favoriete songs trouwens al beluisterd?), had ik zomaar zin om weer eens een lijstje vragen uit het roze boekje van Flow te beantwoorden.

Stiekem blijf ik dat zelf toch leuke artikelen vinden! Dit keer lees je onder meer wat ik uren kan doen zonder me te vervelen, of mijn ouders hoopten dat ik later een bepaald vak zou leren en of ik doorgaans jonger of ouder geschat word.

601. Waar let je op als je iemand voor het eerst ontmoet?

Daar heb ik geen speciale routine voor. Doordat ik slechtziend ben, kan ik iemands ogen ook niet zien, alleen als de persoon in kwestie erg dichtbij me is. Ik denk dat ik meer naar een totaalplaatje kijk en vooral naar het gevoel wat ik bij iemand heb, dat is echt doorslaggevend.

Bij mannen heb ik overigens wel iets met handen en armen. Als de heer in kwestie een paar mooie exemplaren heeft, kijk ik daar graag naar… Ik hou overigens niet van erg gespierd, maar ook absoluut niet van een stel bonenstaken. Er mag wel wat vorm in zitten, zeg maar.

602. Waarmee zou je wat actiever kunnen zijn?

Mijn blog!

603. Speel je de hoofdrol in je eigen leven?

Zeker. Dat is weleens anders geweest. Ik was vroeger naïef en nog veel onzekerder dan ik nu ben. Ik liet over me lopen, dacht dat ik alleen leuk gevonden werd als ik iedereen zoveel mogelijk te vriend hield. Kort gezegd liet ik me ondersneeuwen. That’s never gonna happen, again…

604. Welke leraar heeft een positieve invloed op je gehad?

De geschiedenisleraar op de slechtziendenschool in Zeist was een best grappige man en kon erg beeldend vertellen, zo nu en dan met gekke fratsen. Maar om nu te zeggen dat de beste man een goede invloed op me heeft gehad, gaat wel weer een beetje te ver. Géén idee dus.

605. Wat zou je het meest missen als je dood was?

Ondanks dat je niets kunt missen als je dood bent omdat je dan simpelweg niets meer kunt voelen, zou ik theoretisch gezien denk ik Bas het meest missen. Al ligt het meer voor de hand dat hij eerder zal gaan dan ik en dat ik dus al een deel van mijn leven zonder hem zal moeten zijn.

606. Om welk nieuwtje was je onlangs verbaasd?

Dat er in twee weken tijd twee aanslagen in Engeland zijn gepleegd. Dit soort gebeurtenissen volgen elkaar nu wel in rap tempo op. Verbaasd was overigens niet helemaal het juiste woord, het was meer geschokt. Deze wereld gaat echt naar de klote. Dat dacht ik.

607. Zou je wel weer kind willen zijn?

Nee, was niet mijn beste tijd en het opnieuw beleven zou daar niets aan veranderen.

608. Wat kun je uren doen zonder je te vervelen?

Ondanks dat ik iemand ben die doorgaans niet lang stil kan zitten en altijd wel ergens mee bezig is, zijn er toch wel enkele dingen waar ik me wel uren mee kan vermaken. Dagdromen over een bepaald iemand en bij heerlijk weer in mijn hangmatje soezen (of een combinatie van die twee), behoren wel tot die uitzonderingen. :-)

609. Wanneer was je op het goede moment op de juiste plek?

Jaren geleden was ik een middag motorrijden met een vriend, toen we een veldje zagen waar ze bezig waren om heteluchtballonnen op te laten. Zoiets had ik nog nooit in het echt gezien, mooi om eens mee te maken. Niet wetend dat ik slechts enkele jaren later zelf in zo’n ding zou zitten. Geweldig was dat!

610. Sta je vaak stil bij hoe dingen gemaakt worden?

Doorgaans niet zo, of het moet om eten gaan. Dat vind ik soms wel interessant om te weten hoe iets gemaakt wordt. Zelf ben ik vroeger een tijdje bakker geweest en dan weet je sowieso ook van bepaalde producten hoe het gemaakt wordt. Maar van dingen als kleding of gebruiksartikelen, interesseert het me doorgaans niet zo hoe het is gemaakt.

611. Wat was het laatste kleine succesje dat je hebt geboekt?

Ik ben eerlijk gezegd niet zo’n succesvol persoon. Waar anderen met bepaalde dingen zomaar uit het niets succes behalen, lukt zoiets mij nooit. Niet dat ik me daar heel rot over voel of zo, ik ben niet zo’n strebertje die successen wil boeken. Maar mijn laatste succesje wat ik heb geboekt? Tja, lastig te bedenken, al schiet me nu wel iets te binnen wat ik alleen hier niet kan vertellen.

612. Word je meestal jonger of ouder geschat?

Ik word altijd jonger geschat. Veel jonger zelfs. Ik ben 42, maar ik word gemiddeld tussen eind 20 en begin dertig geschat, met een enkele uitschieter richting half dertig. Dat is overigens iets wat ik als kind en jongvolwassene al had: dat jonger geschat worden. Toen was ik er niet zo gelukkig mee. Ik kan me herinneren dat ik een jaar of 20 was en 15 geschat werd. Woest was ik!

Ondanks dat ik alle mensen die toen beweerden dat ik het later leuk zou vinden nooit wilde geloven, hebben ze wel gelijk gekregen. En het leukste is misschien nog wel dat ik er geen enkele moeite voor doe om er jonger uit te zien. Ik gebruik geen smeersels, niet al te veel make-up, heb een hekel aan dagcrème, ik ga niet onder het mes en doe ook niet aan fillers of botox.

613. Wanneer heb je voor het laatst zand tussen je tenen gevoeld?

Dat is nog maar een paar dagen geleden. Ik was met Bas op het strand en ondanks dat het niet eens heel mooi weer was, kon ik het water niet weerstaan en heb ik uiteindelijk mijn enkellaarsjes en sokken uitgetrokken om vervolgens tot aan m’n knieën in het water te staan. De zwarte broek die ik droeg, was dus ook gelijk nat tot op kniehoogte, maar dat interesseerde niet.

614. Wat wilden je ouders vroeger dat je zou worden?

Ik kan me niet herinneren dat mijn ouders bepaalde wensen voor me hadden als het op de keuze van een later beroep aankwam. Zelf had ik bij mijn weten ook geen serieuze plannen in een bepaalde richting.

Ik heb weleens geroepen dat ik kapster wilde worden, maar dat is sowieso een vak wat gezien mijn visuele beperking onmogelijk goed uit te voeren is. Sowieso was dat ook niet echt heel serieus denk ik. Ik zou er nu niet aan moeten denken om kapster te zijn, de hele dag aan mensen zitten en praatjes maken, niets voor mij. :-)