Oh jongens wat gaan die weken toch snel! Juni inmiddels. Gelukkig kan ik dit jaar in elk geval wel zeggen dat ik het voorjaar tot nu toe optimaal heb benut met lekker veel wandel- en fietstochtjes en inmiddels ook de eerste kajaktocht van 2017.

Ondanks dat mijn start van 2017 niet al te best was met onder meer twee maanden ziek zijn, gaat het de laatste tijd mentaal en fysiek eigenlijk erg goed met me, waar ik enorm dankbaar voor ben.

Doordat ik veel buiten ben, kom ik steeds niet aan bloggen toe. Ik had verschillende ideeën om over te schrijven de afgelopen week, maar elke keer was de dag alweer bijna voorbij en dacht ik: “Dat doe ik morgen wel”. En dan is er zomaar alweer een week voorbij en heb ik nog niks geschreven. Ik heb me, ondanks dat ik weinig van me laat horen, desondanks prima vermaakt!

maandag 29 mei

Een vrij rustige dag. Niet noemenswaardig gewandeld, wel een poos heerlijk op de steiger bij de Lingehaven gezeten met Bas. Wat een superfijne plek is dat! ‘s Avonds stapte ik op de fiets voor een rondje over Spijk en door het Lingebos terug. Geen lange afstand, wel een lekker rondje.

Met Bas op de steiger

dinsdag 30 mei

Het waaide behoorlijk hard en was zo nu en dan ook flink bewolkt. Desondanks toch weer veel buiten geweest. Ik ging met Bas naar ‘t strand, waar we een poosje hebben lopen dollen. Ik ben echt gek op m’n hondje! Mijn wijde rok was vervolgens aan de onderkant doorweekt van het rennen door de golven, maar dat was ook zo weer droog. Als je maar plezier hebt!

Samen op het strand

woensdag 31 mei

‘s Morgens een lange wandeling gemaakt en een bezoekje gebracht aan de kinderboerderij, waar Bas altijd graag naartoe wil (zelf vind ik het ook leuk). Onlangs wilden we daar ook naartoe maar mochten we er niet in. Het hek was open, maar er hing een bordje met de tekst dat het deze dag gesloten was voor bezoekers.

Bas snapte daar natuurlijk niks van, want hij kan niet lezen en zodra dat hek open is, denkt hij dat ie erin kan. Je had dat beteuterde snoetje moeten zien toen ik zei dat we terug moesten. Dit keer kon hij wel naar hartenlust rondkijken. Soms is het echt meer een klein kind dan een hond.

Eind van de middag mocht hij weer mee, nu voor een rondje in de fietskar, waar hij ook al gek op is. We gingen wandelen in het Lingebos, en ik plakte er vervolgens nog een tochtje van zo’n 15 km aan vast, via Vogelswerf over de dijk terug naar huis. Prima dagje zo voor Bas en mij!

donderdag 1 juni

Een dag met maar liefst drie afspraken. Dat maak ik niet vaak mee! ‘s Morgens naar de kapper om puntjes te laten knippen, begin van de middag naar de psych en om kwart over 4 had ik een afspraak bij de beautysalon van m’n achternichtje, om m’n wimpers en wenkbrauwen weer te laten verven. Vervolgens ben ik ook nog even gaan fietsen, maar dat werd maar een klein rondje.

Dat potje op de foto is de SugarBearHair treatment waar ik mee ben begonnen. Deze snoepjes (die ook nog eens erg lekker zijn) bevatten diverse vitamines en supplementen waardoor je haar niet alleen sterker wordt, maar ook sneller schijnt te groeien. Het schijnt serieus te werken.

Sugar Bear Hair

vrijdag 2 juni

Om half tien stond ik bij de fietsenmaker omdat mijn achterband aanliep en vervolgens bedacht ik me dat het een mooie dag was om te gaan kajakken, en zo geschiedde. Alle spullen die mee moesten ingepakt (ik heb een kajak-checklist zodat ik precies weet wat ik mee moet nemen) en om vijf over elf voeren we de haven uit.

Heerlijk dagje op het water geweest en Bas was natuurlijk ook mee. Ik heb iets meer dan 20 km gevaren, mooi zat voor een eerste tochtje van ‘t jaar. Mijn armspieren moesten er duidelijk weer even aan wennen, want ik kon de eerste paar uur na thuiskomst nog geen pakje boter optillen!

zaterdag 3 juni

Echt uitgerust voelde ik me nog niet, desondanks toch een paar keer de stad in geweest voor een paar boodschappen en ‘s avonds naar Nieuwendijk gefietst om met Martin naar de Piano Man te gaan kijken in de feesttent.

Was een leuk feestje, veel gelachen en gedanst en biertjes gedronken. Om vervolgens om half 3 ‘s nachts naar huis te fietsen in m’n eentje. Ik heb voor de zekerheid maar even wat harder gereden, je weet niet wat voor gekken er rondlopen tegenwoordig… De foto hieronder maakte ik vlak voordat ik van huis ging.

Zomerse selfie

zondag 4 juni

Tot nu toe nog geen foto’s gemaakt. Na een paar behoorlijk intensieve dagen maar even mak an, al heb ik eigenlijk best zin om te gaan fietsen. Wat dus waarschijnlijk ook nog wel gaat gebeuren, al heb ik dus vannacht nog 10 kilometer afgelegd. 🙂 We zien het wel. Hoe was jouw week?