Als er één site is waar ik urenlang kan rondsnuffelen, is dat AliExpress, een plek waar je echt alles kunt kopen wat je kunt bedenken en voor belachelijk lage prijzen. Veel mensen denken dat eBay en AliExpress praktisch hetzelfde zijn, dat is dus niet zo.

eBay werd aanvankelijk bekend als het grote internationale zusje van Marktplaats.nl, maar gaandeweg veranderde het aanbod meer in nieuwe spullen die door handelaars worden verkocht.

Ik vind het in elk geval heerlijk om zo nu en dan virtueel rond te struinen tussen de duizenden of misschien wel miljoenen spullen die er verkocht worden. Soms heel bizarre dingen en soms ook iets waarvan je denkt.

Hé, dat is handig of leuk! Omdat ik het zelf ook erg leuk vind om AliExpress shoplogs te bekijken op blogs en YouTube, leek het me leuk om zelf ook zo’n artikel te maken, alleen dan niet met recentelijke aankopen maar een aantal favorieten.

Haarband met kattenoortjes

Als eerste een product wat totaal nutteloos lijkt, maar het heeft voor mij wel degelijk een doel en daar werkt het prima voor. Als ik me ga opmaken, vind ik het fijn om m’n haar uit m’n gezicht te houden. Ik kocht ooit van die haar verdeelclips, maar dat werkt met mijn zware haar voor geen meter.

M’n haar in een staart is niet altijd een optie, omdat als ik ‘t net in model heb gebracht dat gelijk ongedaan wordt gemaakt. Met deze cat-ears op mijn hoofd is dat probleem verleden tijd. Sowieso vind ik ze stiekem nog leuk staan ook!

  1. nl.aliexpress.com/item/32817581729.html

Hondenhalsband met verlichting

Ik moet toegeven dat ik voornamelijk sieraden koop via AliExpress, maar soms ook praktische zaken zoals bijvoorbeeld deze hondenhalsband met ledverlichting. Ik heb zo’n geel reflecterend hesje voor mijn kleine witte vriend, maar soms vind ik dat toch niet zichtbaar genoeg, omdat het natuurlijk uit zichzelf geen licht geeft.

Deze halsband biedt uitkomst. Hij voelt stevig en degelijk aan, geeft goed licht en heeft zelfs 3 verschillende standen. Je kunt kiezen uit zeven verschillende kleuren en vier maten. Ik heb de rode in maat S en die past Bas perfect.

  1. nl.aliexpress.com/item/32580161345.html

Digitaal horloge van rvs

Ik had vroeger erg veel horloges, maar die tijd ligt nu wel achter me. Ik heb ook een voorliefde voor digitale horloges, omdat ik analoog slecht kan lezen door mijn slechte zicht en ik geen tijd wil verspillen aan op een wijzerplaat turen hoe laat het is.

Maar de meeste digitale horloges zijn lomp en lelijk, behalve het klokje van Danish Design wat ik inmiddels al zeker 10 jaar bezit en… dit goedkope klokje van AliExpress! Voor een bedrag onder € 2 heb je een heel degelijke horloge met functies en een lampje. Ik ben hier zó blij mee!

  1. nl.aliexpress.com/item/32807806986.html

Bordeauxrode portemonnee met stiksel

Dit juweeltje kwam vandaag (zaterdag) binnen en ik heb er geen foto van kunnen maken, omdat het nogal donker weer is vandaag, maar geloof me, hij ziet er exact zo uit als op de productfoto. Mijn huidige portemonnee is inmiddels 3 jaar oud en eigenlijk wel aan vervanging toe.

Normaal gesproken koop ik altijd een portemonnee van echt leer, omdat dat wat langer meegaat, maar ik vond deze zó mooi dat ik voor die prijs de gok wel wilde wagen. Het is dus geen echt leer, maar de kwaliteit voelt erg goed en het ziet er ook niet goedkoop uit. Hij is trouwens ook beschikbaar in 4 andere kleuren, waaronder beige en legergroen.

  1. nl.aliexpress.com/item/32782726010.html

Portemonnee met stiksel

Zilverkleurig maan / ster kettinkje

Ik ben gek op sieraden met maantjes en sterretjes en heb er ook al verschillende. Sieraden met een minimalistische stijl vind ik ook tof, dus deze moest ik écht hebben snap je wel. Voor nog geen 50 ent per stuk, kun je je daar geen buil aan vallen.

Ik heb zowel het kettinkje met het maantje als het sterretje besteld en vind ze erg leuk! Prima kwaliteit, niet te iel en gewoon prima. Ondanks dat de kettinkjes even lang zijn, vind ik het ook leuk om ze samen te dragen.

Maan en ster kettinkjes

Oplaadbare selfie-light

Een tijdje geleden kwam ik deze telefoongadget tegen in een video op YouTube en ik dacht: Hé, dat is handig! Nou ben ik niet zo’n selfie queen die zichzelf elke dag in het schermpje van haar iPhone loopt te bewonderen, maar soms kan zo’n lampje toch best goed van pas komen.

Zeker ook omdat ik de laatste tijd merk dat mijn frontcamera alleen nog maar onscherpe foto’s kan maken als het ook maar een beetje schemerig of donker weer is. Overigens is het ook een handig lichtgewicht lampje om even iets bij te lichten. Er is overigens ook een variant met batterijen.

  1. nl.aliexpress.com/item/1000005073033.html

Oplaadbare selfie light

Fluwelen choker met hanger

Ik ben zó gek op chokers en draag ze bijna dagelijks. Zo’n 80% van mijn aankopen op AliExpress, bestaat dan dus ook uit dit soort kettinkjes, dus kan er in dit artikel natuurlijk geen ontbreken.

Ondanks dat ik er in de afgelopen maanden meerdere heb besteld, heb ik voor dit artikel voor één van de wat meer uitgesproken chokers gekozen. Een wat bredere zwart fluwelen choker met een cirkelvormige hanger met daarin een opengewerkt klavertje vier. Ik vind ‘m zo mooi!

  1. nl.aliexpress.com/item/32793232867.html

Mermaid make-up kwast

Make-up en kwasten koop ik niet zo snel (of eigenlijk helemaal niet) op AliExpress, toch moest en zou deze superleuke mermaid/fishtail kwast in mijn winkelmandje en staat hij inmiddels alweer enige tijd tussen mijn andere kwasten. Ik vind ‘m handig om mee te contouren en de haartjes zijn lekker zacht en stevig. Goeie aankoop!

  1. nl.aliexpress.com/item/33022865014.html

Mermaid make-up kwast

Haarelastiek met schakels

Ik kwam onlangs dit artikel uit 2013 tegen, waarin zo’n beetje alle haaraccessoires die ik destijds had, te zien waren. Inmiddels is daar niets meer van over en gebruik ik alleen nog simpele zwarte haarelastiekjes, m’n sporthaarband en een heel enkele keer zo’n zilverkleurige haircuff. Maar deze vond ik erg leuk! Heb ‘m al vaak keren gedragen. Hij is overigens ook in goudkleur beschikbaar.

Haarelastiek met schakels

iPhone softcase met print

Eigenlijk zweer ik bij flipcases, maar nadat ik een paar maanden geleden wekenlang zonder heb gezeten, moest ik toch iets anders om mijn telefoon te beschermen. Mijn oog viel op deze mooie softcase met halftransparante print.

Aan de bovenkant zie je het Apple logo er doorheen en dat vind ik eigenlijk grappiger en aparter dan een volledig bedekkende case. Er zijn meerdere dessins beschikbaar, maar ik was gelijk helemaal weg van deze met de zee en vogels.

  1. nl.aliexpress.com/item/32818911476.html

iPhone softcase met print