Vandaag weer wat vragen en antwoorden. Het weekoverzicht van afgelopen week heb ik overigens overgeslagen. Ik was het weer vergeten en had sowieso niet echt veel foto’s gemaakt. Vandaag lees je onder meer hoe het met mijn liefdesleven gesteld is, of ik iemand kan nadoen en wat ik véél eerder had moeten doen.

629. Wanneer had je eerder je grenzen moeten aangeven?

Vroeger was ik zo iemand die over zich heen liet lopen. Ik dacht dat mensen mij pas zagen staan als ik alles deed om het hen naar de zin te maken. Dat ik er anders helemaal niet toe deed. Daar ben ik wel op terug gekomen, al heb ik héél af en toe nog trekjes in die richting.

630. Wat vind je de beste slechte film die ooit gemaakt is?

Wat de één een slechte film vindt, vindt de ander fantastisch. Een slechte film is dus een begrip waar ik niet veel mee kan. Ik vind het vrij lastig om daar dus antwoord op te geven, ook al heb ik heel veel films gezien. Misschien Flodder?

631. Is elke dag een nieuw begin?

Ik ben niet iemand die ‘s morgens bij het rijzen van de zon in gezang uitbarst en “A beautiful day” galmend ten gehore brengt. Toch denk ik in de basis wel dat elke dag een soort nieuw begin is. Misschien niet voor alles, maar als je probeert zoveel mogelijk in het hier-en-nu te leven zoals ik doe, past dat idee wel in het straatje.

632. Waar ga je het liefst naartoe op een eerste date?

Ik doe niet aan daten. Nooit gedaan ook. Ik heb een enorme hekel aan geforceerde cliché dingen. Dingen die mensen doen omdat het hoort of omdat anderen het ook doen. Dan doe ik het bij voorbaat al niet. Maar het idee van daten staat me ook niet aan. Ik word niet verliefd op iemand omdat de persoon in kwestie me meeneemt uit eten of naar de bioscoop.

633. Wanneer heb je je voor het laatst moeten inhouden?

Gisteravond nog…

634. Kun je iemand nadoen?

Niet dat ik weet. Ik vind het overigens wel érg grappig als mensen dat wel kunnen.

635. Wat had je veel eerder moeten doen?

Op mezelf wonen. Dat duurt inmiddels ruim 13 jaar, maar ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat, toen ik na twee relaties uiteindelijk op mezelf ging wonen, mijn eerste gedachte was: Dit had ik véél eerder moeten doen.

Ik ben in veel dingen anders. Ik raak snel ergens op uitgekeken, word ongelukkig van sleur en routine, raak geïrriteerd als je te veel op m’n lip zit en heb mijn vrijheid echt nodig. Ik ben gewoon niet geschikt voor een relatie, al ben ik ook zeker niet het type wat ‘de bloemetjes buiten zet’, als je begrijpt wat ik bedoel.

636. Zing je altijd mee in de auto?

Zelf rijd ik geen auto zoals je weet, dus ben ik nooit alleen als ik in een auto zit. Ik vind zingen heerlijk, maar doe het eigenlijk meestal alleen thuis, als ik alleen ben.

637. Met wie zou je graag willen ruilen van leven?

Met niemand. Geen enkel leven is perfect. Ik ben geen jaloers aangelegd type en heb ook nooit het gevoel dat ik moet concurreren met anderen, of ik opkijk naar bepaalde personen omdat ze een zogenaamd beter leven hebben. Geld en luxe zijn dingen die me niet interesseren. Je kunt nog zo’n mooie huis hebben, dat is geen garantie voor geluk. Echt geluk zit van binnen.

638. Wanneer heb je voor het laatst heel hard gejuicht?

Ik denk iets met een WK of EK, in 2014? Kan dat? Ik ben helemaal geen voetbalfan, maar bij een WK of EK moet ik opeens alle wedstrijden kijken en juich ik net zo hard als de echte fan, wanneer er een doelpunt gescoord wordt. :-)

639. Hoe gaat het met je liefdesleven?

Laten we zeggen dat het gecompliceerd is…

640. Waardoor raak je geïnspireerd?

De laatste tijd vrij weinig. :-)

641. Welk muziekinstrument zou je graag willen bespelen?

Ik vind een saxofoon een mooi instrument. Die zou ik wel willen kunnen bespelen.

642. Heb je een grote algemene kennis?

Ik vind zelf van wel. Ik weet over best veel onderwerpen mee te praten en zelfs bij onderwerpen als techniek, elektronica, auto’s en motoren praat je me niet zomaar onder tafel.