Het is twee weken lang stil geweest op mijn blog. De reden daarvoor is dat ik me zodanig slecht voelde, dat ik me er niet toe kon zetten. Sowieso ben ik iemand die zich afsluit als het niet goed met me gaat. In eerste instantie probeer ik nog wat contact te krijgen met mensen, maar in een later stadium sluit ik me volledig af omdat dat de veiligste manier is om te herstellen.

Inmiddels gaat het sinds begin afgelopen week gelukkig ietsje beter, maar het is een kwestie van hard werken, mezelf bezig houden en heel consequent zijn. Voor de buitenwereld lijkt het vaak alsof alles ‘vanzelf weer goed komt’, maar de waarheid is wel een iets ander verhaal. Anyways, ik heb nu dus een weekoverzicht van twee weken voor je, dus veel lees- en kijkplezier!

maandag 6 november

Ik moest naar Rotterdam voor een hoorzitting bij UWV. Iets wat ik al maanden wist en waar ik in stilte wel tegenop zag. Mijn financiële toekomst (die er niet zo rooskleurig uitziet) hangt hier deels vanaf, dus niet gek.

Ik had mijn moeder mee gevraagd omdat het soms best fijn is om niet altijd overal alleen voor te staan. Ondanks een lastige start, verliep het gesprek naar tevredenheid, dus afwachten of het voor mij positieve gevolgen zal hebben.

‘Wolkenkrabber’ in Rotterdam

dinsdag 7 november

Mijn maatje uit het Westland sjeesde weer eens naar Gorinchem en we zijn naar het tuincentrum Avri in Dongen geweest, waar een sprookjesachtige kerstafdeling te zien was. Nou geef ik niet om kerst, maar mooie decoraties en sfeervol ingerichte ruimtes vind ik wel mooi om te zien en met een beetje geluk kan ik wat foto’s maken.

Het was een leuk uitje en eenmaal terug in Gorinchem, genoten we van een heerlijke pizza. De blikjes met honden- en kattensnoepjes kocht ik bij de dierenwinkel en ik vond ze zo leuk, dat ik er een foto van maakte, inclusief een typografie-dingetje gemaakt in CorelDraw.

donderdag 9 november

Ik wandelde met Bas en maakte de foto van het Lindelaantje achter het station. Het viel me wel op dat er eigenlijk nog behoorlijk wat groene bladeren te zien waren, terwijl de herfst toch al in volle gang is. De selfie maakte ik later. Ik had bij Zeeman een heerlijk warm fluffy vestje gescoord die een capuchon met beren-oortjes heeft. Ik sta niet echt geweldig op de foto, maar vond ‘t toch wel grappig om ‘m te plaatsen.

Vrijdag 10 november

Gelukkig eindelijk eens geen grijze dag. Ik maakte tijdens een wandeling met Bas onderstaande foto van de Peterbrug met op links een mooi oud huis wat ‘In Den Blowen Hoet’ heet. Verder had ik een afspraak met de POH (praktijkondersteuner huisarts) en deed ik wat boodschappen.

Lingehaven en Peterbrug

zondag 12 november

Begonnen met een positivity diary. Hetzelfde idee als de glimlachmomentjes die ik af en toe op mijn blog publiceer, maar dan voor mezelf. Elke dag opschrijven wat fijne of leuke dingen waren aan de dag. Op die manier verleg je, zelfs als het erg shit gaat, je focus toch naar het positieve.

maandag 13 november

Als ik me slecht voel, is afleiding belangrijk. Dus geef ik mezelf in dat soort periodes vaak opdrachtjes. Achterstallige klusjes aanpakken, een nieuw projectje starten, iets uitvogelen wat ik al lang wilde doen. Dit keer gaf ik mezelf de opdracht om een meubeltje voor de voerbakken van Bas te maken, zodat hij niet hoeft te bukken met het eten, wat beter is voor zijn gewrichten.

Zo’n voerbak op standaard bleek voor mij niet praktisch, dus maak ik het zelf. Ook ging ik met Bas naar Woudrichem, maar het was daar wel erg stil en eigenlijk een beetje te koud, dus was ik blij dat ik een uur later weer op de pont terug naar huis zat.

dinsdag 14 november

Bij Action een mooi klein lantaarntje in industriële stijl gescoord voor een paar Euro, waar ik een mooi plekje voor heb gevonden. Het leuke is dat het net is, alsof het ding daar altijd al gehangen heeft.

Verder kijk ik de laatste tijd veel DIY filmpjes op YouTube en kwam er zodoende achter dat ik mijn lijmpistool ook voor andere dingen kan gebruiken dan praktisch. Ik versierde 2 glazen potjes met touw wat ik nog had liggen en maakte een onderzetter en een klein mandje voor mijn pennen (die overigens niet op de foto staat).

woensdag 15 november

Terugkijkend op de afgelopen week, ben ik wel aardig creatief bezig geweest met verschillende dingen. Behalve het maken van diverse DIY dingen, had ik ook zin om zelf weer eens kruidnootjes te bakken, die erg goed gelukt waren. Helaas inmiddels ook al op. Té lekker. :-)

Kruidnoten bakken

donderdag 16 november

Weer een foto gemaakt tijdens een wandelingetje met Bas. Zijn medicatie is inmiddels op, maar ik ben tijdens de pijnstiller-kuur al begonnen met geven van een supplement en dat lijkt al aardig aan te slaan.

Eigenlijk vind ik hem inmiddels zelfs beter lopen dan tijdens z’n kuur. Veel beweging is goed, dus blijven we lekker wandelen, al verdeel ik het nu wel over meerdere wandelingen per dag, dan één écht lange en voor de rest van de dag wat blokjes om.

Mooie herfstkleuren

Vrijdag 17 november

Weer een creatief projectje. Ik had een lege schroef aan de muur, waar jaren een ingelijste foto heeft gehangen. Toch wat kaal, maar hoezeer ik ook van fotograferen houd, ingelijste foto’s aan de muur vind ik ronduit stom.

Dus digitaliseerde ik een handlettering die ik een jaar geleden maakte, drukte ‘m af en lijstte ‘m in. Van papier (iets kleiner dan A5) naar digitaal en terug naar papier (A4). Het was even werk om het goed te doen (4 uur), maar dan heb je wat.

Verder maakte ik een foto van het eindresultaat van het voerbakkenmeubeltje voor Bas. Ik ben er blij mee, Bas duidelijk ook en dat is ‘t belangrijkste. Hij kan nu gewoon eten en drinken met rechte rug en poten en dat is beter voor hem. Ook Molly (de kat), die toch vrij klein van stuk is, kan gewoon nog prima bij de waterbak.

Sommige mensen weten nooit iets te verzinnen voor hun verjaardag en houden het ook niet, dus in zo’n geval trakteer ik de persoon in kwestie op iets lekkers. Dat was dus gister aan de orde, ik ging met Sander naar Espressobar Hugo voor koffie met iets lekkers erbij. Ik koos zelf voor latte macchiato met een Engelse scone met jam en clotted cream. Smullen!

Scones eten!