Nadat ik vorige week eens door mijn oude fotoboeken heb zitten bladeren en ook in mijn blog-archieven aan het graven ben geweest, kwam ik tot de ontdekking dat ik ooit nog regelmatig een Back in Time artikel plaatste, met een ‘foto van vroeger tijden’ waar ik dan iets over vertelde. Nou gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat dit vrijwel nooit foto’s van vóór het digitale tijdperk zijn, omdat ik dan te lui ben om mijn boeken erbij te pakken, iets leuks te kiezen en in te scannen.

Deze keer is het thema slaapkamer. Geen smeuïge details overigens (niet dat die er zijn), maar gewoon een fotootje van hoe die er iets minder dan veertien jaar geleden uitzag. Woon ik hier serieus al zo lang? Ja, blijkbaar… Als je je mijn slaapkamer-make-over van vorig jaar herfst en de nodige met verf bespatte foto’s in de Weekly Snaps nog kunt herinneren, ziet het er inmiddels wel héél anders uit. Veel rustiger, stijlvoller, geen knalkleurtjes meer.

Zo zag mijn slaapkamer er eerst uit

Als ik zo eens rondkijk op deze foto, heb ik vrijwel niets meer van wat hier te zien is. Niet het stoeltje met bordeauxrode overtrek, niet de witte kasten en bureau, ook niet de ingelijste papyrus die een overblijfsel is van een vakantie naar Egypte en zéker niet het gele prullenbakje en de paarse bureaulegger. Maar de slaapkamer valt eigenlijk nog best mee, als je zou weten wat voor kleurrijke bende mijn woonkamer rond die tijd was. Ik vond veel kleur toen ‘gezellig’.

De rieten wasmand (rechts) heb ik trouwens nog steeds en grappig is dat de rieten mand bij het raam, inmiddels weer opnieuw zijn intrede in mijn slaapkamer heeft gedaan. Alleen staat ie nu op een andere plek. Hij komt bij m’n moeder vandaan en deed vroeger dienst als speelgoedmand. Die van mij dus. Tegenwoordig ligt mijn beddengoed erin. Zó burgerlijk!

Ach ja, ik kan in elk geval zeggen dat de veranderingen die hebben plaatsgevonden, een flinke verbetering waren. Op de vloer lag hier trouwens nog vinyl met houtmotief, inmiddels is zelfs het laminaat wat er al jaren in ligt, eigenlijk al niet zo mooi meer, maar we doen het ermee.

Zag jouw slaapkamer er pakweg 14 jaar geleden ook heel anders uit?