Het is alweer een paar weken geleden dat ik weer een bladzijde uit het roze boekje van Flow omsloeg, dus wat mij betreft is het tijd om te kijken wat voor vragen me nu weer voorgeschoteld worden. Dit keer lees je onder andere wat er typisch Nederland aan mij is, wat ik nog van iemand wil horen en wat ik doe als ik ergens ben verdwaald.

741. Mag je gesprekken met de ene vriendin vertellen aan de andere?

Dit is nou zo’n typisch kinderachtig vrouwending waar ik echt allergisch voor ben. Het antwoord is dus nee. Sowieso heb ik maar één vriendin en die zie of spreek ik ook niet al te vaak.

742. Met wie deel je je dromen?

Niemand, voor zover ik weet.

743. Is nieuw altijd beter?

Niet per definitie. Mijn nieuwe tweedehands leren jas bijvoorbeeld, is niet nieuw, maar ik vind ‘m wel geweldig. Wat apparatuur betreft, is nieuw wel beter vind ik. Ik zal iets als een PC of telefoon niet snel tweedehands kopen en als ik een nieuwe neem, wil ik ook liever het nieuwste model.

744. Wat doe je wanneer een feestje maar geen feestje wil worden?

Lekker naar huis gaan. Wat in mijn geval niet altijd een optie is, omdat ik geen eigen vervoer heb en dus meestal afhankelijk ben van iemand voor m’n ride home. Aangeven dat ik het slecht naar m’n zin heb doe ik dan ook weer niet zo snel, omdat ik geen spelbreker wil zijn. Overigens heb ik het meestal wel naar m’n zin hoor en heb ik ook niet zo vaak feestjes.

745. Wat heb je geleerd op school, waar je nog steeds wat aan hebt?

Ik denk dat ik aan het vak Engels wel het meeste heb gehad. :-)

746. Zeg je altijd de waarheid, ook als die een ander kan kwetsen?

Ja, ik heb sowieso een ont-zet-tende hekel aan liegen. Zelf kan ik het niet en bij een ander heb ik het vrijwel altijd direct door. Ik ben ook groot voorstander van het motto: Beter gekwetst door de waarheid, dan getroost door een leugen.

747. Wat heb je onlangs weggegeven aan iemand die het harder nodig had?

Ik geef regelmatig een tas met spullen af bij de Geefwinkel. Telt dat ook?

748. Ben je online anders dan in het echte leven?

Nee, ik vind ‘t onzin om me anders voor te doen dan ik ben en zou dat ook niet eens kunnen. Het enige verschil is hooguit, dat ik online makkelijker praat, omdat ik me met schrijven vrijer voel en me ook beter kan uiten. Daardoor lijk ik soms misschien wat spontaner dan ik echt ben, maar dat is niet omdat ik zo wil zijn. Het gaat vanzelf.

749. Wat doe je als je ergens bent verdwaald?

Nieuwsgierig zijn en nog een straatje verder gaan. Ik vind verdwalen leuk. Je leert op die manier nieuwe plekken ontdekken en vergroot je kennis van de omgeving. De volgende keer verdwaal je echt niet meer op dezelfde plek. Ik grijp nooit meteen naar Google Maps, maar ga op verkenning en dan zien we wel weer verder.

750. Wanneer ben je voor het laatst naar het theater gegaan?

Dat is alweer wat jaren geleden. Sowieso ben ik niet echt een theater-type. Ik vind het vaak over the top en sowieso doe je mij geen plezier met alles waar een podium aan te pas komt, om de simpele reden dat ik er meestal niks van kan zien en me dan al snel verveel.

751. Met welk fruit kun je je lichaam vergelijken?

Ik heb jaren in de veronderstelling geleefd dat ik een peer-figuur had, dat sloot ook mooi aan op mijn slechte zelfbeeld. Maar dat bleek dus helemaal niet waar te zijn!. Ik heb een zandloper-figuur, is me verteld door iemand die dit soort analyses voor haar werk doet.

752. Kloppen je gedachten altijd?

Als het gaat om intuïtieve gedachten: Ja. Ik ben iemand die erg intuïtief leeft en op die manier in de meeste gevallen wel een bepaald gevoel bij een persoon heeft. Dat blijkt eigenlijk in de meeste gevallen heel nauwkeurig te kloppen.

753. Welke woorden wil je nog van iemand horen?

Dat ‘t klopte wat ik al die tijd zeker heb wist, maar wat altijd hevig werd ontkend. :-)

754. Wat is er typisch Nederlands aan jou?

Mijn blonde haar? Of dat ik nuchter ben. Ik draag in elk geval geen klompen, ben niet overdreven zuinig en ik woon ook niet in Amsterdam (spáár me!)

En wat is er typisch Nederlands aan jou?