Zoals ik me onlangs al liet ontvallen, ben ik met aardig wat creatieve projectjes bezig geweest. In eerste instantie als bezigheidstherapie, omdat het niet zo lekker ging, maar inmiddels gaat het gelukkig wel wat beter en vind ik het gewoon leuk om verschillende creatieve dingen te doen.

Mensen vragen soms of ik nog aan handlettering doe en het antwoord is eigenlijk nee. Sowieso ben ik iemand die soms in een opwelling iets een paar maanden super vindt en het daarna laat liggen (een eigenschap die eigenlijk niet bij mijn karakter past), maar ik haalde er gewoon niet de voldoening uit waarop ik had gehoopt. Ik vond mijn werkjes nooit mooi genoeg en daarnaast kreeg ik er hoofdpijn van, omdat mijn ogen eigenlijk te slecht zijn voor priegelwerk. En kramp in mijn hand.

De creatieve projectjes waar ik nu mee bezig was, zijn eigenlijk heel verschillend en een aantal ervan ben ik gaan doen, doordat ik het leuk vind om DIY-video’s te kijken op YouTube. Ook zoiets geks: Jarenlang heb ik een hekel aan video’s kijken en lees ik liever blogs, nu is het totaal de omgekeerde wereld. Maar goed, vandaag laat ik je in elk geval zien wat voor projectjes ik allemaal gedaan heb!

Positivity diary

Het eerste waarmee ik begon, is een positivity diary. Ook bekend als gratitude journal. De POH (praktijkondersteuner) waar ik sinds een maand weer gesprekken heb, kwam met het idee. Ik heb er mijn eigen invulling aan gegeven en houd nu bij wat leuke, mooie en fijne dingen waren aan de afgelopen dag. Eigenlijk een beetje het idee als de Glimlachmomentjes.

Op die manier ga je heel bewust positief naar dingen kijken en dat is een aanpak die veel beter bij mijn levensstijl past, dan roeren in het verleden en ouwe meuk opgraven en ontleden. Behalve dingen opschrijven, maak ik er ook gelijk een creatief boekje van. Soms maak ik een tekeningetje, plak ik washitape of een stickertje erbij of gebruik een stempeltje. Soms plak ik een foto of quote in die me erg aanspreek. Ook leuk om jaren later nog eens terug te lezen.

Positivity diary

DIY met touw en lijmpistool

Ook met dank aan filmpjes op YouTube, kwam ik erachter dat je met een lijmpistool heel andere dingen kunt doen dan iets repareren. De mogelijkheden zijn eindeloos! Sommigen maken zelfs schalen, onderzetters of telefoonhoesjes van de lijm alleen.

Dat vind ik niet mooi, maar het kan ook anders. Zo versierde ik 2 decoratie glazen met touw, maakte ik een onderzetter en zelfs een pennenmandje, die helaas dan weer niet op de foto staat, al is die juist het leukst geworden van allemaal. :-)

Creatief met touw

Kruidnoten bakken

Sinterklaas zit eraan te komen en ondanks dat ik het niet echt vier, horen kruidnootjes daar natuurlijk wel bij. Nu let ik nog altijd op mijn eten, omdat het niet de bedoeling is dat al die kilo’s die ik afgelopen voorjaar en zomer ben afgevallen, er binnen no-time weer aan zitten, maar af en toe iets lekkers moet kunnen. Dus bakte ik kruidnoten, volgens dit recept op Smulweb. Ze waren erg goed gelukt en ook erg snel op. :-)

Kruidnoten bakken

Handlettering ingelijst

Ik wilde eens uitproberen of het zou lukken om iets wat op papier getekend is, te digitaliseren en naar vector om te zetten, maar wel zo dat het er ook mooi uitziet. Ik koos deze letter B, die ik in februari 2016 getekend heb.

Een heel gedetailleerde tekening, waar ik uiteindelijk best wat uren werk aan heb gehad om alle lijnen mooi vloeiend te maken. Ik herinnerde me vervolgens deze DIY video, waarin een zelf getekende letter wordt ingelijst. Simpel maar mooi!

Fotolijst met handlettering

Voedermeubel

Zoals ik een tijdje geleden vertelde, heeft Bas artrose. Hij gebruikt na een kuur voor pijnstilling nu een natuurlijk supplement, wat goed lijkt te werken. Maar omdat ik het leven voor hem zo prettig mogelijk wil maken, wilde ik ook iets zodat hij rechtop kan blijven staan tijdens het eten of drinken. Zo’n bank op standaard bleek voor mijzelf niet praktisch, dus besloot ik iets te maken.

Het begon met het maken van een bouwtekeningetje, vervolgens naar de bouwmarkt voor hout en materialen en thuis aan de slag. Het meubeltje werd uiteindelijk zelfs iets uitgebreider dan het simpele ontwerp. Ik ben content met het resultaat en er wordt goed gebruik van gemaakt.

Voedermeubel voor Bas

Badstof beestjes

Tijdens een videomarathon op YouTube kwam ik deze tegen, waarin een katje werd gemaakt van badstof sokken. Ik kon bijna niet geloven dat het zó makkelijk te maken was en besloot het uit te proberen. Nu heb ik niets aan knuffelbeestjes, maar ik vond het gewoon leuk om te doen.

Later maakte ik nog een beestje, wat een kruising tussen een hond en een konijn is geworden. De sokken werden toch per twee paar verkocht bij Action. Voor iemand die niet handig is met naald en draad, vind ik ze echt leuk. Ze krijgen een plekje op de rand van mijn bed. Een vriend van me heeft ze al ‘Fluffy en Sokkie’ gedoopt. :-)

Badstof poesje

One happy family

Quote book

Ik heb al tijden een paar mooie notitieboeken in huis liggen. Ik heb al zolang als ik weet een zwak voor notitieboekjes, maar weet me meestal in te houden, omdat ik ze vrijwel nooit gebruik. Als ik iets haat, is het namelijk schrijven. Met een pen dus. Ik heb niet het mooiste handschrift en ik krijg er ontzettende kramp van.

Niet ideaal. Inmiddels heb ik besloten om de quotes die ik in de loop der tijd heb verzameld, in mooi opgemaakte pagina’s te printen en in te plakken. Uiteindelijk misschien zelfs meer werk dan opschrijven, maar het scheelt een hoop handkramp!

Boekje met quotes

Stickers

Op YouTube kwam ik ook video’s tegen met uitleg hoe je zelf stickers kunt maken. Bijvoorbeeld deze, waarin 3 methodes worden uitgelegd. Ik heb ze geprobeerd, om tot de conclusie te komen dat ik het geen succes vond en vooral een hoop werk. Stickerpapier is handiger!

Ik vind het leuk om stickertjes te gebruiken in m’n positivity diary en quote book. Het stickerpapier wat ik heb, komt van 123Inkt en als je dit trucje gebruikt, betaal je geen porto. Een pakje van 10 vellen kost € 5, dus ik ben er wel zuinig mee. Leuke plaatjes die ik vind op bijvoorbeeld Pinterest, verzamel ik eens in de zoveel tijd op een A4 en print en knip deze dan uit.

Zelf stickers maken

Doe jij weleens DIY projectjes?