Nog nagenietend van m’n avondmaaltijd bestaande uit aardappels, sperzieboontjes en een sappig tartaartje, maar eens aanschuiven achter de computer voor een nieuw lijstje vragen uit het roze boekje van Flow. Benieuwd wat voor idiote, diepzinnige of juist grappige vragen ik dit keer weer mag beantwoorden.

699. Waar kun je geen dag zonder?

Het eerste wat in me opkomt, is mijn hondje Bas. Hij en ik, dat is echt maatjes door dik en dun. Toch zal er een dag komen dat ik zonder hem moet. De laatste tijd denk ik daar toch wat vaker over na omdat hij tenslotte ook al 14 is, maar daar krijg ik het spontaan benauwd van…

700. Hoe vaak beginnen je zinnen met: “Toen ik zo oud was als jij…”

Eigenlijk nooit. Als ik dat zou doen, zet ik mezelf toch wel weg in de rol van een oudere die iets veel beter weet. Ten eerste voel ik me niet oud en ten tweede voel ik me ook niet beter dan een ander. Een houding die trouwens meer mensen zouden mogen bezigen, werkt heel verfrissend!

701. Hoe tevreden ben je met je lichaam?

Niet. Al is het wel iets toegenomen sinds ik ben afgevallen, maar bij ‘tevreden’ komt het nooit in de buurt. Helaas maar waar.

702. Als je één muur in je huis een kleur zou geven, welke dan?

Ik in de woonkamer een muur met drie verschillende tinten grijs met twee smalle witte diagonale banen ertussen. Iets wat ik zelf heb bedacht en in al die jaren dat ik dit al heb, nog nooit ergens anders heb gezien. Grijs dus, al vind ik rood ook erg mooi. Mijn moeder heeft één dieprode muur bij haar thuis en dat geeft ontzettend veel sfeer en warmte aan de inrichting.

703. Wat doe je als dingen niet lukken?

Beter m’n best doen. Ik geef grif toe dat ik een enorme perfectionist ben en als ik iets voor ogen heb, moet dat gebeuren ook. Niet lukken of niet kunnen, bestaat niet. Gewoon beter je best doen, zo nodig meer informatie vergaren, leren en gewoon doorgaan. Er zijn ook eigenlijk maar weinig dingen die me echt niet lukken. Ik leg me er gewoon niet bij neer. Punt. :-)

704. Wat voor leuks heb je gisteren gedaan?

Mooie foto’s gemaakt van de Lingehaven (eergisteren, als je dit leest). Het licht was perfect en er was amper wind, waardoor het water van de haven was veranderd in een perfect gladde spiegel. Prachtige reflectiefoto’s kun je dan maken, echt genieten! Ik bleef plaatjes schieten.

De Lingehaven

705. Wat is het engste dat je ooit hebt gedaan?

Ik zou het niet weten eigenlijk. Ik heb best uiteenlopende dingen gedaan, van diepzeeduiken tot paragliden / parasailen, en van met een cobra om m’n nek staan, tot 360 graden loops maken in een sportvliegtuigje. Ik vond die dingen eigenlijk vooral erg gaaf allemaal. De dingen waar ik wel veel angst voor heb, hebben geen van allen iets te maken met dingen die je kunt doen.

706. Zijn mensen graag bij jou in de buurt?

Geen idee, vraag het ze zelf zou ik zeggen. Ik doe mijn best een vriendelijk en respectvol persoon te zijn, maar kan het helaas niet voorkomen wanneer mensen mijn goede bedoelingen verkeerd opvatten en mij zodoende in een hokje plaatsen waar ik niet hoor. Eén van mijn favoriete quotes die daar mooi op aansluit, is dat je perceptie van mij, een reflectie van jezelf is.

707. Waarvan spijbel je weleens?

Ik heb echt een ontzéttende hekel aan stofzuigen en wil dat nog weleens uitstellen…

708. Wanneer is de wereld op haar mooist?

In het voorjaar. Wanneer alles weer in bloei komt, de natuur weer tot leven komt.

709. Waar kwam je onlangs pas achter?

Dat ik, tegen mijn principes in om altijd het goede in de ander te willen zien, mijn opvattingen over sommige mensen noodgedwongen toch moet bijstellen. Een harde les, ook een goede. Ook ontdekte ik, dat Tova dessertsausjes ook ideaal zijn als koffiesiroop en een handig ezelsbruggetje om te onthouden welke van de X en Y as, nu de horizontale en verticale is.

710. Houd je van verkleedfeestjes?

Ik heb er nooit een meegemaakt, al ben ik vorig jaar wel naar een Halloweenparty geweest, wat ik leuker vond dan ik verwacht had. Zelf had ik me overigens niet echt verkleed, alleen een outfit gekozen die enigszins voor Halloweenstijl door kon gaan, met bijpassende accessoires en een kanten maskertje over mijn ogen. Ondanks dat ik wel van aparte details houd in mijn kledingstijl, zou ik met echt verkleden toch bang zijn dat ik voor aap sta of de plank mis sla.

711. Hoe snel wijk je van je geijkte paden af?

Dat hangt nogal van de situatie af. Ik weet van mezelf dat ik iemand ben die grote veranderingen lastig vindt en moeite heeft met het nemen van grote beslissingen. Aan de andere kant heb ik een hekel aan alles wat standaard is en kies ik mijn eigen unieke weg in het leven. Echt veel geijkte paden heb ik sowieso niet. Afwisseling is voor mij een heel belangrijke voorwaarde, om een prettig leven te kunnen leiden.

712. Wat is het beste gevoel ter wereld?

Geen idee. De meesten zouden hier waarschijnlijk iets als verliefdheid of liefde op antwoorden, maar dat is voor mij het meest klote gevoel ter wereld, dus nee dank je. Dingen waar ik wel een héél fijn gevoel van krijg is qualitytime met mijn hondje, mooie nieuwe routes ontdekken met de fiets, zonovergoten dagen, iets eten wat ik heel lekker vind. Tot voor kort hoorde in het bijzijn van een niet nader te noemen persoon ook absoluut in dat rijtje, maar dingen veranderen soms.

Wat voor leuks heb jij gisteren gedaan? Of vandaag?