Vandaag doe ik de Google tag! Ik heb elke letter van het alfabet ingetikt in Google, één van mijn laatste zoekopdrachten komt vervolgens boven water, die schrijf ik op en ik vertel er iets bij. Leek me best grappig om te doen, zeker ook omdat ik zelf ook wel benieuwd ben waar ik allemaal naar zoek op Google. Vaak vergeet je dat soort dingen heel snel.

AliExpress shoplog

Ik ben dol op AliExpress en vind het ook altijd leuk om te zien of lezen wat anderen er zoal gekocht hebben. En soms zie ik ook iets waarvan ik denk: Dát is mooi/handig/leuk!

banaan grill

Gisteravond wilde ik iets voor bij de koffie maken en besloot experimenteel te gaan doen. Het was nog goed gelukt ook, zag er mooi uit en was erg goed te pruimen!

Costes

Ik zag onlangs in een YouTube video van Sarah Rebecca dat ze een leuk shirt van Costes had met het woord Captain. Omdat ik aan captain Ross Poldark moest denken (van mijn favoriete Britse tv-serie), ging ik op zoek naar het shirt, maar nergens te vinden.

douglas

Weet niet meer precies waarom ik daarop had gezocht…

edit gif animation

Ik vind gifjes tegenwoordig weer leuk en maak ze ook zelf. Maar soms zou ik er één die ik heb gemaakt van foto’s, achteraf willen bewerken en dat blijkt lastiger dan gedacht. Soms maak ik ze ook from scratch in m’n grafische software, waar veel werk in zit, maar wel erg een tof resultaat geeft. Hier kun je één van mijn werkjes zien.

facebook cover collage

Ik wilde eens iets anders dan gewoon één foto als Facebook-omslag en besloot een collage te maken. Natuurlijk kan ik dat prima zelf, maar ik was lui en wilde iets van een template gebruiken. Vandaar dus deze zoekopdracht. Volgens mij heb ik mijn nieuwe collage gemaakt met PicMonkey.

ganzenveer snijden

Een tijdje geleden vond ik een ganzenveer op het strand en besloot hier een pen van te snijden. Omdat ik zoiets nooit eerder heb gedaan, even opgezocht hoe je dat het best kon doen. Eigenlijk heb ik het niet gedaan zoals het hoort, want je moet de veer uit laten harden in heet zand. Daar heb ik geen geduld voor. Snijden en schrijven.

hittebestendige handschoen

Onlangs het halve huis op zijn kop gezet, omdat ik mijn hittebestendige handschoen kwijt was. Nérgens te vinden! Ik ging dus alvast eens op Google zoeken wat een nieuwe eventueel zou kosten.

Gelukkig vond ik hem de volgende dag terug, in het mandje met fietshandschoenen! Kan wel merken dat mijn hoofd de laatste tijd met andere dingen bezig is, ik ben continu alles kwijt en net een verstrooide professor.

islands Sara bareilles lyrics

Een liedje wat in deze Momentopname ook voorbij is gekomen. Ik ben sowieso liefhebber van de muziek van Sara Bareilles, vanwege haar prettige stemgeluid, mooie melodieën en niet in het minst vanwege de teksten die op de één of andere manier vaak toepasselijk voor me zijn, zo ook deze. Als ik ‘m hoor, zoek ik soms de lyrics er weer even bij.

jalapeño

Een tijdje geleden belandde er min of meer per ongeluk zo’n ding in mijn mond en ik wist niet waar ik het moest zoeken. Ik ben niet zo’n hete eter en bij pepers en aanverwanten blijf ik ook liever uit de buurt. Omdat ik toch wel nieuwsgierig was naar wat zo’n jalapeño nu eigenlijk is, heb ik ze eens gegoogeld.

Kruidvat piazza 0183

Het gebeurt regelmatig dat ik Kruidvat in het Piazza Center bel, of ze iets wat in de stad niet te koop is, nog op voorraad hebben. Deze winkel is iets groter en heeft dus ook een groter assortiment. Omdat je via Google alleen een 0900 nummer te zien krijgt als je zoekt op een filiaal in een bepaalde plaats, zet ik er altijd het kengetal achter.

Levi’s dames shirt

Ik zag regelmatig shirtjes van Levi’s en wilde er ook één. Uiteindelijk bestelde ik een lichtgrijze met rood logo bij Zalando, die vervolgens meteen weer retour ging. Erg dunne stof, beetje vormeloos model en ook nog wat aan de korte kant. Had van zo’n merk toch iets meer verwacht!

Maybelline dream satin liquid

Ondanks dat ik een tijdje geleden nog zei dat ik foundation had afgezworen, wilde ik er nog één keer één proberen, maar daar moest wel wat research aan vooraf gaan, want de juiste foundation vinden, vind ik behoorlijk lastig.

noorderlicht Schaijk

Afgelopen zaterdag ging ik met Martin naar een optreden van een Queen-coverband in Noorderlicht in Schaijk. Dat moest dus even gegoogeld. Het feestje ging voor ons niet door omdat er meer kaarten waren verkocht dan er plek was en slechts tien minuten na aanvang, mocht er al niemand meer is. Konden we weer 60 km terugrijden.

oh so hip

Een sieradenwebshop die ik altijd erg leuk vind om te bezoeken. Jammer vind ik wel dat ze eerst betaalbare sieraden verkochten en dat het tegenwoordig toch wat prijziger is. De kwaliteit zal daar ook wel naar zijn, maar ik hoef niet zo nodig echt zilver.

pizza

Ja serieus, ik heb blijkbaar op pizza gezocht. Weet alleen niet waarom. Ik eet nauwelijks pizza, bestel het nooit, koop ze zéker niet in de supermarkt en heb ook niet bepaald een speciale relatie tot pizza’s.

qr code maken

Onlangs was ik in een eettentje in Hoofddorp waar op de achterkant van de menukaart een QR-code stond waarmee je op de site van het restaurant terecht kwam. Ik vond dat zo’n leuk idee, dat ik wilde kijken of je zelf ook zo’n QR-code kunt maken. Dat blijkt kinderspel. QR-generator erbij halen en klaar is je code.

roots flat iron

Als ik mijn haar echt steil wil maken, kom ik met de stijltang nooit helemaal tot aan de aanzet van mijn haar en krijg je van die rare knikjes. Ik ben dus op Google gaan zoeken of er geen manier is om dat tóch voor elkaar te krijgen. Helaas, dat lukt dus alleen als je een extra smalle stijltang hebt, die ik dus niet heb en ook niet van plan ben te kopen.

Sandra 1977 burgundy

Ik koop nooit merkkleding en ben ook niet heel gevoelig voor trends, maar er is één shirt wat ik echt zó graag wil hebben, alleen is hij al tijden uitverkocht bij Zalando en kan ik hem alleen vinden op vage webshops. Het is een Adidas Originals shirt en heeft zo’n typische retro-uitstraling die ik erg tof vind. Volgens mij heb ik jaren geleden ook zo’n shirt gehad in het blauw.

things to do with a notebook

Ik heb mooie notitieboekjes liggen waar ik al blij van word als ik er naar kijk, alleen één probleem: Ik heb een hekel aan schrijven met de hand. Ik krijg er kramp van en heb er geen geduld voor.

Dus ik vroeg me af of er nog andere dingen waren die ik met de boekjes kan doen, maar zonder dat er een pen aan te pas zou komen. Helaas, de meeste opties hebben toch wel met schrijven te maken. Dingen erin plakken lijkt me ook niet zo’n succes.

UWV bellen

Ik heb al vanaf mijn achttiende een uitkering, alleen ben ik dit jaar herkeurd zonder dat iemand me gezien of gesproken heeft en daar is een uitspraak over gedaan waar ik het niet mee eens ben. Ik heb bezwaar ingediend en dat is een zaak die al maanden loopt.

In november moet er uitsluitsel komen, maar voor die tijd moet ik wel naar Rotterdam voor een hoorzitting. Dingen die ik liever over zou slaan, maar nu ik de kans krijg om mijn zegje te doen, laat ik me dat niet ontnemen! Onlangs heb ik gebeld om te informeren of er daar überhaupt gewerkt wordt, dus moest ik een telefoonnummer hebben.

verloop kraanaansluiting

Bij AliExpress had ik iets voor op de kraan gekocht wat licht geeft. Blauw bij koud water, groen bij lauwwarm en rood bij heet water. Helaas past ie niet op mijn kraan en dacht ik dat er wel een verloopje of ringetje zou zijn om dat op te lossen. Na wat zoeken en informeren, blijkt zo’n ring er inderdaad te zijn, maar minstens 8 euro te kosten. Dat is het dus niet waard voor een ding wat nog geen euro heeft gekost en misschien zelfs binnen een paar weken al kapot is.

weerbericht Zeeland

Die zoekopdracht dateert van augustus, toen ik een dagje naar Zeeland ging.

Xiaomi pen

Omdat ik dus altijd zo’n zere hand krijg van schrijven, heb ik soms weer een fase dat ik op zoek ben naar de perfecte pen, die ik nog altijd niet heb gevonden. Ik kwam op internet iets tegen over een ballpoint van Xiaomi, die helemaal geweldig en comfortabel zou zijn. Uiteindelijk heb ik ‘m niet besteld, want het is een vrij dunne pen en ik weet nu al dat ik daar juist kramp van krijg.

youtube hide seen video’s

Ondanks dat ik nooit veel had met YouTube, kijk ik de laatste tijd opvallend veel filmpjes. Er is alleen één ding waar ik me kapot aan erger, namelijk dat ik video’s die ik al gezien heb, niet kan verbergen. Natuurlijk staat er wel een balkje onderin als je een filmpje al (gedeeltelijk) hebt bekeken, maar op mijn mobiel vind ik die lastig te zien.

zoeva crease brush

Jaren geleden kocht ik de Zoeva Bamboo set (make-up kwasten). Heel lang plezier van gehad, maar inmiddels ben ik al een paar jaar geleden overgestapt op de kwasten van Real Techniques, omdat ik ronde kwasten fijner vind. Alleen de crease-brush (om te blenden) gebruik ik nog, maar die is ook wel aan vervanging toe.

Zo, dat was een nogal gevarieerde collectie zoekopdrachten. Grappig om zo terug te zien wat ik zoal intyp in de zoekbalk van good old Google. Wat is jouw meest recente zoekopdracht?