Vandaag doe ik de Google tag! Ik heb elke letter van het alfabet ingetikt in Google, één van mijn laatste zoekopdrachten komt vervolgens boven water, die schrijf ik op en ik vertel er iets bij. Leek me best grappig om te doen, zeker ook omdat ik zelf ook wel benieuwd ben waar ik allemaal naar zoek op Google. Vaak vergeet je dat soort dingen heel snel.

aliexpress shoplog

Ik ben dol op AliExpress en vind het ook altijd leuk om te zien of te lezen wat anderen daar zoal gekocht hebben. En soms zie ik ook iets waarvan ik denk: Dát is mooi/handig/leuk!

banaan grill

Gisteravond wilde ik iets voor bij de koffie maken toen ik visite had, en besloot experimenteel te gaan doen. Het was nog goed gelukt ook, zag er mooi uit en was erg goed te pruimen!

costes

Ik zag onlangs in een YouTube video van Sarah Rebecca dat ze een leuk shirt van Costes had met het woord Captain erop gedrukt. Omdat ik meteen aan captain Ross Poldark moest denken (van mijn favoriete Britse tv-serie), ging ik op zoek naar het shirt, maar helaas nergens te vinden.

douglas

Weet niet meer precies waarom ik daarop had gezocht eigenlijk…

edit gif animation

Ik vind gifjes tegenwoordig weer helemaal de bom en maak ze ook zelf. Maar soms zou ik er één die ik heb gemaakt van losse foto’s, achteraf willen bewerken en dat blijkt lastiger dan gedacht. Soms maak ik ze trouwens ook from scratch in m’n grafische software, waar bizar veel werk in zit, maar wel erg een tof resultaat geeft. Hier kun je bijvoorbeeld één van mijn werkjes zien.

facebook cover collage

Ik wilde eens iets anders dan gewoon één foto als Facebook-omslag en besloot een collage te maken. Natuurlijk kan ik dat prima zelf in mijn grafische pakket, maar ik was een beetje lui en wilde iets van een template gebruiken waar ik wat foto’s in kon mikken en klaar. Vandaar dus de zoekopdracht. Volgens mij heb ik m’n nieuwe collage uiteindelijk gemaakt met PicMonkey.

Schrijven met een ganzenveer

ganzenveer snijden

Een tijdje geleden vond ik een mooie ganzenveer op het strand en besloot hier een pen van te snijden. Omdat ik zoiets nooit eerder heb gedaan, even opgezocht hoe je dat het best kon doen. Eigenlijk heb ik het niet gedaan zoals het eigenlijk hoort, want je moet de veer uit laten harden in heet zand en weet ik wat. Daar heb ik allemaal geen geduld voor. Gewoon snijden en schrijven.

hittebestendige handschoen

Een paar dagen geleden heb ik m’n halve huis op z’n kop gezet, omdat ik mijn hittebestendige handschoen kwijt was. Nérgens te vinden was het kreng. Ik ging dus alvast maar eens op Google zoeken wat een nieuwe eventueel zou kosten.

Gelukkig vond ik hem de volgende dag terug, in het mandje met fietshandschoenen… :-) Kan wel merken dat mijn hoofd de laatste tijd met andere dingen bezig is, ik ben continue alles kwijt en net een verstrooide professor.

islands sara bareilles lyrics

Een liedje wat in deze Momentopname ook al eens voorbij is gekomen. Ik ben sowieso liefhebber van de muziek van Sara Bareilles, vanwege haar prettige stemgeluid, mooie melodieën en niet in het minst vanwege de teksten die op de één of andere manier vaak erg toepasselijk voor me zijn, zo ook deze. Als ik ‘m hoor, zoek ik soms de lyrics er weer even bij.

jalapeno

Een tijdje geleden belandde er min of meer per ongeluk zo’n ding in mijn mond en ik wist even niet waar ik het moest zoeken. Ik ben niet zo’n hete eter en bij pepertjes en aanverwanten blijf ik dan ook liever uit de buurt. Omdat ik toch wel nieuwsgierig was wat voor apparaat zo’n jalapeno nou eigenlijk is, heb ik ze eens gegoogeld. Ik wil nu eenmaal graag alles weten.

kruidvat piazza 0183

Het gebeurt regelmatig dat ik Kruidvat in het Piazza Center bel, of ze één of ander artikel wat in de binnenstad niet te koop is, nog op voorraad hebben. Deze winkel is net iets groter en heeft dus ook een groter assortiment. Omdat je via Google alleen een 0900 nummer te zien krijgt als je zoekt op een filiaal in een bepaalde plaats, zet ik er altijd het kengetal achter. Werkt perfect!

levi’s dames shirt

Ik zag regelmatig shirtjes van Levi’s en wilde er eigenlijk ook één. Uiteindelijk bestelde ik een lichtgrijze met rood logo bij Zalando, die vervolgens gelijk retour ging. Erg dunne stof, beetje vormeloos model en ook nog wat aan de korte kant. Had van een merk toch iets meer verwacht!

maybelline dream satin liquid foundation review

Ja, dat is een mond vol. Ondanks dat ik een tijdje geleden nog zei dat ik de foundation definitief had afgezworen, wilde ik er toch nog één keer één proberen, maar daar moest natuurlijk wel wat research aan vooraf gaan, want de juiste foundation zien te scoren, vind ik behoorlijk lastig. Deze Maybelline foundation is het overigens uiteindelijk geworden en hij bevalt erg goed!

noorderlicht schaijk

Afgelopen zaterdag ging ik met Martin naar een optreden van één of andere Queen-coverband in Noorderlicht in Schaijk. Dat moest dus even gegoogeld. Het feestje ging voor ons uiteindelijk niet door omdat er meer kaarten waren verkocht dan er plek was en slechts tien minuten na aanvang, mocht er al niemand meer is. Konden we weer 60 km terug rijden.

oh so hip

Een sieraden-webshop die ik altijd erg leuk vind om te bezoeken. Jammer vind ik alleen wel, dat ze eerst erg betaalbare sieraden verkochten en dat het tegenwoordig toch allemaal wat prijziger is. De kwaliteit zal daar waarschijnlijk ook wel naar zijn, maar ik hoef niet zo nodig echt zilver.

pizza

Ja serieus, ik heb blijkbaar op pizza gezocht. Het is me alleen een vraag waarom. Ik eet nauwelijks pizza, bestel het nooit, koop ze zéker niet in de supermarkt (absoluut niet te vreten) en heb nou ook niet bepaald een speciale relatie tot pizza’s. Ach ja, grappig is het wel.

qr code maken

Onlangs was ik in een eettentje in Hoofddorp waar op de achterkant van de menukaart een QR-code stond waarmee je op de website van het restaurantje terecht kwam. Ik vond dat zo’n leuk idee, dat ik wilde kijken of je zelf ook zo’n QR-code kunt maken. Dat blijkt kinderspel. Gewoon een QR-generator erbij halen en klaar is je code.

roots flat iron

Als ik mijn haar echt steil wil maken, kom ik met de stijltang nooit helemaal tot aan de aanzet van mijn haar en krijg je van die rare knikjes. Ik ben dus eens op Google gaan zoeken of er geen manier is om dat tóch voor elkaar te krijgen. Helaas, dat lukt dus alleen als je een extra smalle stijltang hebt, die ik dus niet heb en ook niet van plan ben te gaan kopen. Dan maar knikjes…

sandra 1977 burgundy

Ik koop eigenlijk nooit merkkleding en ben ook niet heel gevoelig voor trends, maar er is één shirt wat ik echt zó graag wil hebben, alleen is hij al tijden uitverkocht bij Zalando en kan ik hem verder alleen vinden op vage webshops waar ik liever niet mijn geld naar overmaak. Het is een Adidas Originals shirt en heeft zo’n typische retro-uitstraling die ik erg tof vind. Volgens mij heb ik jaren geleden ook eens zo’n shirt gehad in het blauw. Ik wil nu de bordeauxrode.

Mijn notitieboekjes

things to do with a notebook

Ik heb een aantal mooie notitieboekjes liggen waar ik al blij van word als ik er naar kijk, alleen één probleem: Ik heb echt een pesthekel aan schrijven. Met de hand, met een pen bedoel ik dus. Ik krijg er kramp van en heb er geen geduld voor.

Dus ik vroeg me af of er nog andere dingen waren die ik met mijn boekjes kan doen, maar zonder dat er een pen aan te pas zou komen. Helaas, de meeste opties hebben toch wel met schrijven te maken. Dingen erin plakken lijkt me ook niet zo’n succes, ik hou niet van geknoei en het boekje wordt er dan drie keer zo dik van.

uwv bellen

Ik heb dus al vanaf mijn achttiende een uitkering, alleen ben ik begin dit jaar plotseling herkeurd zonder dat iemand mij gezien of gesproken heeft en daar is een uitspraak over gedaan waar ik het niet mee eens ben. Ik heb bezwaar ingediend en dat is een zaak die al maanden loopt.

In november moet er uitsluitsel komen, maar voor die tijd moet ik wel naar Rotterdam voor een hoorzitting. Allemaal dingen die ik veel liever over zou slaan, maar nu ik eindelijk de kans krijg om mijn zegje te doen, laat ik me die zeker niet ontnemen! Onlangs heb ik weer eens gebeld om te informeren of er daar überhaupt gewerkt wordt, dus moest ik een telefoonnummer hebben.

verloop kraanaansluiting

Bij AliExpress had ik iets voor op de kraan gekocht wat licht geeft. Blauw bij koud water, groen bij lauwwarm en rood bij heet water. Helaas past ie niet op mijn kraan en dacht ik dat er wel één of ander verloopje of ringetje zou zijn om dat op te lossen. Na wat zoeken en informeren, blijkt zo’n ring er inderdaad te zijn, maar minstens 8 Euro te kosten. Dat is het dus niet waard voor een ding wat nog geen euro heeft gekost en misschien zelfs binnen een paar weken al kapot is.

weerbericht zeeland

Die zoekopdracht dateert van begin augustus, toen ik een dagje naar Zeeland ging.

xiaomi pen

Omdat ik dus altijd zo’n zere hand krijg van schrijven, heb ik soms weer een fase dat ik op zoek ben naar de perfecte pen, die ik nog altijd niet heb gevonden. Ik kwam op internet iets tegen over een ballpoint van Xiaomi, die helemaal geweldig en comfortabel zou zijn. Uiteindelijk heb ik ‘m niet besteld, want het is een vrij dunne pen en ik weet nu al dat ik daar juist kramp van krijg.

youtube hide seen video’s

Ondanks dat ik nooit zoveel op had met YouTube, kijk ik de laatste tijd opvallend veel filmpjes. Er is alleen één ding waar ik me kapot aan erger, namelijk dat ik video’s die ik al gezien heb, niet kan verbergen. Natuurlijk staat er wel een rood balkje onderin als je een filmpje al (gedeeltelijk) hebt bekeken, maar op mijn mobiel vind ik die zodanig lastig te zien, dat het regelmatig gebeurt dat ik een video die ik al gezien heb, weer opnieuw zit te kijken om er halverwege achter te komen dat dit me wel erg bekend voorkomt. YouTube, dóe er iets aan! :-)

zoeva crease brush

Jaren geleden kocht ik de Zoeva Bamboo set (make-up kwasten). Heel lang plezier van gehad, maar inmiddels ben ik al een paar jaar geleden overgestapt op de kwasten van Real Techniques, omdat ik ronde kwasten veel fijner vind werken voor het aanbrengen van oog make-up. Alleen de crease-brush (om te blenden) gebruik ik nog, maar die is inmiddels wel aan vervanging toe.

Zo, dat was een nogal gevarieerde collectie zoekopdrachten. Best grappig om zo terug te zien wat ik zoal intyp in de zoekbalk van good old Google. Wat is jouw meest recente zoekopdracht?