Alweer een dag te laat met het weekoverzicht, maar gisteren had ik het te druk met… eh, Netflix kijken denk ik? En slapen, want dat doe ik echt abnormaal veel momenteel. Mijn eerste kerstdag bestond dan ook alleen uit slapen en een kerstdiner bij de Beren, waarvan ik met m’n moeder genoot. Ik heb niet al te veel foto’s van de afgelopen week, omdat ik gewoon weinig heb gedaan en veel binnen ben geweest.

dinsdag 19 december

De ‘kerstballenboom’ heb je in deze blogpost voorbij zien komen, maar vooruit, hier mag ie ook nog een keer. Aanvankelijk wilde ik dit als kerstkaart. Ik heb verschillende foto’s gemaakt met m’n telefoon en ben ook met mijn camera in de weer geweest, maar het was hem net niet, dus werd het de kaart die je al voorbij hebt zien komen.

Op de foto twee zie je Molly. Tegenwoordig zijn, met name in de avond, haar ogen zwart, wat er apart uitziet, zeker in combinatie met haar gitzwarte vacht. Ze is al best oud (op 1 juli 18 geworden) en waarschijnlijk zijn haar ogen wat slechter geworden.

Dus is het logisch dat ze de hele dag met grote pupillen rondloopt, want dan vangen ze meer licht op. Vroeger had Molly flinterdunne pupil-streepjes. Bas zijn ogen zijn ook al wat minder dan ze waren, dus zijn we gezellig met zijn drietjes slechtziend. Al vrees ik dat ik met mijn 5% zicht, nog altijd het slechtste zie van allemaal… :-)

vrijdag 22 december

Een mooi jasje voor Basje! Ik kwam leuke hondenjasjes (truien) tegen op AliExpress en besloot eens te kijken of het iets zou zijn. Ik heb er nu twee en ze passen prima en lijken ook van goede kwaliteit te zijn. Behalve deze grijze, heb ik een rode hoodie die erg leuk staat. Overigens is het geen kwestie van ‘mijn hond aankleden’.

Hij draagt ze alleen buiten en echt om de kou te weren. Zeker nu hij artrose heeft, houd ik zijn lijfje en gewrichten graag goed warm. Vervolgens een foto van de verlichte draad-kerstboom in de stad, die er van onder dus uitziet als een soort bloem. Zo vind ik hem eigenlijk haast nog mooier dan gewoon vanaf de zijkant!

zondag 24 december

M’n moeder was maandag naar Gorinchem gekomen. Zondag was ze er weer, dit keer op visite bij een tante en op de terugweg langs mij om wat af te geven, onder meer een potje zelfgemaakte advocaat. ‘s Avonds voor de tv gelijk even een glaasje geproefd met een bakje studentenhaver erbij, genieten!

Het deed me denken aan vroeger. Toen gingen we op zondag altijd koffiedrinken bij opa en oma. Later volgde een glaasje advocaat (detail, opa en oma heetten Advocaat van achternaam) en werd de pot met studentenhaver steevast uit de kast gehaald.

Op de tweede foto mijn haar, waar ik voor de verandering eens wat vlechtjes in gemaakt had. Ik had onlangs bij Action zo’n zakje met van die mini-elastiekjes gescoord, omdat ik me herinnerde dat je best leuke dingen met vlechtjes kunt doen en daarmee een saai kapsel toch net wat meer op kunt fleuren.

Heel wat jaren geleden, toen ik ook wat langer haar had, heb ik verschillende keren mijn complete haar ingevlochten met héél veel van dit soort dunne vlechtjes. Volgens mij was ik zo’n drie uur bezig en had ik daarna enorm zere handen en armen. Later liet ik mijn haar een paar keer volledig invlechten met extensions, tot op m’n rug.

maandag 25 december

Ik was laat uit bed. Om 9 uur wakker, maar géén zin om eruit te gaan. De hond laten plassen en weer terug. Slecht misschien, maar als ik moe ben, wil ik gewoon in bed. Een paar uur later eruit en begonnen met m’n maandelijkse ketchup-treatment. Een dot ketchup in m’n haar, vershoudfolie omheen en een halfuurtje intrekken.

Ik smeer liever een geurige olie in m’n haar, maar dit werkt als een soort toner: Doordat ik mijn haar elke week met zilvershampoo was, wordt mijn blonde haar soms een beetje grauwig en dat vind ik niet mooi. Het sterke pigment in de ketchup maakt m’n haar weer frisser van kleur.

Eind van de middag was m’n moeder alweer in de stad, dit keer gingen we naar De Beren voor een kerstdiner. Normaal gesproken heb ik eigenlijk nooit iets met kerst (één van de redenen dat ik er doorgaans niets van wil weten), dus ik vond ‘t stiekem héél erg leuk dat ik voor het eerst in jaren iets te vieren had met Kerstmis!

Het eten was heerlijk en het was erg gezellig. Ik heb alleen mijn voorgerecht op de foto gezet, daarna werd het te donker. Overigens hoort de maandag natuurlijk officieel bij de nieuwe week, maar omdat ik toch al zo weinig foto’s had…