Alweer een week voorbij en de maand november zit er ook bijna op. De tijd vliegt! Eén voordeel: Als november in een zucht voorbij is gegaan, zal dat met december vast ook zol zijn. Ik maak er nooit een geheim van dat ik niet zit te springen om de ‘feestmaand’ en dat ik vooral uitkijk naar het moment dat het weer voorbij is.

Anyways, ik schuif het weekoverzicht nog een dagje op, omdat ik afgelopen week maar één blogpost heb geschreven en de weekoverzichten elkaar dan wel heel kort opvolgen. Ik heb nog een superleuk idee voor een blogpost die ik afgelopen week had willen schrijven, maar daar moet ik wat foto’s voor maken en het was steeds te donker, dus die komt nog. Nu in elk geval weer een lijstje nieuwe vragen en antwoorden, daar heb ik geen foto’s bij nodig. :-)

727. Voel je je anders als je een jurkje draagt?

Vaak wel. Op de één of andere manier voel ik me vrouwelijker en moet ik voor m’n gevoel meer werk maken van m’n make-up. Het is me al vaker opgevallen dat je meer opvalt als je een rok of jurk draagt en daar heb ik over het algemeen niet zo’n zin in.

Ik heb soms periodes dat ik vaak rokjes of jurkjes draag, maar in the heart ben ik echt een broeken-mens. Ik voel me in een jurkje ook kwetsbaarder, daardoor zal ik er niet snel één dragen als ik me slecht voel.

728. Welke geur doet je meteen weer denken aan vroeger?

Het eerste wat in me opkomt is Eau de Cologne. Iets waarvan ik als kind altijd heb gedacht dat het odeklonje heette. :-D Een parfum die oma van vaders kant altijd had. Ze had het geurtje gek genoeg in de keuken staan en deed het altijd op een zakdoek die ze bij zich droeg. Ik weet niet of deze geur nog bestaat, maar als ik iets ruik wat er op lijk, moet ik daar gelijk aan terug denken. :-)

729. Wat zou je doen als je met niemand rekening hoeft te houden?

In feite heb ik mijn leven zodanig ingericht, dat ik het meest van de tijd geen rekening met anderen hoef te houden. Ik heb mezelf lang in dienst gesteld van anderen, omdat ik ervan overtuigd was dat ik nergens anders goed voor was. Daar heb ik harde lessen uit geleerd. Nu is het echt een kwestie van mijn leven en mijn regels.

Ik ben de laatste jaren juist aan het leren om mezelf eens wat vaker prioriteit te maken. Anderen hebben toch altijd wel iets van je te vinden, maar voor mij is het belangrijk voor mijn geestelijke én mentale gezondheid, dat ik mijn leven zodanig inricht dat het voor mijzelf prettig en leefbaar is. Daarom zit ik ook niet op een relatie te wachten. Bij mij loopt zoiets altijd slecht af.

Het is niet realistisch om te verwachten
dat het leven altijd leuk en licht is.
Wat mij betreft is de kunst van het leven,
om te leren dansen in de regen.

730. In welke oude beschaving had je wel willen leven?

Ik vrees niet dat het onder oude beschavingen valt, maar ik had best wel in de hippietijd willen leven. De jaren 60 en 70. Geweldige muziek, leuke kleding, een veel meer relaxte manier van denken en leven. De seks en drugs hoeven van mij niet, maar hoe die mensen destijds met dingen omgingen, de mindfulness-achtige insteek van leven en denken, dat past wel bij mij.

731. Denk je lang over beslissingen na?

Als het om belangrijke beslissingen gaat: Ja. Daar kan ik soms weken over doen. Niet zozeer dat ik snel twijfel, maar omdat ik goed beslagen ten ijs wil gaan en niet achteraf het gevoel wil hebben dat ik te impulsief ben geweest. Ik denk nu eenmaal veel na over dingen en vind ‘t erg belangrijk om weloverwogen keuzes te maken als het om belangrijke dingen in het leven gaat.

732. Ben je weleens de bioscoop uit gelopen voor het einde van een film?

Het was een jaar of wat geleden dat ik met m’n moeder naar de film ging. Het was de film ‘Alles is Familie‘. Ik had ‘Alles is Liefde‘ al op tv gezien en vond dat een leuke film. Helaas was het vervolg flut. We vonden er allebei niks aan en besloten na zo’n 40 minuten weg te gaan. Voelt ergens best stoer om zoiets een keer gedaan te hebben, al stelt het in feite natuurlijk niks voor. Niemand zegt dat je verplicht bent om een film uit te kijken, het is alleen zonde van je geld.

733. Om welke ongepaste grappen lach je stiekem toch?

Geen. Ik ben sowieso wat serieuzer van aard en vind maar weinig humor echt leuk. Grappen over seks, buitenlanders of vrouwen vind ik ronduit dom en zal ik dus nooit om lachen. Sowieso heb ik ook een hekel aan leedvermaak, dus om ongepaste grappen lachen gebeurt me niet.

734. Horen de slechte dagen ook bij het leven?

Zeker wel. Uit ervaring weet ik inmiddels, dat juist die slechte dagen je uiteindelijk sterk maken, je veerkracht en zelfvertrouwen geven. Het is niet realistisch om te verwachten dat het leven altijd leuk en licht is. Wat mij betreft is de kunst van het leven, om te leren dansen in de regen: Op eigen kracht leren omgaan met de dingen die je niet kunt veranderen. Mindset is everything.

735. Wat zou er in jouw gebruiksaanwijzing moeten staan?

Handle with care. En dat werkt twee kanten op…

736. Hoe groot is onze vrije wil?

Minder groot dan wij denken. In Nederland blazen we erg hoog van de toren als het bijvoorbeeld gaat om vrijheid van meningsuiting, maar als je de praktijk erbij haalt, valt dat uiteindelijk vies tegen. Probeer eens kritiek te uiten op bijvoorbeeld social media en je kunt erop wachten dat je een hoop ellende over je heen krijgt van mensen die vinden dat je je mond beter kunt houden.

Eigenlijk is het best tegenstrijdig. We klampen ons vast aan die zogenaamde vrijheid, maar aan de andere kant vinden we overal wel iets (negatiefs) van en moet dat ook kunnen, ongeacht hoe scherp en kwetsend het is. Het is lastig om de grens te bepalen tussen wat wel en niet kan.

737. Welke cursus wil je nog graag volgen?

Echt een cursus kun je het niet noemen, maar ik zou wel heel erg graag eens een barista-workshop willen volgen!

Koffie met koekjes

738. Maak je soms grappen ten koste van jezelf?

Nee. Ik ben enorm slecht in zelfspot, omdat ik ten eerste geen ster ben in grappen maken en ten tweede alle minder leuke dingen die ik over mezelf zou beweren, stiekem echt zou menen. Ik heb weleens een zogenaamde grap over mezelf gemaakt over lelijk zijn, maar ondanks dat degene tegen wie ik het zei dacht dat het om zelfspot ging, meende ik elk woord wat ik zei.

739. Welke bloemen koop je het liefst voor jezelf?

Ik koop nooit bloemen voor mezelf. Ik vind ze erg mooi, maar dan vooral om foto’s van te maken. Ik ben dus zo iemand die uren in een tuincentrum rond kan lopen zonder ook maar een cent uit te geven, maar dan wel thuiskomen met meer dan 100 foto’s van allerlei moois.

740. Welke dierlijke eigenschap zou je wel willen hebben?

Ik vind het prachtig hoe dieren puur leven op zintuigen en intuïtie. Geen geweten, geen verstand, geen irritant stemmetje in je achterhoofd wat zegt dat je bepaalde dingen beter niet kunt doen of juist moet doen. Gewoon je gevoel volgen.

Nou moet ik zeggen dat ik in grote lijnen ook zo leef. Ik ben iemand die door de jaren heen intuïtief is gaan leven en daarnaast zijn bij mij gehoor- en reukvermogen sterker ontwikkeld dan bij de gemiddelde mens, waardoor ik meer ‘signalen’ opvang dan voor de meesten waarneembaar zijn. Grappig genoeg ga je daar dan ook naar leven.

Wat zou er in jouw gebruiksaanwijzing staan?