De laatste Momentopname is niet eens zo lang geleden (twee maanden). Vergeleken met de keer dáárvoor, in elk geval zeker niet. Toch heb ik inmiddels weer wat nieuwe muziek ontdekt en herontdekt waar ik je graag mee wil laten kennismaken. Dus, speakers aan en luisteren maar!

Hozier – Arsonist’s Lullabye

Laat ik maar beginnen met een song die ik maar kort ken, maar hij bevalt. Lekkere melodie en een tekst om over na te denken. Het onderstaande stukje uit het refrein, spreekt me in het bijzonder erg aan. De band kende ik overigens al langer. Voor het grote publiek waarschijnlijk vooral bekend van nummers als “Take me to church”.

All you have is your fire
And the place you need to reach
Don’t you ever tame your demons
But always keep them on a leash

Kensington – Sorry

Zo’n liedje wat zó toepasselijk is dat het bijna eng wordt en ook nog eens over een bizarre timing blijkt te beschikken. Dat had ik met dit nummer. Sowieso niets dan lof over Kensington en ondanks dat het een song met een vrij gevoelige tekst is, is het nog altijd een stoer nummer.

Rita Ora – Your song

Van liedjes met diepzinnige teksten, maar een hiep hoi ik ben zo blij nummer met een lekker tempo, waar ik graag naar luister tijdens het fietsen. Gewoon een vrolijk liedje, nothing more.

Stan van Samang & Sarah Bettens – Little moon rises

Eén van de redenen dat ik zó van Spotify hou, is omdat je er soms pareltjes ontdekt, die je anders nooit had leren kennen. Ik ben iemand die altijd op zoek is naar nieuwe muziek, Shazam bij de hand als er iets leuks voorbij komt op de radio. Dit is er ook zo één. Een mooi, klein liedje van twee Zuiderburen.

Ember Island – Creep

Ik hoor je denken, maar dat nummer kén ik! Die is van Radiohead! Klopt. Ik ben over het algemeen geen fan van gecoverde nummers, om de simpele reden dat het vaak een slap aftreksel is van het origineel. Maar er zijn ook hele mooie covers. Dit is er één van. Trouwens ook weer zo’n Shazam-gevalletje. Dit is namelijk een nummer wat voorkomt in de trailer van de film Look Away.

OneRepublic – Let’s hurt tonight

Blijkbaar een nummer uit een film, omdat ik meteen het hoofd van acteur Will Smith in beeld zie. Hoe dan ook een leuk nummer wat ik ook weer ergens ontdekt heb. Ik weet vaak niet eens meer waar ik één of ander liedje vandaan gehaald heb of ontdekt heb, maar dat is juist het leuke. :-)

Martin Jensen – Night after night

Ik ben helemaal niet zo’n dance/trance/techno whatever liefhebber, maar om bij te fietsen, kan ik dit soort nummers dan weer wel waarderen. Ook niet altijd hoor, maar als ik echt even zin heb om compleet los te gaan op de pedalen, luister ik gegarandeerd naar zoiets op mijn oordoppen.

Ana Moura – Tens os olhos de deus

Nou, ik hoop maar dat ik het goed geschreven heb, mijn Portugees is niet zo goed. :-) Misschien een nummer waarvan je niet zou verwachten dat ik het mooi zou vinden. Eigenlijk is het een soort smartlap. Denk er de stem van André Hazes onder en je hebt weer een hit te pakken. Maar goed, ik vind het mooi, er zit zoveel gevoel in. De titel betekent: Je hebt de ogen van God.

Rascal Flatts – I like the sound of that

De vorige keer schreef ik al dat ik de laatste tijd sommige countrynummers ook behoorlijk leuk vind, dit is er één van. Al heel vaak naar geluisterd tijdens mijn wandel- en fietstochtjes.

Shawn Mendes – There’s nothing holding me back

Nog een laatste nummer uit de playlist met songs waar ik het vaakst naar luister. Deze zet ik op de één of andere manier ook vooral op tijdens het fietsen, maar de laatste tijd wordt dat weer wat minder. De meeste fun is er al vanaf zeg maar. Toch blijft het wel een leuk liedje.

Zo, dat waren er weer een paar. Ben benieuwd of jij dit ook leuke nummers vindt of dat je van iets heel anders houdt. Post anders een linkje van één van jouw favoriete songs in de comments!