Het is vandaag geen weer om naar buiten te gaan en omdat ik momenteel even niet zo lekker in m’n vel zit, blijf ik lekker thuis en typ ik maar weer eens een blogpost. Want dat komt er ook niet echt van de laatste tijd. Overigens herkende ik enkele vragen uit deze tag, die heb ik namelijk in dit artikel, al eens beantwoord.

1. Slaap je met je raam open of dicht?

Altijd dicht. De voorkant van mijn huis bevindt zich aan de straat zonder tuintje of tussenruimte en aangezien ik een benedenwoning heb, slaap ik daar ook. Ik vind het een onveilig en onprettig gevoel als ‘s nachts het raam openstaat, ook al is het maar een kiertje. Zodra ik de gordijnen dicht ga doen, gaat ook het raam dicht. Scheelt ook muggen kan ik je vertellen.

2. Neem jij de shampoo/conditioner flesjes uit een hotel mee?

Nee, ik gebruik ze zelfs niet eens. Mijn haar verandert spontaan in een onhandelbaar bosje stro. Ik gebruik alleen goede shampoo en conditioner en als ik ergens heen ga, breng ik dat dus mee.

3. Slaap jij met je dekbed ingestopt of niet?

Alleen het voeteneinde, wat na één nacht ook gelijk weer los is. Je zou het misschien niet zeggen, maar ik ben nogal een druktemakertje in m’n slaap.

4. Heb je ooit een verkeersbord gestolen?

Nee, ik zie daar het nut niet van in. Bij mijn weten überhaupt nooit iets gedaan wat onder overtreding van de wet valt. Een verkeersbord stelen vind ik ronduit stupide.

5. Gebruik jij post-it notes?

Nee, bij mij is alles digitaal.

6. Knip jij kortingbonnen uit zonder ze ooit te gebruiken?

Dat gebeurde wel eens, maar inmiddels heb ik de illusie opgegeven dat ik ze niet vergeet mee te nemen naar de betreffende winkel voordat ze verlopen zijn, dus knip ik ook niks meer uit.

7. Word je liever aangevallen door een beer of door een zwerm bijen?

Dan liever door die beer. Weet niet waarom, maar ik vind insecten echt niet leuk en erdoor aangevallen worden lijkt me dubbel vervelend. Van een beer kun je naar mijn idee makkelijker vluchten dan van een paar honderd van die geelbruine zoemers.

8. Heb je sproeten?

Ja, niet overdreven veel, maar ik heb ze wel. Eén van de weinige dingen die ik wél leuk vind aan mijn uiterlijk. Overigens zijn ze in de winter niet zichtbaar.

Stoere selfie

9. Lach je altijd op foto’s?

Nooit. Niet met mond open in elk geval. Als ik ‘t probeer, vind ik de foto echt vreselijk.

10. Wat is je grootste ergernis bij mensen?

Eéntje maar? Oké, dan wordt het liegen. Daar kan ik slecht tegen. Zeker ook omdat ik het in de meeste gevallen direct door heb, maar als je de persoon erop aanspreekt, is het vaak opeens niet waar en ben jij de idioot. Razend kan ik daarom worden.

11. Tel je de stappen die je maakt als je loopt?

Als ik me erg verveel, maar verder nooit. Vroeger deed ik het wel vaker. Dan maakte ik een schatting van het aantal stappen dat ik moest afleggen voordat ik bijvoorbeeld mijn huis bereikte en dan werd het de ‘sport’ om dat getal te laten kloppen.

12. Heb je ooit geplast in de bosjes?

Als kind weleens, als we op weg waren en ik nodig moest en er in geen velden of wegen een toilet te bekennen was. Ik vond het afschuwelijk en deed het liever niet, maar met een blaas zitten die op ontploffen staat is ook geen pretje (en ongezond).

13. En gepoept??

Dat niet, dat weet ik vrij zeker. Er zijn grenzen…

14. Dans je wel eens terwijl er geen muziek op staat?

Nee. Ik heb toch wel iets van een ritme of een deuntje nodig om te kunnen dansen.

15. Bijt je op je pen?

Nee, ik gebruik ook eigenlijk bijna nooit meer pennen. Ik ben wel zo iemand die ongemerkt met een pen gaat zitten spelen, maar erop bijten niet. Vroeger op school wel overigens, bij voorkeur op van die bic-pennen, die waren op de één of andere manier erg lekker om op te knauwen.

16. Kun je zeilen?

Nee, surfen ook niet trouwens. Ooit geprobeerd maar zonder succes.

17. Hoe groot is jouw bed?

De luxe boxspring die ik sinds vorig jaar herfst heb staan, ziet er heel imposant uit omdat ie ook best hoog is, maar qua formaat is het een normaal tweepersoonsbed. 1.60 bij 2 meter. Mijn oude bed was overigens 1.40 bij 2 meter, dus gevoelsmatig heb ik nu een kingsize bed.

18. Wat is je favoriete liedje deze week?

Deze van Kensington. Ik hoorde ‘m vrijdagavond op de radio en het raakte me, zeker na wat er die middag gebeurd was. Ik heb er sindsdien vaak naar geluisterd.

19. Mannen die roze dragen?

Tien keer niks. Hoe feller roze, hoe erger. Ik heb sowieso een hekel aan roze.

20. Kijk je nog steeds tekenfilms?

Nee, wel animatiefilms zo nu en dan. Vroeger was ik een echte tekenfilmjunk.

21. Wat is je minst favoriete film?

Het dingetje met films is, dat als ik ze niet leuk vind, dat ik ze dan ook niet onthoud. Ik onthoud al genoeg irrelevante informatie over van alles en nog wat, om er ook nog bij te onthouden welke niet leuke films ik allemaal heb gezien. :-)

22. Waar zou jij je schat begraven als je er een zou hebben?

Ergens waar ik er gemakkelijk bij kan. Waarom zou je iets moois verstoppen? Ik vind dat hetzelfde als mensen met veel geld, die dat alleen stacken op hun bankrekening en er geen cent van uit durven te geven. Als je gaat, kun je het toch niet meenemen.

23. Wat drink je bij je avondeten?

Als ik in een eetgelegenheid ben, besteld ik wel altijd wat te drinken bij m’n eten, maar dat drink ik eigenlijk meestal pas op als mijn bord leeg is. Ondanks dat ‘t van mij vooral een gewoonte is, blijkt het sowieso niet eens goed voor je te zijn als je tijdens het eten drinkt, lees dit maar eens.

24. In wat voor saus dip jij je kipnugget?

Kipnugget? Ben je wel lekker? Die lust ik dus echt niet, net als al het andere waar het woord kip in voorkomt. Ik ben sowieso niet echt een vleeseter. Grappig om te vertellen is overigens dat mijn vader vroeger weleens naar de Griek ging en dat ik dan een broodje shoarma bestelde. Waar ik vervolgens expres zóveel knoflooksaus overheen deed, zodat ik het vlees niet proefde.

25. Wat is je favoriete eten

Ik vind heel veel dingen lekker. Zo heb ik gister nog postelein met een flinke runderbiefstuk op. Met beide etenswaren kun je me erg blij maken. Verder hou ik van zuurkool, sperziebonen, kan ik een bord macaroni op z’n tijd heel goed waarderen, lust ik graag Turkse pizza en heel af en toe een Italiaanse pizza, maar eigenlijk zijn er maar 2 of 3 soorten die ik lust (vanwege het vlees).

26. Welke film kun je keer op keer kijken en word je nooit zat?

Dat had ik met Titanic, maar zelfs die ben ik inmiddels zat. :-)

27. Wie is de laatste persoon die je een kus hebt gegeven?

Ik zou het niet weten, ik ben sowieso niet bepaald een knuffeltype en deel ook niet snel kussen uit. Mijn familie geef ik uit gewoonte een paar kussen op de wang, maar die heb ik al lang niet gezien, dus dan blijft er eigenlijk niets over. Vrienden kus ik niet.

28. Ben je ook een scoutingmeisje geweest?

Ja! Ik zat vroeger bij de padvinders, tegenwoordig heet dat scouting. Ook echt met zo’n dom pakje aan. Ik vond het overigens best leuk. Lekker in de natuur, handige dingen leren, zoals knopen, hoe je een vuurtje maakt. Het meeste ben ik weer verleerd, maar ik vond de scouting een stuk leuker dan de judo-lessen die ik ook lange tijd heb gevolgd.

29. Zou je ooit strippen of naakt poseren?

Absoluut nooit.

30. Wanneer heb je voor het laatst een brief geschreven?

In de Middeleeuwen? Het moet in elk geval verdomd lang geleden zijn.

31. Kan jij de olie van je auto vervangen?

Ik heb geen auto, maar als ik er één had, zou ik dat ongetwijfeld kunnen.

32. Heb je ooit een boete voor te hard rijden gehad?

Voor te hard rijden niet, voor ergens fietsen waar dat eigenlijk niet mocht wel bijna. En dan kan ik opeens praten als Brugman en ik heb me eruit weten te kletsen, maar ‘t hielp wel. Sindsdien stap ik netjes af. Ik geef mijn geld liever uit aan leuke dingen.

33. Ooit zonder benzine gezeten?

Mijn fiets rijdt op beenkracht, dus geen benzine nodig. :-)

34. Favoriete broodje?

Eén van mijn favorieten, blijft toch een broodje met filet Americain en wat rauwkost.

35. Het lekkerste ontbijt?

In een hotel! Zo’n uitgebreid buffet waar je echt van alles en nog wat kunt kiezen. Daar kun je me echt heel blij mee maken. Terwijl ik thuis ‘s morgens amper een bak yoghurt door m’n strot krijg. Als je echt lekker wilt ontbijten, moet je eens naar Duitsland gaan. Zoveel lekkere broodjes!

36. Hoe laat ga je naar bed?

Ergens tussen half twaalf en 1 uur, dat is wel het gemiddelde denk ik.

37. Ben je lui?

Ik kan héél lui zijn, maar vind niet dat ik mezelf over het algemeen kan bestempelen als een lui iemand. Als ik iets voor ogen heb ga ik daar voor de volle 100% voor, ik heb best wel discipline en ik ben sowieso iemand die slecht stil kan zitten. Als je mij een uur op de bank zet en zegt dat ik niks mag doen, gewoon alleen een beetje hangen en verder niks, dat is een regelrechte straf. Ik ben altijd ergens mee bezig, echt altijd.

38. Hoe ging je verkleed tijdens carnaval als kind?

Niet. Ondanks dat ik uit Brabant kom, vierden wij geen carnaval. Soms gingen we bij een optocht kijken, verder niet. Ik heb carnaval ook nooit echt leuk gevonden. Ik kan me overigens herinneren dat ik verkleed ergens naartoe ben gegaan, maar dat was ergens anders voor, volgens mij.

39. Wat is je chinese sterrenbeeld?

Dat heb ik even op moeten zoeken, het blijkt de Tijger te zijn. Moet zeggen dat ik me wel herken in veel van wat in de omschrijving staat. Enkele citaten: Ze zijn dynamisch en hebben een intense activiteit, onafhankelijk en nieuwsgierig hoe anderen in elkaar steken. kunnen beslist niet tegen gezag van anderen.

Ze doen hun mond ook open als ze onrechtvaardigheid bemerken. Alleen zijn is vaak de prijs die de Tijger betaalt, maar ze raken eraan gewend Tijgers hebben altijd haast, en werken daarom liever alleen. Ze zijn emotioneel en kunnen intens in de liefde.

Ik moest lachen om dat stukje over altijd haast en liever alleen werken. Als er iets is wat gedaan moet worden, doe ik het liever zelf omdat een ander het te langzaam naar mijn zin doet. Ook het deel over te intens zijn in de liefde klopt.

Daarom vind ik verliefd worden afschuwelijk. Er is geen houden aan, maar aan het slot van het liedje blijf ik met een gebroken hart over, dat is nog nooit anders geweest. Maar goed, een beetje een lange uitleg voor een simpele vraag. :-)

40. Hoeveel talen spreek je?

Naast Nederlands, spreek ik vloeiend Engels en een beetje Duits. Dat is behoorlijk weggezakt na mijn schooljaren, ondanks dat ik prima cijfers haalde voor dit vak.

41. Heb je een tijdschrift abonnement?

Nee, vind ik zonde van m’n geld.

42. Wie zijn beter? Ajax of Feyenoord.

Ik ben helemaal geen voetbalfan, dus eigenlijk kan ik daar niks over zeggen.

43. Ben je koppig?

Ik? Hoe kóm je erbij. Een klein beetje maar hoor. Of misschien wel erg veel…

44. Wie is beter, Tyra of Oprah?

Ik kijk/keek nooit naar dat soort programma’s. Vond het meer op leedvermaak lijken.

45. Kijk je naar soaps?

Ook al niet. Ik kijk weinig tv.

46. Heb je hoogtevrees?

Dat heb ik lang gedacht, maar dat blijkt erg mee te vallen. Zolang ik weet dat ik veilig ben, is er niks aan de hand. Ik hou ook best van klimmen en hoogtes. Vorig jaar stond ik nog in de dakgoot van de Sint Jans Kathedraal in den Bosch, ik klim in molens in rap tempo de bijna vertical houten laddertjes op en ben vorig jaar in Duitsland een vrij steile berg op gewandeld, in m’n eentje.

Sint Jans Kathedraal

47. Zing je in de auto?

Soms, een beetje.

48. Zing je in de douche?

Nee.

49. Dans je in de auto?

HOE DAN! Dat kan toch helemaal niet…

50. Ooit een pistool gebruikt?

Ja hoor, en daar minstens 10 mensen mee omgelegd. Jeetje, wat denk je zelf. Ik heb een hekel aan wapens en wil nog niet eens in de buurt van zo’n ding komen.

51. Wanneer heb je voor het laatst een portretfoto laten maken?

Ik heb er een hekel aan om op de foto te moeten. De laatste keer dat er echt een portretfoto van me is gemaakt, was noodgedwongen voor mijn werk als columnist. Vervelend genoeg voor mij, moest er later zelfs nog een nieuwe gemaakt worden omdat de krant een nieuwe stijl had. Beide foto’s vond en vind ik afschuwelijk.

52. Vind je musicals stom?

Ja! (zei ze hartgrondig)

53. Vind je kerst stressvol?

Stressvol niet, strontvervelend wel. Ik heb een hekel aan kerst.

54. Ooit Pierogi gegeten?

Ik heb er nog nooit van gehoord, dus waarschijnlijk niet.

55. Favoriete fruittaart?

Kersenvlaai!

56. Wat wilde je vroeger worden?

Kapster.

57. Geloof je in geesten?

Ja en nee. Ik geloof dus niet in geesten in de enge zin van het woord, maar ik heb vaak het gevoel gehad dat een dierbare overledene bij me was. Gewoon opeens zo’n heel sterk gevoel. Laat ik het zo zeggen, dat ik niet uitsluit dat er een mogelijkheid is dat zoiets bestaat.

58. Ooit het déjà-vu gevoel gehad?

Ja, meerdere keren. Toevallig onlangs nog over dat fenomeen gehad met iemand.

59. Wat voor vitaminepillen neem je dagelijks?

Vitamine B-complex en Magnesium.

60. Draag je slippers?

In de zomer, maar het heeft niet mijn voorkeur. Ik heb eigenlijk nogal een hekel aan voeten. Aan die van andere mensen, maar ook aan die van mezelf. Slippers of sandalen zijn dus nooit eerste keus als het om schoeisel gaat.

61. Draag je een badjas?

Alleen als ik uit bed gebeld word. Om in m’n slaapshirt en onderbroek de deur open te doen vind ik ook zo wat. Verder draag ik hem vrijwel nooit. Het is weleens gebeurd dat ik bijna een half jaar een sleutel kwijt ben geweest, die uiteindelijk in mijn badjas bleek te zitten. Omdat ik het ding zelden draag, kom je daar dan ook niet snel achter.

62. Wat draag je in bed?

Meestal een oud shirt en slip. Pyjama’s of nachtjaponnen heb ik een hekel aan.

63. Eerste concert?

Géén idee. Ik ben sowieso niet zo’n concertganger.

64. Kruidvat, Etos of DA

Kruidvat. Daar hebben ze vaker leuke aanbiedingen en naar mijn idee een groter assortiment. Overigens ga ik wel naar Etos als ik echt advies nodig heb op make-up gebied. DA kom ik zelden.

65. Nike of Adidas?

Jaren geleden was ik een echte Adidas-fan, had ook limited edition Adidas-jasjes en zo, inmiddels vind ik Nike leuker. Ik heb er niet zoveel van, maar ik vind het nu een wat leuker merk. Sowieso ook omdat je tegenwoordig iedereen in die witte Adidas schoenen uit kan tekenen en ik ze dan op voorhand al niet hoef. Zelf droeg ik die schoenen tien jaar geleden, nu is het oud nieuws.

66. Cheeto’s of Dorito’s?

Cheeto’s! Dorito’s heb ik volgens mij nog nooit op maar ze lijken me niet lekker.

67. Pinda’s of zonnebloempitten.

Zonnebloempitten! Ik eet ze niet vaak, maar vind het erg lekker. Vooral net een beetje gebakken in een pan. Pinda’s eet ik zelden, ik ben ze gauw zat, vind de vettige nasmaak ook niet lekker.

68. Ooit van de groep Tres Bien gehoord?

Tres jamais entendu parler, als dat goed Frans is. Oftewel, zéker nooit van gehoord.

69. Ooit danslessen gehad?

Ik heb vroeger ballet en jazzballet gedaan.

70. Wat voor beroep doet jouw man later?

Ik hecht nul waarde aan status en beroepen. Ik vind een man leuk om wie hij is, niet om wat er op z’n rekening staat of wat voor beroep hij doet. Ik vind dat zó oppervlakkig. Geld interesseert me sowieso ook niet. Ik leef zelf sinds mijn achttiende van een uitkering en ik heb over het algemeen toch een fijn leven. Met geld is niet alles te koop en met een goede baan ook niet.

71. Kan jij je tong oprollen?

Geen idee…

72. Ooit een spellingswedstrijd gewonnen?

Niet dat ik weet, als ik mee zou doen, zou ik zeker wel kans maken om te winnen. Als iemand een perfectionist is op taalgebied en elk foutje overal uitpikt, ben ik dat wel.

73. Heb je ooit gehuild omdat je zo gelukkig was?

Nee, ik heb sowieso een hekel aan huilen. Huilen van geluk vind ik helemaal onzinnig, of mijn hoofd werkt gewoon anders dan dat van de meesten.

74. Heb je recordable cd’s in huis?

Misschien nog een paar, maar ik gebruik ze niet.

75. Kun je recordable cd’s branden?

Iedereen toch? Elke computer kan dat volgens mij, de mijne ook. Vroeger toen ik nog een echte nerd was, had ik een dubbele cd-rom drive met extra hoge snelheid, zodat ik op high-speed tosti’s kon bakken van CD’s en heel gemakkelijk kon kopiëren.

76. Brand je vaak wierook?

In de wintermaanden zeker wel!

77. Ooit verliefd geweest?

Drie keer, wat mij betreft ook drie keer te veel. De laatste is nog steeds aan de orde en gaat, ondanks vaak gekwetst te zijn, toch maar niet over. Life’s a bitch sometimes.

78. Naar welk concert zou je graag willen?

Geen enkele. Het vervelende van slechtziend zijn is dat wanneer je naar een concert gaat, je geld kwijt bent voor iets waar je niks van meekrijgt omdat je ‘t niet ziet.

79. Wat was het laatste concert dat je bezocht hebt?

Geen idee…

80. Hete thee of ijsthee?

Gewone thee. Maar dat drink ik eigenlijk alleen in herfst en winter.

81. Thee of koffie.

Momenteel absoluut koffie. Ik drink het inmiddels zelfs regelmatig zwart.

82. Mars of Snickers?

Snickers, die pinda’s erin zijn stiekem toch wel lekker…

83. Kan je goed zwemmen?

Vind zelf van wel. Ik heb als kind heel veel gezwommen en heb door het vele fietsen sterke bovenbenen gekregen, wat in het water ook weer goed van pas komt.

84. Kan je onder water zonder je neus dicht te knijpen?

Geen probleem. Ik zwem ook altijd met mijn ogen open onder water.

85. Ben je een patiënt?

Ik heb een angststoornis en daarnaast heb ik verschillende lichamelijke afwijkingen waarvoor ik altijd medicijnen moet slikken. Overigens geen ernstige dingen, maar als ik die medicijnen niet zou nemen, kan het wel flink mis gaan. Zoals afgelopen winter het geval was. Tot slot ben ik natuurlijk slechtziend, wat ik zelf eigenlijk nogal eens vergeet omdat ik er meestal geen erg in heb, en dus ook geen last van.

86. DJ of een Band op je bruiloft?

Bruiloft? Die gaat er sowieso niet komen, nooit. Alleen het woord al….

87. Ooit een wedstrijd gewonnen?

Volgens mij heb ik ooit een dressuurwedstrijd gewonnen (dat is iets met paardrijden dus) en ook een keer een eh…. playbackshow op school. :-)

88. Heb je ooit plastische chirurgie gehad?

Nee, Als het niet zo duur was, zou ik het misschien wel willen.

89. Wat vind je lekkerder? Groene of zwarte olijven?

Zwarte vind ik écht niet te doen, groen vind ik wel lekker.

90. Kan je haken of breien?

Heb het allebei geleerd, al was ik er niet heel goed in. Ik zou het nu niet meer kunnen.

91. De beste plek voor een open haard?

Een mooi huis in landelijke stijl. Ik vind open haarden overigens geweldig!

92. Wil je trouwen?

NEE!!

93. Als je getrouwd bent, hoelang dan?

Die valt dus af. De meeste mensen van mijn leeftijd zijn gesetteld, ik ben blij dat ik dat leven niet heb. Ieder z’n ding. Ik hecht waarde aan mijn vrijheid. Veel waarde.

94. Wie was je middelbareschooltijd crush?

Niemand.

95. Word je boos als iets niet gaat op jouw manier?

Misschien wel een klein beetje, soms. Ik ben niet iemand die snel boos wordt, maar als ik veel last van stress heb of om een andere reden slecht in m’n vel zit, kunnen dingen maar beter gewoon gaan zoals ze moeten gaan, anders heb je de kans dat ik lichtelijk ontvlambaar word.

96. Heb je kinderen?

Nee.

97. Wil je kinderen?

Absoluut niet. Ik ben rond m’n dertigste serieus echt bang geweest voor het fenomeen tikkende eierstokken waar je in vrouwenbladen weleens over leest, maar ik heb ze niet gekregen. Ik heb kinderen nooit leuk gevonden, toen ik er zelf nog één was al niet.

98. Wat is je favoriete kleur?

Rood!

99. Hoe wil je begraven worden?

Niet, ik wil gecremeerd worden. Er is eigenlijk geen plek waarvan ik vind dat ik er echt thuishoor, om daar dan begraven te worden. Dat is de hoofdreden.

100. Mis je nog iets?

Nou, een zuurstofmaskertje om weer op adem te komen na zoveel vragen!