Dat krijg je ervan als je amper thuis bent en erg druk met van alles: Dan komt bloggen er ook niet echt meer van. Toch wil ik de weekoverzichtjes sowieso wel een beetje bijhouden, al was het deze keer wel een heel grote kluif om het aantal gemaakte foto’s terug te brengen tot wat meer hapklare brokken. 138 heb ik er gemaakt, in de afgelopen twee weken… Voor het gemak laat ik de dagen waarop ik geen foto’s heb gemaakt, even helemaal achterwege.

maandag 24 juli

Ik liep ‘s morgens een aardige afstand met Bas met koffiepauze bij DeliFrance. ‘s Middags ben ik even de stad in geweest en ‘s avonds was het weer tijd voor m’n dagelijkse racerondje op de fiets. Ik reed het pad af waarmee je onder de Merwedebrug uitkomt, met de bedoeling daar een foto van de brug te maken. Interessanter vond ik de grote bramenstruik die daar bleek te staan!

dinsdag 25 juli

Met Martin naar Dolfinarium in Harderwijk. Een leuk uitje, maar door de vele regen en iets wat kort voor aanvang van het dagje uit gebeurde, had ik geen topdag. Ik heb in elk geval dolfijnen gezien (achter glas) en een minihaai en een pijlstaartrog geaaid.

Dolfijn in Dolfinarium

woensdag 26 juli

Als ik niet lekker in m’n vel zit, ga ik snoepen of iets kopen. Snoepen is nog altijd uit den boze, dus dan maar de stad in. :-) Ik scoorde bij Pand 50 een leren armband en een stoffen etuitje. Ik gebruik zo’n ding om alle spulletjes in te doen die ik graag bij de hand heb en die stop ik dan in de tas die ik op dat moment gebruik. Alleen was degene die ik had aan de kleine kant, deze is perfect.

Nieuwe armband en etui

donderdag 27 juli

Naar het Louwman Museum in Den Haag en daarna nog naar Scheveningen. Waar ik overigens al een blogpost over schreef die je hier kunt lezen. Alle foto’s kun je bekijken in de galerij op deze link. Toch nog één fotootje, omdat het een leuk uitje was waarbij ik veel mooie auto’s heb gezien!

Gave auto!

zaterdag 29 juli

Een vrij rustige dag, wat ook weleens lekker is als je al een groot deel van de week veel van huis bent geweest. Ik maakte onderstaande foto waarvan ik nog altijd niet weet of ik ‘m nu juist leuk of stom vind. Anyway, ik post hem toch. :-)

Ik kijk wel heel serieus!

zondag 30 juli

Tijdens de wandeling met Bas, een koffiestop gehouden bij ‘t Oude Stadthuys hier in de stad. Een restaurantje waar ik erg graag kom. Ook om te eten trouwens. Tijdens m’n fietsrondje ‘s avonds, maakte ik onderstaande foto in Schelluinen.

Schelluinen

maandag 31 juli

‘s Middags afgesproken om met Martin gaan fietsen, wat uiteindelijk onverwachts een tocht van 65 kilometer werd, langs onder andere Loevestein, Aalst en Wijk en Aalburg. Mooi ritje zo!

Slot Loevestein

dinsdag 1 augustus

Weer een eind gewandeld met Bas en eind van de middag op de fiets gestapt, met de bedoeling naar Leerdam te rijden. Maar omdat ik me niet echt goed voelde, was ik niet bepaald alert in het verkeer en heb ik het veiligheidshalve bij een rondje over Arkel gehouden.

‘s Avonds laat weer met Bas gaan wandelen en toen we langs het station kwamen waar op dat moment net een trein voor stond, zijn we gewoon ingestapt. Om vervolgens in Sliedrecht op een terrasje neer te strijken waar ze een tafelhaard hadden. Ik hou van dit soort spontane acties!

woensdag 2 augustus

Ik liep in totaal 13 kilometer, regende een paar keer nat en maakte dus vervolgens deze foto met capuchon. In juli wil ik gewoon zomerweer jongens!

I hate rain!

donderdag 3 augustus

Nadat ik enthousiast over mijn uitstapje naar Sliedrecht had verteld tegen Martin, stelde hij voor om er donderdag te gaan eten. Zo gezegd, zo gedaan. Ik had een geitenkaassalade en als toetje iets genaamd ‘Death by Chocolate’ wat niet echt in mijn ‘dieet’ past, maar wat was dát lekker! Soms moet je jezelf ook iets gunnen.

Lekker toetje

vrijdag 4 augustus

Onverwachts naar Safaripark Beekse Bergen geweest, wederom met Martin, die inmiddels aan zijn laatste dagen vakantie toe was. Gelukkig dit keer beter weer dan tijdens het uitje naar Dolfinarium een week eerder. Jammer was dat ik de meeste dieren niet of niet goed kon zien, omdat ze gewoon te ver weg waren, maar het was hoe dan ook een leuk dagje uit zo.

zondag 6 augustus

Ook zondag was weer een actieve dag. Mijn maatje uit het Westland kwam weer eens langs en wilde dat verlaten huis wat ik vorige maand in de Biesbosch ontdekte, ook weleens met eigen ogen zien. Verder hebben we nog wat rondgewandeld en zelfs nog aan het klimmen geweest, wat ik later goed kon voelen in mijn been- en armspieren! Wederom een leuke dag dus!

Tot zover dus mijn afgelopen twee weken. Veel gedaan, gezien en ondanks dat ik me een aantal dagen ongelofelijk klote heb gevoeld, kan ik over het algemeen terugkijken op een paar actieve weken met veel leuke dingen! Overigens staat er nog een uitje op de agenda. Eigenlijk zou ik een week naar Cornwall gaan wat na een half jaar ernaar uitkijken niet doorgaat.

Maar ik ga wel een dagje treinen met mijn NS Dagkaart. Na lang dubben en reistrajecten bekijken, heb ik besloten dat we (Bas en ik) naar Veere gaan, een dorpje in Zeeland. Ik hou van die provincie, dus weet nu al dat het een topdag wordt. Leuke huisjes, mooie gevels, bezienswaardigheden en veel water. De ideale ingrediënten!

Heb jij nog plannen de komende tijd of al leuke uitjes of vakantie gehad?