Een nieuw lijstje met een aantal van de muzieknummers waar ik de laatste tijd het liefst naar luister! Het laatste artikel met een dergelijk lijstje dateert van februari en toen voelde ik me toch wel iets anders dan nu. Sowieso was het toen nog winter en is het nu zomer, wat bij mij ook altijd wel invloed heeft op mijn muziekkeuze.

Massive Attack – Angel

Toch nog een nummer wat is blijven hangen uit de periode dat ik mezelf niet was. Dit nummer kende ik voor die tijd niet eens, maar ik vind hem nog steeds heel lekker om naar te luisteren. Het is een vrij apart nummer en waarschijnlijk een duidelijk hate it or love it gevalletje. Een nummer met een donker randje, maar op een bepaalde manier ook weer heel sexy.

Katy Perry – Chained to the rhythm

Een nummer wat waarschijnlijk de meesten wel kennen, omdat het momenteel vrij populair is. Ik volg op Spotify diverse lijsten met nieuwe muziek. Zodoende weet ik toch altijd welke nummers populair of nieuw zijn. Dit is gewoon een lekker nummer met een funky randje. Love it!

Sting – Desert rose

Als ik me niet vergis, heeft deze al eens in een eerdere Momentopname gestaan, maar omdat ik er momenteel weer veel naar luister, krijgt ie hier ook een plaatsje. Een nummer uit 1999 met een Arabisch-achtig randje. Ik krijg er gewoon een zomergevoel van en er zit een lekker tempo in. Ook fijn om naar te luisteren tijdens het fietsen.

Narada Michael Walden – Gimme Gimme Gimme

Als ik ‘t dan toch over oudere nummers met een zomergevoel heb, dan hoort deze ook absoluut in dat rijtje thuis. Een song uit 1985 die ik onlangs weer ergens tegenkwam en zonder pardon in mijn ‘vaste’ luisterlijst heb gezet. Swingen!

U2 – Hold me, thrill me, kiss me

Al zolang als ik me kan herinneren, ben ik groot liefhebber van de muziek van U2. Dit nummer is één van mijn onbetwiste favorieten! Verder geen uitleg nodig.

Sara Bareilles – Islands

Deze zangeres heeft het al eerder voor elkaar gekregen om een liedje te maken wat me op het lijf geschreven lijkt en dit is dus er weer zo één, al is dit weliswaar geen nieuw nummer en in 2013 uitgebracht. Maar voor mij was ie wel nieuw. En nogal herkenbaar qua tekst…

Waylon – Jailbird

Deze stond onlangs in mijn Discover Weekly (Spotify) en viel gelijk goed in de smaak. Heerlijk laid back nummer met een country-randje. Ik ben sowieso wel fan van het repertoire van hem. Ik kan alleen de studioversie nergens vinden op YouTube, maar dit komt op hetzelfde neer. :-)

Chris Young & Cassadee Pope – Think of You

Dit is al iets meer country dan die van Waylon. Niks mis mee. Ben geen uitgesproken country-liefhebber, maar als het een combinatie is met pop en niet te veel richting het smartlappen-genre gaat, vind ik het vaak echt lekkere muziek. Deze heb ik onlangs ergens geShazamd en staat ook op mijn vaste luisterlijst. Ook lekker tijdens de afwas. Volume omhoog en mee blèren maar!

Tot zover weer wat luistermateriaal. Wat voor nummer(s) vind jij momenteel leuk?