Ik heb dit jaar bar weinig met mijn spiegelreflexcamera gedaan, daardoor ook geen POTD (Photo of the Day) blogposts. Natuurlijk maak ik genoeg mooie foto’s met m’n iPhone, maar voor deze rubriek wil ik uitsluitend foto’s gemaakt met de Canon gebruiken. Maar ja, als ik die niet gebruik… Enfin, de laatste tijd heb ik weer wat meer zin om met de camera aan de slag te gaan.

En uitgerekend op een avond dat de meeste mensen er niet over zouden piekeren om nog de straat op te gaan, verzin ik dat dit het uitgelezen moment is om te fotograferen. Het was vorige week donderdag dat het ‘s avonds laat nogal koud en behoorlijk mistig was, dat ik gedoken in een warme jas en met handschoenen aan, met camera en statief de straat op ging om wat plaatjes te schieten. Onderstaande is er één van.

Ik had ‘m ook op Instagram gezet en iemand schreef “De dramatiek spat er vanaf”. Dat was ook wel het idee achter deze foto. Een beetje mysterie, drama, whatever. Een gapend donker gat links waar je, als je goed kijkt, nog net wat huizen kunt ontwaren. Rechts een natte stoep, verlicht door lantaarns die een spookachtig licht afgeven door de mist. Ik hou van dit soort foto’s!

Mistige avond