Omdat ik afgelopen week niet geblogd heb en de weekoverzichten van de eerste en de tweede week van januari elkaar dan direct op zouden volgen, heb ik gisteren eerst maar een artikel over mijn verjaardag geschreven. Vandaag komt dus het weekoverzicht alsnog er achteraan.

Het was een rommelige week. Er waren werkzaamheden in onder andere mijn woning, maar van de planning bleek niks te kloppen en elke keer veranderde er weer iets. Maar alsnog moest ik m’n huis meerdere dagen delen met werklui.

Daardoor kwam ik ook niet aan bloggen toe en de slaapproblemen waar ik al enige tijd mee te kampen heb, werden extreem. Ik heb een paar nachten helemaal niet geslapen en als ik wel sliep, was het hooguit 3 uur per nacht.

Ik voelde me sowieso best aangetast in mijn privacy, omdat ik er erg op gesteld ben om alleen te zijn en mijn huis de enige plek is waar ik me terugtrek. Er was nu geen enkele ruimte waar ik echt op mezelf kon zijn, zelfs mijn slaapkamer of het toilet niet. Ondanks dat alles de afgelopen week gedaan zou worden, zijn er toch dingen verschoven en ben ik er nog niet helemaal vanaf.

maandag 8 januari

De eerste dag van de werkzaamheden. Mijn hart kromp bij elke krater die in mijn muren geboord werd. Ik ben iemand die best moeite heeft met plotselinge veranderingen en als je dan toe moet kijken hoe anderen een puinhoop van je huis maken en vervolgens dingen maken die zó lelijk zijn dat het pijn aan je ogen doet, is dat gewoon niet leuk.

Later in de week is er overigens een houten koof om de buizen aangebracht, dus gelukkig ziet het er nu al een stuk beter uit. De werklui ruimden ook hun eigen rommel op, dus dat was ook goed geregeld.

Gelukkig waren ze maandag op tijd klaar, waarna ik naar HEMA ben gegaan voor een kop koffie met gratis tompouce. Verjaardagscadeautje van HEMA voor alle klanten met een HEMA-pas. Omdat ik niet wist hoe de rest van de week zou verlopen en de kans bestond dat ik het later zou vergeten, deed ik dat nu maar. De koffie was ook gratis, omdat ik een stempelkaart vol had. Top!

dinsdag 9 januari

Maandag eind van de middag kreeg ik te horen dat de vloerisolatie die op dinsdag aangebracht zou worden, niet door kon gaan. Ergens lekker, weer het huis voor mezelf. Omdat ik vanwege het nieuwe en rumoerige ventilatiesysteem nauwelijks geslapen had, heb ik de dag vooral gebruikt om te rusten en regelen dat daar iets aan gedaan zou worden. Ik moest er niet aan denken dat ik met zo’n vervelende brom moest leren leven.

Verder wandelde ik wat met Bas en gingen we bij het hoge water kijken. Toch altijd imposant om te zien, zo’n rivier die opeens twee keer zo breed is als normaal. Het was jammer dat het zo grijs was, anders had ik nog wat meer foto’s gemaakt. Tot mijn verbazing drentelde Bas zelfs door het water, terwijl hij daar normaal gesproken toch echt niet zo dol op is.

donderdag 11 januari

Aanvankelijk was donderdag de enige dag dat er geen werkzaamheden waren en dat bleef zo. Veel bijzonders heb ik desondanks niet gedaan. Boodschappen voor m’n verjaardag, filmpje kijken op Netflix en lekker rustig aan doen. ‘s Avonds kwam Martin zoals gewoonlijk langs, dit keer gingen we een hapje eten bij De Malle Molen, wat echt voor herhaling vatbaar was: lekker eten en lekker budget!

De ‘hairfie’ maakte ik ‘s middags. Meestal als ik m’n haar gekruld heb, laat ik het los hangen, maar zo vind ik het ook wel leuk. Ik heb overigens van mezelf best veel slag in m’n haar, maar hoe langer mijn haar wordt, hoe minder daar van over blijft.

Krullen in mijn haar

vrijdag 12 januari

Zoals ik in de post van gisteren al schreef, heb ik mijn verjaardag eigenlijk twee dagen gevierd. Vrijdag met een onverwachtse en originele actie van m’n moeder en zaterdag traditioneel met visite en taart.

Hier nog wat foto’s van vrijdag, want ik heb er veel gemaakt, ondanks het grauwe en grijze weer. Loevestein en het omliggende gebied genaamd Munnikenland, is normaal al fotogeniek, maar met zoveel water is het ook bijzonder om te zien.

zaterdag 13 januari

Zoals gezegd, vierde ik zaterdag dus mijn verjaardag met een klein groepje vrienden en familie. Ik probeer meestal op mijn verjaardag een selfie te maken, maar die kwam nu niet echt uit de verf. Zoals ik in de intro al schreef, slaap ik al een tijd slecht en werd het de afgelopen week nog erger.

Ik had de nacht van 11 op 12 januari helemaal niet geslapen en in de nacht van 12 op 13 januari 3 uur. Geen mens die er dan fit uitziet. 🙂 Dus droeg ik een beetje BB-cream om de ergste blauwe kringen en vale huid te verdoezelen. 🙂 De birthday-selfie van vorig jaar vond ik leuker, al kun je duidelijk zien dat ik daar wel wat zwaarder was.

Slag in m’n haar

zondag 14 januari

Voor het eerst in weken, weer eens best goed geslapen. Wel verschillende keren wakker geweest, maar uiteindelijk voldoende slaap kunnen pakken. Het was koud maar mooi weer en ik ben aan de wandel gegaan met Bas, waarbij ik onderstaande foto’s maakte. De rest van de dag heb ik een film op Netflix gekeken, verjaardagsrestanten opgegeten en aan mijn blog gewerkt.