Je las het onlangs al in deze blogpost: Ik ben behoorlijk creatief bezig de laatste tijd. In eerste instantie vooral met wat fysieke projectjes, van beestjes van badstof tot een voermeubeltje voor Bas, een pennenmandje van touw en ingelijst letterwerkje. Inmiddels is het eigenlijk vooral digitaal creatief, ik heb weer een aantal typografie dingen gemaakt die ik je graag laat zien!

Alle creaties zijn overigens gemaakt met CorelDraw, ik ben echt van dit programma gaan houden en doe inmiddels alles qua graphic design hiermee en gebruik het programma waar ik eerst niet zonder kon, vrijwel nooit meer. Binnenkort eens kijken of ik misschien helemaal zonder kan, want programma’s die niks staan te doen op mijn PC, moeten weg.

Deze maakte ik een tijdje geleden, om precies te zijn op 17 oktober. Eigenlijk dacht ik dat ik in de tussentijd ook nog een post met typografie had gepubliceerd, maar de laatste dateert van 10 oktober, dus dat was al ietsje eerder. :-) Ik vind deze zelf echt supermooi. Heel minimalistisch en strak, maar toch met vloeiende details. Ik hou ervan! De quote heb ik zelf bedacht.

Soms zien mijn dagen er letterlijk zo uit. :-) Alhoewel ik de laatste tijd eerder thee drink, dan koffie. Sneller om te maken en ik krijg het er warmer van.

Wederom vrij minimalistisch en eenvoudig, al vind ik deze design-technisch gezien achteraf toch iets minder mooi. Hij is een tikje aan de saaie kant. Deze maakte ik nadat ik iets had afgesloten waar ik verdrietig over was, maar soms moet je niet kiezen wat je wilt, maar wat goed voor je is.

Ook lekker simpel en strak, hou ik gewoon van. Deze maakte ik op een zaterdag (hoe kan het ook anders) en ik zette ‘m ook als kaartje op de foto.

Het wordt steeds eenvoudiger lijkt het wel, maar deze vind ik zelf zó mooi! Het geometrische hart heb ik ook zelf getekend. Het kleine detail in de vorm van de schuine A in dezelfde kleur als het hart, vind ik ook mooi. Ik hou van dit soort details die het geheel net wat meer ‘af’ maken.

Het maken van nieuwe creaties lag een paar weken stil, omdat ik niet lekker in m’n vel zat en vervolgens met de eerder genoemde projectjes bezig was. Op 29 november maakte ik een nieuwe, dit keer geïnspireerd op de huidige folie-trend. Ik vind ‘m leuk!

Deze maakte ik een dag later. Weer een totaal andere stijl, maar dat vind ik leuk. John Mitchell is een karakter (gespeeld door mijn favoriete Ierse acteur Aidan Turner) uit de Engelse tv-serie Being Human, die van 2009 tot 2013 bij BBC werd uitgezonden.

Misschien een beetje outdated, maar ik kijk de serie nog regelmatig terug, dus vandaar dat bepaalde quotes dan ook eerder in je hoofd blijven hangen. Dit vind ik sowieso een oneliner om in te lijsten.

Eigenlijk had ik deze willen bewaren voor een foto-artikel, aangezien ik de foto ook gemaakt heb, maar ik vind de typografie haast nog mooier dan de foto zelf, dus die moet ook in dit lijstje. Ik pak mijn spiegelreflexcamera de laatste tijd weer vaker en kies dan ook gelijk de meest lastige projectjes.

Lees: Fotograferen bij héél weinig licht, in de mist, of actiefoto’s van een auto die door plassen sjeest. Ik hou nu eenmaal van uitdagingen en fotografie blijft daardoor ook interessant, waar ik mijn interesse voor andere dingen vaak al snel verlies. Sowieso zal fotografie gezien mijn slechte zicht altijd wel een uitdaging blijven vormen, omdat ik toch wil blijven presteren.

Niks Hollandser dan Sinterklaas vieren. Dus maakte ik deze.

Deze maakte ik op 8 december, vorige week dus. Het minimalistische is terug, maar dat blijf ik mooi vinden. De tekst is een stukje uit de songtekst van een nummer van Ella Henderson. Een artiest die ik eigenlijk totaal niet ken, maar dankzij Spotify ontdek ik regelmatig nieuwe muziek die blijft hangen. Sowieso ook weer van toepassing op mijn eigen leven.