Hoeveel weken heeft een jaar ook alweer? 52 toch? Dat betekent dat het nu niet lang meer duurt voordat 2017 ook weer tot de verleden tijd hoort. Raar idee eigenlijk. Ik ben sowieso iemand die altijd wat moeite heeft met ‘een nieuw begin’. Want jee, wat staat me allemaal te wachten. Maar het is nu nog november, dus ik wil ook niet op de zaken vooruit lopen.

De afgelopen week heb ik een prima week gehad, zeker in vergelijking met een paar weken geleden. Ik heb inmiddels alweer anderhalve week geen oxazepam geslikt en vermaak me prima met allerlei (creatieve) projectjes, maar ik kan weer gewoon rustig op de bank zitten, zonder dat ik mijn hoofd continu moet afleiden en mijn gedachten weg moet houden van dingen waar ik vooral NIET aan moet denken.

maandag 20 november

Ik had inmiddels al een week last van jeuk met uitslag (opgezette huid) en dat werd steeds erger. Gek genoeg had ik er vooral ‘s avonds en ‘s nachts last van, overdag was het wel te doen. Maar de jeuk werd onhoudbaar en ik had mezelf al aardig al opengekrabd en zat onder de rode striemen. Het bleek netelroos te zijn. Heb er nu pilletjes voor die gelukkig uitstekend helpen.

Flinke huiduitslag in m’n nek

dinsdag 21 november

‘s Middags bij mijn moeder geweest en daar zelfgebakken pannenkoeken gegeten, weer thuis in het donker (dat is al gauw rond deze tijd van het jaar) en toen deze wat schimmige foto van één van de vele smalle steegjes in de binnenstad van Gorinchem gemaakt. Of ik het niet eng vind om door zo’n donker steegje te lopen? Nooit last van.

Donker steegje

woensdag 22 november

Ik ben druk in de weer geweest met papier. Eindelijk heb ik een manier gevonden om de mooie notitieboekjes die ik al lang in huis had, te gebruiken. Ik heb echt een enorme hekel aan schrijven omdat ik daar een zere hand van krijg, dus nu print ik alle quotes die ik verzameld heb (en nog steeds verzamel) uit en plak ze in.

Tijdens een wandeling met Bas maakte ik de foto met de spiegelende waterplas, eind van de middag legde ik de sfeervol verlichte winkel van modehuis Van Zuilen vast. Eindelijk eens gezellige feestverlichting in de stad!

donderdag 23 november

Flink met de bezem door huis gegaan en de kast in de berging uitgemest. Ik heb geen schuurtje achter mijn huis, maar in plaats daarvan een kleine berging. En dat is typisch zo’n plek waar je in de loop der tijd allerlei spullen naartoe verbant die je nog niet weg wilt doen en die daar dan best liggen.

Totdat je geen plek meer over hebt. Ik heb er een gewoonte van gemaakt om één of twee keer per jaar eens goed uit te dunnen en spullen die ik niet meer gebruik, weg te doen. ‘s Avonds met Martin eten bij de Italiaan, wat gezellig was en heerlijk gegeten. Prima dag zo.

vrijdag 24 november

Eigenlijk deed ik in grote lijnen zo’n beetje dezelfde dingen als vrijdag, behalve dan uit eten gaan. Ik kookte zelf een maaltje en dat smaakte prima. Tijdens een wandeling met Bas, maakte ik de foto van een vrij dramatische wolkenlucht boven de Merwede.

Wolken boven de Merwede

zaterdag 25 november

Vroeg op, omdat ik Martin had beloofd mee te gaan en wat foto’s te maken tijdens de Audi R8 experience die hij via VakantieVeiling had gescoord. Aanvankelijk was het idee dat ik mee zou rijden (wat me geweldig leek, want het is mijn favoriete auto), maar ja, de kleine lettertjes. Een bijrijder moet € 50 betalen, dat vind ik een kwartier in een sportwagen niet waard. Dus ging ik mee voor foto’s.

De selfie maakte ik later, toen ik op de bank voor de tv hing. Dekentje over m’n benen, kat erop, hond ernaast. Prima uit te houden zo. Ondanks dat ik nog altijd best op m’n eten let, zeker nu ik minder beweging heb dan in voorjaar en zomer, had ik mezelf op een zak Nibb-its getrakteerd.

zondag 26 november

Een relaxte zondag. Ik vind het fijn dat ik nu ook weer gewoon rustig kan zitten (of liggen) zonder dat er direct allerlei gedachten mijn hoofd binnen racen die ik niet wil. Een paar weken geleden was het echt nog een day to day job om mezelf op de rails te houden en ervoor te zorgen dat ik zoveel mogelijk bezig was, zodat er geen ruimte was voor iets anders in mijn hoofd. Nu is er wat meer rust en daar ben ik erg blij mee. Deze foto van de Lingehaven maakte ik ‘s middags.

Kleurrijke foto van de Lingehaven

Hoe was jouw week?