Het was ooit de bedoeling om als afsluiting van elke maand een Loving Lately artikel te schrijven, maar in de praktijk komt het erop neer, dat ik deze post hooguit een paar keer per jaar online zet, om de simpele reden dat ik het gewoon vergeet.

En natuurlijk ook omdat het bloggen tot nu toe het grootste deel van 2017 op een heel laag pitje heeft gestaan. Bij deze dus het voornemen om dit echt weer vaker te gaan doen. Nu een terugblik op september!

Gedragen

Nieuwe shirts en nieuwe broeken. Ik ontdekte dat afvallen één groot nadeel heeft, namelijk dat veel kleding inmiddels zoveel te ruim is geworden dat ik het echt niet meer kan dragen. Ook een aantal zeer favoriete kledingstukken helaas. Ook heb ik pakweg de laatste twee jaar vrijwel alleen wijde bovenkleding gedragen, shirts en truien waarin ik nu echt verzuip. Het is maar 14 kilo wat ik kwijt ben geraakt, maar het verschil is heel duidelijk merkbaar.

Ik durf nu ook weer wat aansluitende shirts te dragen, al zal ik nooit fan worden van écht strakke kleding, ook omdat het litteken wat ik op mijn buik heb, dan wel heel duidelijk zichtbaar is. Maar ik voel me nu wel zelfverzekerd genoeg om weer shirts te dragen die, zonder echt strak te zijn, toch aansluitend vallen. Ik heb in de afgelopen maanden dus best wat nieuwe kleding gekocht en heel veel oude en te wijde kleding weggedaan. Grote schoonmaak!

Gegeten

Voornamelijk gezond! De laatste weken gun ik mezelf vaker iets lekkers en ben ik minder streng (ik heb zeker 4 maanden lang mezelf nog geen kruimel toegestaan van minder gezonde dingen), maar over het algemeen ben ik nog altijd heel bewust bezig met eten. Het bijhouden van een eetdagboek.

Iets wat ik vanaf april heel consequent heb gedaan, heeft nu ook een wat minder hoge prioriteit, maar ik weet van de meeste dingen die ik eet wel hoeveel calorieën en koolhydraten ze ongeveer bevatten, dus kan ik nog uitgebalanceerd eten zonder dat ik alles hoef in te voeren. Het bijhouden van zo’n eetdagboek via de app FatSecret, heeft me wel een enorme steun in de rug gegeven tijdens het afvallen!

Gedaan

Ondanks dat er in september veel regen is gevallen wat niet bepaald uitnodigt tot buitenactiviteiten, ben ik alsnog best druk geweest en heb ik ook veel gewandeld. Verder ben ik verschillende keren in Woudrichem geweest, een middag wandelen in Mariënwaerdt, de Grote Toren na 3 jaar weer eens beklommen en een bezoekje gebracht aan de kinderboerderij. Ook fotografeerde ik de mist, pakte ik tekenen / handletteren weer een beetje op, heb ik inmiddels al een hele zak waxinelichtjes opgestookt tijdens alle herfstige dagen en besloot ik te stoppen als columnist.

Gelezen

Niets! Ik merk dat sinds ik afgelopen winter ziek was, een heel korte aandachtsspanne heb als het gaat om iets lezen of ergens naar kijken. Een boek of tijdschrift lezen of tv kijken is gewoon echt niet leuk meer.

Na vijf minuten ben ik het zat en wil ik iets anders doen. Met dingen waar ik mijn hoofd voor moet gebruiken, kan ik me goed concentreren, maar zitten en lezen of tv kijken, dat lukt niet zo goed meer. Ik heb al jaren een abonnement bij de bieb, maar het hele jaar nog geen boek gezien. Terwijl ik urenlang in een boek wegduiken voorheen altijd héérlijk vond.

Gekocht

Wat nieuwe kleding, en een geweldige haarstijl-borstel van Action voor maar € 12,99. Verder heb ik volgens mij geen vermeldenswaardige aankopen gedaan, voor zover ik me herinner.

Gewenst

Mijn grootste wens op dit moment, is dat de nare situaties met twee mensen waar ik veel van houd, snel opgelost zullen worden. Het is verdrietig als je merkt dat de ander geen enkele moeite wil doen om jou terug te winnen, dingen op te lossen. Om je überhaupt te zien of spreken. Dat doet misschien nog wel meer pijn, dan eventuele conflicten op zich.

Geluisterd

Zoals eigenlijk al heel lang, luister ik veel en vaak naar Spotify. Soms alleen via m’n oordopjes als ik buiten ben, maar vaak genoeg ook gewoon thuis. Eén van de nummers waar ik elke keer weer op stuit en waar ik dan weer vaak naar luister, is dit Spaanstalige nummer van Christian Castro. Volver a amar. To love once again, in het Engels. Eigenlijk best een zomers liedje, maar ik vind ‘m gewoon mooi! Mocht je willen weten waar ik nog meer naar luister, check mijn Spotify-profiel.

Gekeken

Goeie vraag. De tv gaat nauwelijks aan en tot films kijken heb ik me niet kunnen zetten. Soms zet ik ‘s avonds de tv even aan en vang ik een flard op van iets, maar meestal kan ik mijn aandacht er niet lang bij houden en kies ik er uiteindelijk toch voor om iets anders te gaan doen. Iets waar ik mijn hoofd of handen bij nodig heb.

Geliefd

koffie ♡ chokers ♡ geurkaarsen ♡ Jacob Hooy wierookstokjes ♡ YouTube kijken ♡ knuffelen met m’n beestjes ♡ mijn haarkleur zoals ie nu is ♡ hot choco van McDonald’s ♡ legergroen ♡ m’n lace-up broek van H&M ♡ Den Bosch ♡ mooie herfstfoto’s ♡ caramel-cappuccino van HEMA ♡ nieuwe schutting ♡ pumpkin spice kruidnootjes ♡ m’n zwarte Nike MD Runner 2 ♡ frambozen