In december 2015 startte ik een nieuwe rubriek op mijn blog: Instagram’s Greatest. Een soort wall of fame, waarin ik een aantal Instagram-kiekjes laat zien van andere accounts, die ik om wat voor reden dan ook bijzonder, mooi of intrigerend vind.

Nummer zes dateert van december 2016, dus wat mij betreft, is het nu wel weer eens tijd voor wat nieuw materiaal van Instagram. Overigens heb ik van alle fotografen toestemming voor het plaatsen van hun materiaal.

Ik volg eigenlijk geen beauty related accounts, toch kwam ik dit tegen en mijn eerste gedachte was: Hóe dan! Ondanks dat ik mezelf niet bepaald deskundige noem op het gebied van make-up, vermoed ik dat hier met een sjabloontje is gewerkt, om dit effect te krijgen. Dat gaat met alleen wat make-up kwastjes nooit lukken lijkt me! Ideetje voor Koningsdag alvast? :-)

Paarden blijven nu eenmaal prachtige dieren. Ik heb vroeger zelf heel wat jaren paardgereden en moet eerlijk toegeven dat ik nog regelmatig de stille wens heb om mezelf weer eens in het zadel te hijsen. En dan bedoel ik dit keer dus niet het zadel van mijn geliefde mountainbike. Anyway, deze foto is wat mij betreft een echt pareltje, al zou het ook zomaar geschilderd kunnen zijn.

Ondanks dat ik merk dat mijn voorliefde voor natuurfotografie de laatste tijd meer verandert in een voorliefde voor straat/stadfotografie, blijf ik het mooi en intrigerend vinden om te zien hoe anderen de pracht van Moeder Natuur vastleggen. Soms als spectaculaire landschappen, maar soms ook in een beeld wat zo fijntjes en delicaat is dat je steeds weer nieuwe details ziet. Mooi!

Een foto die qua stijl en kleuren zomaar bij de foto erboven zou kunnen horen, ook al komen ze van twee verschillende accounts. Ik hou van een ietwat dromerige sfeer in foto’s en vind kleine details vaak ook erg mooi, mits ze de foto niet overbevolken of te druk maken. Op foto’s zie ik vaak details die ik zelf met het blote oog nooit kan waarnemen door mijn visuele beperking.

Een gloeilamp met sfeerverlichting erin bij zonsondergang. je moet ‘t maar bedenken! Maar het resulteert wel in een mooie foto. Ik bedenk me nu dat ik zelf ook zo’n gloeilamp met lichtjes erin heb, gewoon als decoratie in huis. Geeft gezellig licht. Misschien ook eens mee naar buiten nemen en dit uitproberen, al ga je dan iets bestaands namaken en daar houd ik eigenlijk niet van.

De laatste voor vandaag is weer een natuurfoto. De volgende keer zal ik proberen wat meer variatie aan te brengen. Deze heeft wederom een wat winterse sfeer en naar mijn idee een vrij sombere uitstraling. De roos die met het kopje naar beneden hangt, de blaadjes die al beginnen te kreukelen.

Niet de meest vrolijke foto, maar foto’s hoeven dat ook niet altijd te zijn. Persoonlijk vind ik de kracht van fotografie juist liggen in het weergeven van een verhaal of gevoel, ongeacht of dat blij of verdrietig is. Een foto die ‘binnenkomt’ is voor mij een goede foto.

Wat voor foto’s bekijk jij het liefst op Instagram?