De vijftigste al! Niet te geloven toch, dat ik al 49 posts heb gevuld met vragenlijstjes en mijn antwoorden daarop, uit één en hetzelfde boekje? En dat ik er waarschijnlijk nog wel een stuk of 40 kan maken voordat het ‘uit’ is?

Ach ja, ik vind het nog steeds leuk, hopelijk jij ook! Vandaag dus weer een nieuw lijstje, waarin je onder meer leest wat ik graag wil kunnen, naar wie ik ga voor wijze raad en… of ik ooit iemand aan het huilen heb gemaakt!

685. Wat is je favoriete beloning voor hard werk?

Stiekem toch wel iets lekkers, iets te snoepen. Wat ik mezelf zeker sinds afgelopen voorjaar niet zo snel meer gun, omdat ik bezig was met afvallen. Inmiddels heb ik een gewicht bereikt waar ik wel een bepaalde mate van tevredenheid over voel (ook al weeg ik 50 kilo, ik zal mezelf toch altijd dik vinden), maar het is wel zaak om dat getal stabiel te houden. Alles met mate!

686. Heb je weleens iemand aan het huilen gemaakt?

Eh ja, een callcentermedewerker. Jaren geleden alweer, Die wekte echt alle vormen van irritatie op die ik maar kon bedenken, waardoor ik eh, een beetje onaardig ben geweest. Not something I’m proud of, maar het is wel waargebeurd. I’m not lying…

687. Ga je voor kwaliteit of kwantiteit?

Voor alles wat ik zelf produceer, ga ik absoluut voor kwaliteit, maar voor dingen die ik koop, ga ik ook best regelmatig voor kwantiteit. Voor mij hoeft niet alles duur en van de meest geweldige kwaliteit te zijn. Ik heb dan liever 6 verschillende producten voor hetzelfde geld, waar ik er ergens anders één voor heb. Ik ben niet voor niets groot liefhebber van AliExpress. :-)

688. Wat is de beste remedie tegen liefdesverdriet?

Die heb ik zelf helaas ook nog niet uitgevonden. Iemand?

689. Welke vijf dingen zou je in een picknickmand stoppen?

Broodjes, fruit, water, bestek en een kleed! Echt origineel ook…

690. Heb je veel zelfvertrouwen?

Als het op mijn uiterlijk aankomt absoluut niet, maar als het gaat over dingen die ik kan, talenten, dan ben ik over het algemeen wel redelijk zelfverzekerd. Ik weet dat ik bovengemiddeld goed ben in bepaalde dingen en ondanks dat ik ook graag bescheiden ben, zal het niet snel gebeuren dat iemand me van het tegendeel zal kunnen overtuigen. I know my worth…

691. Naar wie ga je voor wijze raad?

Bij mezelf. Ik vind het lastig om hulp te vragen in wat voor situaties dan ook en los liever alles zelf op. Op die manier ben ik anderen niet tot last en uiteindelijk moet ik het toch zelf doen.

Bas op de veerpont

692. Wat is het leukst aan thuiskomen?

Mijn huisdieren! Bas en Molly die altijd blij zijn als ik thuis ben. Natuurlijk gaat Bas regelmatig mee als ik weg ga, maar die twee beestjes zijn toch wel het fijnste aan thuiskomen. En gewoon dat het mijn eigen stekkie is, de plek waar ik helemaal mezelf kan zijn en me fijn en veilig voel.

693. In welk vak was je vroeger goed op school?

In de meeste wel, behalve exacte vakken als economie, wiskunde en scheikunde. Voor de overige vakken haalde ik vrijwel altijd hoge cijfers. Vooral in talen blonk ik best wel uit.

694. Wanneer heb je voor het laatst een baby vastgehouden?

Dat is alweer bijna 2 jaar geleden, de toen nog geen 24 uur oude baby van een vriendin die werd geboren op 1-1-2016. Dat was volgens mij überhaupt de tweede keer ooit, dat ik een baby heb vastgehouden. Ik vond het leuk, maar ook doodeng. Ik ben gewoon niet zo goed met kinderen.

695. Zou je jezelf als vriendin willen hebben?

Geen idee. De meeste vrouwen zijn best anders dan ik en daarom is het juist fijn om iemand te hebben die een beetje op dezelfde manier in elkaar steekt. Maar ik weet ook dat ik niet altijd de meest makkelijke ben en best gecompliceerd kan zijn. Dat kan niet iedereen handelen.

696. Kun je goed wachten?

De grap is dat ik over engelengeduld beschik, als het gaat om emotionele / psychische dingen, of iets wat met een persoon te maken heeft. Maar als het gaat om praktische dingen, heb ik echt geen ene millimeter geduld en moet eigenlijk alles gisteren al gebeurd zijn. Ook met dingen die ik graag wil hebben, beschik ik niet bepaald over geduld. Ik wil het en ik wil het nú! Dat dus. :-)

697. Voor welk probleem zou je naar een psycholoog gaan?

Voor mijn angststoornis, waarvoor ik inmiddels al bij drie verschillende therapeuten heb gelopen. Helaas heeft geen ervan me er vanaf kunnen helpen. Vroeg of laat en na een hoop gepraat in de lucht, krijg ik te horen dat ik het eigenlijk zelf al doe en dat ze me niet kunnen helpen, omdat ik het allemaal zelf weet. Ergens een mooi compliment, maar hallo, zij hebben ervoor geleerd. Dan verwacht je dat ze meer weten dan wat ik gaandeweg zelf heb uitgedokterd.

698. Wat wil je nog leren?

De perfecte latte art maken! Ik zou héél graag een baristaworkshop willen volgen, maar die paar keer dat ik ernaar heb gezocht, kwam ik enkel dingen tegen die ver weg waren en verschrikkelijk duur. Het is voor mij puur hobby en niet beroepsmatig, dus het moet wel leuk blijven. Ik geef m’n geld dan liever uit aan goede ingrediënten, dan aan een eenmalige cursus van € 200 of zo.