Omdat het nu weer wat lekkerder gaat met bloggen (al dan niet tijdelijk), ook maar weer eens een lijstje vragen uit het roze Flow-boekje opzoeken en beantwoorden, want er staan nog genoeg vragen in om aardig wat blogposts mee te vullen!

643. Voor wie heb je een zwak?

Ik noem geen naam, maar die is er wel. Iemand waar ik bij terug blijf komen. Iemand die ik altijd zal vergeven, soms echt tegen beter weten in. Doet me overigens denken aan dit citaat: the heart has its reasons, of which reason knows nothing.

644. Wat is je grootste obstakel?

Mijn slechte zelfbeeld zorgt er soms voor dat opmerkingen of gebeurtenissen voor mij veel pijnlijker zijn dan ze zouden moeten zijn, al heb ik dit deel van mezelf allang geaccepteerd en kan ik er doorgaans best mee leven. Mijn angststoornis is wel iets waar ik écht last van ondervind, maar dat is er ook weer niet dagelijks. Als het er is, is het zeker wel een obstakel.

645. Wat ben je vandaag aan het doen?

Aangezien ik deze blogpost vooruit schrijf en nog altijd niet in de toekomst kan kijken, is dat een beetje lastig te zeggen…

647. Heb je liever gelijk of geluk?

Ik ben wel iemand die héél graag gelijk heeft… Geluk krijg je niet, dat maak je zelf!

648. Wat vind je van de partners van je vriendinnen?

Ik heb maar één vriendin en kan het prima vinden met haar partner.

649. Welke eigenschap zou je van je vader willen hebben?

Mijn vader geeft er geen ene moer om wat iemand van hem vindt of van wat hij doet of niet doet. Dat zou ik ook wel willen. Ik heb dat wel in mindere mate, maar eigenlijk niet genoeg.

650. Met welk idee moet je nog steeds iets doen?

Ik heb nog een aantal blogpost-ideetjes die nog altijd in een soort conceptmodus bestaan. Onder meer een recept wat ik wil uitwerken en iets met een memorybox. Wie weet ooit…

651. Hoe zou je je leven in drie steekwoorden omschrijven?

Ik ben zó slecht in dat soort dingen! Kan niets bedenken, sorry…

652. Wat is er het fijnst aan volwassen zijn?

Je eigen beslissingen nemen. Ik kan er erg slecht tegen als mensen me vertellen wat ik wel of niet moet doen. Ik ben zelfs zó recalcitrant, dat wanneer iemand zegt dat ik iets niet moet doen, ik het juist wel doe. Ik ben degene die de beslissingen maakt en niemand anders.

653. Ben je een vechter?

Nogal. Ik heb al heel wat ellende overwonnen op eigen kracht en dat zal ik ook blijven doen. In letterlijke zin ben ik geen vechter. Ik heb een hekel aan geweld. Al heb ik vroeger wel judo gedaan en een keer met een jongen gevochten die het bloed onder m’n nagels vandaan haalde. Ik won. Overigens heb ik de stille wens om eens iets als cardioboxing te doen. Ik heb soms veel agressie in me die eruit wil, maar dat doe ik liever op een verantwoorde manier. :-)

654. Hoe groot is je fantasie?

Redelijk groot wel, denk ik.

655. Kunnen mensen veranderen?

Zeker. Sommigen als een blad aan een boom, maar het echte veranderen is iets waar doorgaans meer tijd overheen gaat. Ik ben zelf ook behoorlijk veranderd door de jaren heen. je leven wordt getekend door gebeurtenissen, fases in je leven.

656. Probeer je je problemen eerst zelf op te lossen?

Altijd. Ik vraag niet snel om hulp, ergens ben ik daar denk ik te trots voor. Ik wil alles zelf kunnen en zelf doen. Of dat nu een technisch ding is of op het emotionele vlak. Ik heb sowieso niet zoveel met mensen die bij het minste of geringste gillen dat ze het niet kunnen en om hulp vragen, zonder iets geprobeerd te hebben. Zelf doen, leer je toch echt het meest van.